Actualiteiten

Haal je het meeste uit je Postcode Loterij ‘Vega Favorieten van Nederland’-kaart 2021

Yes, het is weer zover! De jaarlijkse Postcode loterij cadeaukaart valt deze maand weer bij alle deelnemers op de mat. Het bijbehorende artikel op dit blog is inmiddels al bijna dezelfde traditie. Dit jaar is de actie weer hetzelfde als vorig jaar: Vega Favorieten van Nederland. Vandaag ga ik weer laten zien hoe je het meeste uit deze cadeaukaart t.w.v. € 12,50 kunt halen!

Je hoeft geen vleesvervangers te kopen

Het leuke van deze actie vind ik dat je meer kan kopen dan vleesvervangers. Want de supermarkt ligt vol met vegetarische producten. Je kunt dan altijd nog zelf kiezen om er zelf vlees bij te kopen. Er zijn ook een hoop groenten, fruit, conserven, zuivel en eieren die je kunt kopen met de kaart. Door de volledige lijst met deelnemende producten na te kijken kun je de kaart gebruiken voor je gewone boodschappen. Je vind deze lijst hier. Wil je wel een keer vleesvervangers proberen, dan is dit natuurlijk wel een mooi moment om dat te doen!

Vega favorieten, niet biologisch

Dit is het derde jaar dat deze actie van de Postcode loterij zich vooral richt op vegetarisch. Eerdere jaren waren de acties gericht op duurzaamheid en biologische producten. Dat betekent wel dat er elke keer andere deelnemende producten kunnen zijn. Kijk dus goed op de lijst voor je het aanschaft. In de winkel vind je ook labels bij de producten die deelnemen, maar ik merk altijd dat deze na de eerste week wel langzaam verdwijnen. Terwijl producten nog steeds wel betaalt kunnen worden met de cadeaukaart.

Je cadeaukaart combineren met folderacties

Het leuke is dat er terwijl de cadeaukaart geldig is ook gewone bonusacties zijn en deze kunnen worden gecombineerd. Dit betekent méér producten voor die € 12,50. Heb je (nog) geen bonuskaart? Vraag er dan even naar bij de servicebalie voor je naar binnen gaat. Je kunt deze registreren voor aanbiedingen in de Mijn Bonusbox, maar je kunt hem ook volledig anoniem laten als je dat liever wil.

Wat kan je het beste kopen met de kaart?

Ik zie de kaart zelf als een mogelijkheid om voorraad aan te leggen van producten waarop (bijna) nooit aanbiedingen zijn. Als ik een kaart krijg van iemand uit mijn omgeving, ik doe zelf niet mee met de Postcode loterij, dan koop ik er dus spaghetti van. En maïs en borlotti bonen in blik. Maar je kunt ook je gewone boodschappen (deels) betalen met de kaart. Waarschijnlijk shop je normaal toch al heel wat van de op de lijst aanwezige producten en dat is net zo makkelijk. Ik denk dat je zelf vooral moet nagaan wat voor jouw situatie het beste werkt.

Vega doos en receptvoorbeelden

Zoals elk jaar kun je ook weer een doos met producten kopen, deze kost precies € 12,50 en heeft een waarde van € 19,00. Toch zou ik het niet adviseren om deze te kopen, want je kunt een aantal van de producten uit de box in deze eerste week al met 50% kopen, misschien in de komende weken wel meer. Dus als je meer uit je € 12,50 halen dan is een eigen plannetje maken veel slimmer. Ook de receptvoorbeelden die worden gedeeld vind ik altijd erg onvoordelig gekozen. Ze zijn allemaal gebaseerd op huishoudens van vier personen en maken veel gebruik van pakjes en zakjes. Iets wat ik over het algemeen niet heel interessant vind. En voor de mensen die geen vleesvervangers willen eten zitten die daar wel ook altijd in.

Natuurlijk blijft het goedkoper om helemaal niet mee te doen met loterijen zoals de Postcode loterij. Gelukkig zijn er ook altijd mensen die hun cadeaukaart weggeven. Bijvoorbeeld omdat ze niet bij Albert Heijn komen of omdat iemand anders die € 12,50 beter kan gebruiken.  En voor de mensen die wel meespelen is het zonde als ze de kaart niet (laten) gebruiken. Daarom deel ik graag hoe je er zoveel mogelijk mee kan doen!

Dit artikel is geschreven uit eigen beweging, er is geen sprake van enige vorm van samenwerken. Ik kan dus ook geen vragen beantwoorden over de cadeaukaart. Daarvoor verwijs ik je graag naar de officiële actiepagina.