spaarvarken
Terugblik

Heb ik mijn gelddoelen voor 2023 behaald?

In februari, eigenlijk best laat, vertelde ik wat mijn gelddoelen waren voor 2023. Grote vraag is natuurlijk; heb ik dit gehaald? Daarom is het nu, vlak voor het tijd is om mijn gelddoelen voor 2024 te stellen, tijd om te kijken of ik mijn doelen heb gehaald.

Wil je het artikel over mijn gelddoelen voor 2023 eerst lezen? Dat kan hier.

Zoveel mogelijk rekeningen per jaar betalen

Het eerste doel is goed gekomen. Eigenlijk is alles wat jaarlijks betaald kan worden in het afgelopen jaar voor een jaar vooruit betaald. Helaas blijven er nog steeds wat uitgaven die niet jaarlijks gedaan kunnen worden, maar ik ben toch heel trots dat het is gelukt. En dat het ook voor 2024 lijkt te gaan lukken!

Mijzelf elke maand 2000 euro uit kunnen betalen

Of het zou kunnen of niet, dit heb ik sowieso niet gedaan. Mijn onkosten zijn op dit moment vrij laag en in de eerste maanden van het jaar heb ik mezelf netjes elke maand 1000 euro uitbetaald. Maar op een gegeven moment ben ik daarmee gestopt, want ik stopte alles in spaarpotjes en eerlijk? Dan heb ik liever één grote spaarpot waaruit ik straks, als het nodig is, wel een mooi salaris kan uitkeren. En dan is dit doel ook echt bereikt.

Gaan beleggen voor mijn pensioen

Haha, nee. Dit heb ik niet gedaan. Zou het moeten? Zeker. Maar ik heb op dit moment toch even andere prioriteiten.

Zowel een buffer als een spaarpotje opbouwen

Van die eerste maanden salaris heb ik een mooi spaarpotje opgebouwd, mijn buffer staat eigenlijk op mijn zakelijke rekening op dit moment. Zoals ik net al zei, mijn buffer is vooral bedoeld om me in de toekomst ook in maanden dat er minder inkomen is, toch voldoende salaris kan uitkeren. Want dat is wat ik eerlijk gezegd het allerbelangrijkste vind; dat ik een stabiele financiële situatie heb. In het verleden is mijn inkomen te vaak veranderd en ik ben het moe om me daar steeds aan aan te passen.

Gemiddeld maximaal vijfentwintig euro aan boodschappen besteden

Ik dacht dat ik dit doel niet gehaald had, maar toen bedacht ik me dat ik koopzegels en cashbacks niet had verrekend. Toen ik daar achter kwam ging ik opnieuw rekenen en kwam ik wel op 25 euro per week uit. Oh daar ben ik trots op! Nou moet ik wel zeggen dat ik wél een beetje meer heb uitgegeven dan normaal aan drogisterij artikelen, maar als je daar meer over wil lezen heb ik een artikel geschreven over

Nu ik weet hoe mijn doelen voor 2023 zijn uitgepakt kan ik mijn doelen voor 2024 gaan stellen. Deze doelen waren vrij basic, 2023 was toch het eerste (hele) jaar na mijn break-up en dat was te zien in de doelen. In 2024 wordt het tijd om de schouders er weer onder te steken en financieel te groeien. Stay tuned als je mijn doelen voor 2024 ook wil zien!