Persoonlijk

Help… Ik wil een SodaStream!

Ongeveer een jaar geleden schreef ik mijn artikel over wat een SodaStream kost. Maar hoewel ik toen niet enthousiast was, heeft het wel een zaadje geplant. In mijn oude keuken kon ik echt geen extra apparaat kwijt. Maar nu ik een SodaStream makkelijk kwijt zou kunnen begint het te kriebelen.

Voordelen

 • Ik zou het niet per sé doen omdat het goedkoper zou zijn. De aanschaf van een apparaat is toch best flink. Je wil dan natuurlijk meerdere flessen en je moet toch altijd rekening houden met de borg op de cilinders. Maar er zijn wel een hoop andere redenen waarom ik het zou kopen:
 • Niet meer sjouwen met flessen. Zowel met volle flessen, die ook meteen nogal zwaar zijn. Als met lege flessen, die meteen altijd zo’n volume hebben.
 • Minder fris drinken. Want ik drink de laatste tijd weer meer fris omdat dat is wat in huis is. Gewoon water wordt na een tijdje saai, dus grijp ik toch naar de cola, rivella of cassis. Dat terwijl ik, als we het in huis hebben, net zo graag bubbelwater drink. Maar dat is extra sjouwen en daar heb ik geen zin in.
  Soms is de enige reden voor mij om boodschappen te gaan doen om frisdrank te halen. Ja, ik doe dan meteen ook weer de andere nodige boodschappen. Maar het zou me een extra paar dagen op mijn voorraad kunnen opleveren en dus flink besparen.
 • Lingonberrysap met bubbels.
 • Milieu. Ik heb geen idee wat de milieu impact is van statiegeldflessen. Of van de SodaStream, for that matter. Het voelt wel een stuk duurzamer/ groener. En misschien zelfs ook wel een tikkie gezonder, maar zal wel compleet tussen mijn oren zitten vrees ik.

Nadelen

 • Ik weet nog niet hoe alles gaat smaken. Een smaak frisdrank proeven kost sowieso (ongeveer) €5,00. En wat denk je van de aanschaf van het apparaat.
 • Niet alle frisdrank is te maken met SodaStream. De enige lekkere ijsthee die ik ken is Lipton. Geen Rivella uit de SodaStream. Dus het is niet zo dat ik nooit meer frisdrank hoef te kopen. En dat is dan zelfs als ik er vanuit ga dat de siropen van SodaStream heel lekker zijn.
 • Als ik een SodaStream koop wil ik wel ook iets van ontkalker. Een Brita of zo. Het water is hier zo hard dat je haast hoofdpijn krijgt van het douchen. Maar goed wellicht is een Brita dan sowieso geen overbodige luxe.
 • Het is weer een apparaat in de keuken. Hoewel ik er nu beter de ruimte voor heb blijft het een extra apparaat in de keuken. Gelukkig zit er geen stekker aan en is hij wat dat betreft vrij makkelijk te verplaatsen. Het is wel weer een extra apparaat.
 • De plastic SodaStream flessen zijn niet vaatwasserbestendig. De glazen versies wel. Je kan echter geen glazen flessen bij kopen als je een apparaat hebt voor plastic flessen. En de aanschaf van een SodaStream Crystal (waar de glazen flessen bij horen) is bijna het dubbele van de gewone.

Kijk er zijn dus een heleboel dingen die ik nog tegen elkaar af moet wegen.

Het ‘Tell Sell effect’

De grootste reden waarom ik twijfel is of het apparaat het ‘TellSell effect’ op me heeft. Je kent die reclames wel, vooral in de jaren ‘90 en ‘00 overdag op tv. Waar Mike de meest Amazing Discoveries deed en voor elk probleem een passende oplossing vond. Ik keek dat altijd graag. En vroeg mezelf ook altijd af waarom mijn moeder die geweldige producten niet gebruikte. Hetzelfde trouwens op de Zuid Nederlandse Beurs*. Anyway, ik ben heel erg bang dat ik het apparaat koop, er een paar maanden gebruik van maak en vervolgens laat verstoffen. Maar ik zal er alleen achter komen of dat gebeurd door het apparaat te kopen. Ben ik bereid dat risico te nemen?

*De Brabantse variant van de Huishoudbeurs. Gehouden in het wijlen Beursgebouw Eindhoven tot een jaar of 15/20 geleden. P.S. Ik zie nu trouwens dat het tegenwoordig in Venray wordt gehouden. Leuk, dat ga ik onthouden voor wanneer grotere evenementen weer door kunnen gaan.

Wat vind ik een goede prijs?

Dan is natuurlijk nog de vraag wat ik bereid ben te betalen voor een SodaStream. Je kunt ze kopen voor meer dan €100,00 maar ik heb ze ook gezien voor zo weinig als €25,00. De duurdere versies zijn veelal ook de versies met glazen flessen. De laagste prijs zijn meestal stunt prijzen bij een magazijnverkoop. Ik neig op dit moment eigenlijk meer naar de Sodastream Crystal. Dus ik ga daarvan het prijsverloop eens even in de gaten houden en wie weet drinken wij met de vakantie al een lekker glaasje zelfgemaakte priklimonade.

Heb jij een SodaStream, welke heb je dan en bevalt het? Of heb je eigenlijk een beetje spijt van je aankoop?

38 gedachten over “Help… Ik wil een SodaStream!”

 1. Wij hadden er vroeger bij mijn ouders eentje en die werd vooral gebruikt om bubbelwater te maken. Er zat een cardridge in die om de zoveel tijd vervangen moest worden en dat was best duur. Alle smaken die je had, gingen over de datum op den duur, dus koop er niet te veel. Met 1 zo’n flesje siroop kun je superlang doen namelijk. Het gesjouw met flessen had je inderdaad niet, maar andere boodschappen moet je ook sjouwen…dus zelf merk ik die ene fles extra niet zo. Je zou nog kunnen overwegen om een hele goedkope Marktplaats versie te kopen, nieuwe cardridge erin en kijken wat je ervan vindt!

 2. Even een tip voor jullie harde water probleem. In het gebied waar ik woon is dat ook zo. Wij hebben sinds kort een onthardingssysteem. Het bevalt bijzonder goed. Het water smaakt ontzettend lekker, waardoor we weer veel meer water drinken en minder fris. Je hebt ook minder waspoeder, vaatwasmiddel, shampoo en schoonmaakmiddel nodig. Daarmaast zitten ook niet al je apparaten en badkamer vol kalk. Succes met je zoektocht naar de Soda stream.?

 3. Marktplaats vind ik vies tegen vallen met de prijs. En omdat de flesjes niet in de afwasmachine kunnen ook niet per se fris. Voor €20,00 minder, met een (half) lege cilinder is het dan voor mij nog duur.

 4. Het is maar waar je jezelf aan went. Ik drink zelfgemaakte ijsthee,gember en munt zijn favoriet, en ijskoffie, en waterkefir.Of warme thee of koffie, of water met een smaakje van vruchten. Eens in de maand koop ik een bubbelwatertje.
  Qua warme thee ben ik gek op lapsang souchon en earl grey.Niet uit de supermarkt maar losse thee. Goedkoper en lekkerder. Verder gebruik ik kruiden uit de tuin en gember. Gewoon wat plakjes gember in een theepot, water erbij, eventueel citroenschijfje en klaar..

 5. Blijf Gierige Gerda en koop zo’n ding niet! Kraanwater drinken is goedkoop, milieuvriendelijk en gezond!

 6. Ik zou zo’n apparaat nooit kopen. Maar ik drink ook nagenoeg geen frisdrank. Het is of zoete rommel, of – nog erger – rommel met zo’n zoetstof nasmaak.

  Als je wil investeren in iets wat het flessen-sjouwen oplost, zou ik zo’n koel-quooker kopen waar bubbelwater uitkomt, daar kun je altijd smaken aan toevoegen dmv vers fruit. Bijv. citroenschrijfjes, komkommer, munt etc.
  Zelf koop ik gewoon twee flessen spa rood per week en breng die op smaak of drink ze zo. Daarnaast drink ik thee of kraanwater.

 7. Ik heb ook de crystal, maar met name omdat ik se plastic flessen niet mooi vind.

  Wij gebruiken hem erg veel, maar niet op de manier zoals sodastream voor ogen had. Wij gebruiken gewone limonade siroop uit de supermarkt en gieten dat in een glas, daarna het water erbij. Voordeel is dat je veel kunt variëren en je eigen sterkte maken. Ook heb je dan altijd bruiswater bij de hand ipv limonade. Ps siroop is echt veel langer houdbaar dan wordt aangegeven.

  Ik snap alleen niet zo goed waarom mensen per se de fles in de vaatwasser willen stoppen. Ten eerste wordt volgens mij alleen de buitenkant aangepakt en ten tweede heb ik in de afgelopen 5 jaar dat ik het heb gebruikt nog nooit hoeven wassen. Wil je hem schoon hebben van binnen, gebruik dan een flessenspons, veel effectiever en sneller volgens mij.

 8. Hier ook een soda stream, drink veel frisdrank dus voor mij een grote uitkomst. Daar ik altijd lopend de boodschappen doe is het minder zwaar. Smaakjes zijn heerlijk en doet er een hele poos mee.

  Heb zelf diegene met de stekker,die automatisch de bubbeltjes doet,kan je kiezen 1 2 of 3 bubbeltjes.

  Hier geen spijt van mijn aankoop

 9. Ik ben er heel erg blij mee.
  Drink veel frisdrank en bubbeltjes water.
  Ik koop alleen de cola siroop.
  Voor de overige smaken koop ik gewone siroop met of zonder suiker.
  Zelfs op vakantie gaat hij mee.

 10. Ik ben wel echt verbaasd te lezen hoeveel mensen nog frisdrank drinken. Dacht dat dat toch wel een beetje een no go geworden was. Maar kennelijk is dat alleen mijn eigen omgeving.

 11. Bij Lidl hebben ze vanaf vrijdag a.s. een Sodastream in de aanbieding! 45 euro!

 12. Ik ging door jouw bericht kijken en zag op de Lidl dat ze er eentje hebben voor 39,99, met 1 klein en 1 grote fles. Met 2 extra flessen en verzendkosten ben ik nu voor €50,00 klaar. Over 5 werkdagen word hij bezorgd. ?

 13. Een tip, behalve veel meer keuze in smaken in siroop , bv de krauter lijkt erg op Rivella, zijn de koolzuur flessen ook vele malen goedkoper in Duitsland.

 14. Er zijn andere merken. Bv levivo fruit and fun.
  De cartridges zijn gelijk. (die zijn ook een pak goedkoper in Duitsland – dm market heeft er)

 15. Sinds kort hebben wij de crystal, voornamelijk ook om het gesjouw met flessen en de impact vd plastic flessen. De crystal omdat ik las dat de plastic flessen snel vervormen(geen idee of dat echt zo is.) De light cola kopen we van de soda stream (erg lekker)en de rest gewoon ranja uit een blikken fles of glas, daarvan heb je dan maar een klein scheutje nodig (light).. en die gebruikten we toch al. Vind het net even lekkerder dan gewoon water

 16. Zolang er geen bronwater uit de kraankomt is het heel duur water met bubbels

 17. Ik vind de bubbels van de soda stream erg tegenvallen.
  Lijkt niet op de bubbels van bv. de Spa

 18. De eerste sodastream was voor de kinderen, op kot. Geen smaakjes, enkel bubbelwater. Zij zijn er heel tevreden van : met een reservepatroon in roulement hebben ze àltijd bruiswater in huis.
  Met de meeneemflesjes ook altijd drank om mee naar de les of zo te nemen. Geen flessen, geen kleine flesjes, geen blikjes meer op het boodschappenlijstje. Hard water hoeft ook geen probleem te zijn : als je al kraanwater drinkt ben je de smaak gewoon en het toestel kan er niet stuk van gaan. Ondertussen ook hier een sodastream, gratis toen we een ijskast hadden gekocht met dispenser en dus ook een filter. Ik kreeg “drops” cadeau, geeft suikervrij aroma aan net water…ik doe het in plat water en dus hoef ik het smaakjeswater van spa niet meer te kopen. Nog minder plastic flessen in huis ! Ik heb 1 fles die in vaatwasser mag, de meeneemflesjes ook…nog nooit vervormd, wel eens vuil in buitenbodem van meeneemflesje gehad dat er niet meer uit geraakt. Het zijn precies de kleine meeneemflesjes, handig voor vaak uithuizige mensen, die me van de Crystal met de glazen flessen hebben gehouden. Smaken kunnen wennen…net zoals ik na jaren cola-light geen gewone cola meer lust…ook het verschil van het kraantjeswater is wennen…thuis of op kot b.v. …Mijn oog viel al enkele jaren geleden op de sodastream…nu we hem hebben is hij voor ons geslaagd.

 19. Goed punt dat je dus geen meeneemflesjes klaar kunt maken in de glazenflessenmachine. (Haha.) Mijn vriend neemt altijd een pakje fruitdrank mee naar werk. Dat is dan wel niet met bubbels, maar kunnen we wel aanleren om voortaan aanmaak voor te nemen. (Vooral voor milieu aspect vind ik pakjes erg storend. Prijs is verwaarloosbaar als je er van geniet.)

 20. Ik heb er nu ook zo’n 6L zuurstoffles op aangesloten. Sodastream maakt echt ontzettend veel winst op die cilinders. Als je echt graag bruis drinkt haal je je ik 60L bruiswater niet. Ik kwam maar aan de helft.

 21. Voor mij was het een tegenvaller. Leuk in het begin en nu een kastenvuller. Zoals verwacht eigenlijk maar ja…. Ik heb me weer laten vangen aan een hype.

 22. Ik heb ze ook in Duitsland gezien en de navullingen ook. Ik had het idee dat het veel goedkoper is dan in Nederland. Bij dm drogerie of rossmann zag ik aanvullingen enz.

 23. Zeker kopen Gerda. Wij hebben dat ding al een jaar of 4 en het is een fantastisch apparaat. Ik woon in Amersfoort en ons water is van zeer goede kwaliteit. De cilinders kosten 12,95 en daar kan je ongeveer 60 liter mee bubbelen. De siroopjes van Sodastream zelf zou ik niet gebruiken. Wij gebruiken siroop uit de natuurwinkel en Belvoir van de Ecostore. Vooral de honing/gember is goddelijk, de cranberry/lemon is ook een aanrader.
  Je vergeet één groot voordeel; je hebt altijd een drankje in huis bij onverwachts bezoek. Tevens is je footprint veel kleiner

 24. De soda stream bevalt ons er goed.
  De CO2 cilinder laten we vullen bij een gashandelaar. Kost 5 euro i.pv. 13 euro per omruil cilinder.

 25. Ben er aan verslaafd. Woon weliswaar op Curaçao dus 4 flessen per dag haal ik wel, zeker na sporten met 30 graden. Zonder smaakjes en met veel bubbles: 3x drukken, het is dan veel lekkerder dan spa rood. De prik sensatie is al heerlijk dus smaak hoeft van mij niet en het water op Cur is al erg lekker. Informeer waar je droogijs kunt kopen (CO-ijs), handschoenen en een trechter en navullen voor een fractie vd prijs. CO ijs kopen lukt zelfs op Cur, weliswaar niet spotgoedkoop maar uiteindelijk wel voor ong de helft vd prijs van een navulling. Filmpjes op youtube hoe het veilig kan.

 26. Af en toe heb ik gewoon ontzettend veel zin in water met bubbels, vandaar dat ik de sodastream heb aangeschaft. Op het moment dat ik er dus zin aan heb kan ik het maken. Nadeel is wel dat de fles eigenlijk ook gelijk leeggedronken moet worden want de bubbels blijven niet behouden. Frisdrank drink ik eigenlijk nooit maar ik vraag me af of je echt die dure flacons moet kopen, je kunt toch ook gewone (veel goedkopere) limonadesiroop gebruiken.

 27. Wij hebben een sodastream zwart met plastic flessen. Met een flessenborstel van ikea zijn de flessen makkelijk schoon te maken. Wij doen limonadesiroop sinaasappel-, en cassis smaak erbij. Lekker en goedkoper. Ook de Lemon/Citroen smaak.
  Geen gesjouw meer met flessen. Ik vind t een aanrader. Ik drink nu vaker Spa rood. Omdat het heel simpel te maken is.

 28. Ik heb een sodastream sinds maart en sindsdien gebruiken mijn partner en ik ‘m meerdere keren per week. Ik ben er echt nog steeds zo blij mee! De hoeveelheid prik die erin zit is mijn inziens gewoon goed, ik heb wel gehoord dat als je meer prik wil je gewoon nog even op de knop moet blijven doordrukken maar geen idee of dat zo is. Verder gebruiken wij gewoon siroop van het merk Slimpie. Volgens mij niet persé het goedkoopste merk, maar met deze siroop kan je wel heel lang doen, aangezien je echt maar een klein laagje in je glas hoeft te schenken. En je kunt punten bij bij hen sparen. Het leek mij eerst ook too good to be true, maar ik had het geluk dat mijn broer er al een had en dat ik die dus gewoon kon uitproberen. Ik was echt direct fan haha. Ik weet niet of je echt geld bespaart met een sodastream, maar omwille van het gemak en het milieu (het scheelt toch weer wat plastic flessen) gaan wij in elk geval niet meer of zo min mogelijk terug naar losse flessen frisdrank.

 29. Erg blij mee. Maken er alleen bubbelwater mee, en dat smaakt prima. Scheelt enorm veel plastic flessen en gesjouw. Doen ongeveer 6 weken met een cilinder. Het is even investeren, maar gaat verder lang mee. Apparaat voor 45 euro gekocht bij de Lidl. Bij de Blokker wat extra flessen gehaald. Dagelijks maken we de flessen schoon met afwasmiddel.

 30. Ik heb een sodastream cool (de goedkoopste) en ik ben er zo ontzettend blij mee. Geen gesleur meer met flesjes( vaak 20 x 6 stuks), geen pijn meer( reumahanden en atroseknieen), geen opslagruimte meer nodig, mijn vuilnisbak is praktisch leeg ( bij ons moet het plastic in de zwarte bak) Ik filter eerst water in een brittafilter( ook heerlijk voor thee), die doe ik in lege limonade flesjes in de koelkast zodat mijn water lekker koud is. Daarna doe ik ze in de fles en maak er bubbels op ( hierbij is een trechter heel erg handig), op deze manier heb je koude spa met bubbels, als je eerst spa maakt en ze dan koud zet merk ik dat je bubbels er sneller vanaf gaan. Je hebt zo ook maar 1 sodastream fles nodig. Ik gebruik de spa vaak in combi met citroensap/ limoensap/ beetje vruchsap en allerlei siropen ( karvan cevitam, teiseirre), de siropen van sodastream zelf vind ik erg zoet en niet lekker. En wat dacht je van ijsblokjes met smaakjes erin, zoals stukjes fruit, heerlijk. Nog een tip : nu verkopen ze van teisseire de smaken pina colada en mojito ( heel erg lekker) 1 groot glas met ijsblokjes ( gewone) en 2 ijsblokjes met stukjes limoen( of ananas ) erin of gemaakt van limoensap (ananassap), scheutje siroop erin en dan opvullen met ( koude ) spa is zo ontzettend lekker, heerlijk zo’n suikervrije cocktail. Ja, de sodastream gaat hier nooit meer de deur uit, de goedkope werkt hetzelfde als de duurdere, wel raad ik je aan om een extra gasfles erbij te kopen, dit omdat ze ze vaak bij de blokker net op zijn als je ze nodig heb.

 31. Wij zijn echt fan van de soda stream, alleen al het gesleur van de flessen dat tot het verleden behoort is een heel groot pluspunt, komt daar nog bij dat plastiek flessen uit den boze zijn, knipoogje naar het milieu. Of je werkelijk 60 l kan maken, daar twijfel ik sterk over. Maar alleen al het gebruiksgemak is fantastisch. Altijd bruiswater in huis, zaaaalig.

 32. De siroopjes vind ik maar niets, maar het bruiswayer is makkelijk en goedkoop met de sodastream. Als je tenminste die gasflesjes zelf vult vanaf een grote fles koolzuur. Zo´n vulstukje is op alibaba bijna gratis. Toen ik ook dat een beetje veel werk vond kocht ik voor weinig geld een koppelstangen en vul de .flessen water met gas recht uit de grote fles. Supergemakkelijk en spotgoedkoop.
  Trouwens ice tea kan je zelf maken en nadat hij afgekoeld is bruis toevoegen. Doe de suiker er wel pas achteraf aan toe als je niet wil dat alles overschuimt.

 33. Wij hebben m ook al heel lang. Gebruiken m vooral in de zomer en met een verjaardag. We gebruiken gewone siroop maar nu is de koolzuurgas op en niet meer in het dorp om te ruilen. Vind het een beetje een gedoe geloof ik om de cilinder via internet te ruilen.

 34. Ik gebruik de sodastream om water met prik te maken. Als smaakje gebruik ik aanmaaksiroop gewoon in het glas, scheelt schoonmaken van de fles en je kan voor ieder glas een aparte smaak kiezen. Mijn favoriet is Tesseire suikervrije siroop citroen-limoen. IJsthee vind ik ook een leuk idee! Iemand die van Karvan Cévitam al geprobeerd?

 35. Als je echt gierig wil zijn… Ik heb een koppelstuk op mijn sodastream waardoor ik normale CO2 cilinders erop aan kan sluiten. Bij een normale CO2 cilinder betaal je voor 10kg maar €30. In een SodaStream cilinder zit 425gr CO2 en dat zou genoeg zijn voor 60 liter. Die 10kg is dus genoeg voor ruim 1411 liter en kost dus maar € 0,02 per liter. Proost 😉

Reacties zijn gesloten.