het bonnetje

Het bonnetje van: Johanna

Ik schrijf mijn blogs altijd vanuit mijn eigen beleving, maar besparen is een heel persoonlijke onderneming. Elk huishouden koopt andere dingen, heeft een andere indeling en verkiest andere dingen. Daarom besloot ik eens te vragen naar bonnetjes van lezers. Om te kijken wat ik anders zou doen, wat ik hetzelfde zou doen en misschien wel om nog heel veel te leren!

Deze maand: Het bonnetje van Johanna

Ik vind het erg leuk dat ik deze week de bonnetjes van Johanna deze maand mag bekijken. Ze heeft een huishouden van vijf personen, waarvan drie kinderen in de leeftijd 14 tot 18 jaar. Vaak eet de vriendin van de oudste zoon mee en ook opa en oma schuiven regelmatig aan. Wat een gezellige bedoening! Als je dan weet dat Johanna een weekbudget heeft van €75,00 is het niet zo gek dat de VerspilMeNietjes van Lidl en uitverkoopbak van Jumbo een belangrijke rol spelen in haar strategie. Er wordt gewerkt met een boodschappenrekening, met pinpas, waar genoeg op staat voor die week. Zo kan er eigenlijk niet over budget worden gegaan, heel erg slim!

Het bonnetje

Jumbo
4 Magere melk € 3,24
1 Appels Uitverkoopbak €2,00
1 Hummus Uitverkoopbak €0,50
1 Biefstuk Uitverkoopbak €2,50
2 Suikerbrood Uitverkoopbak €2,00
1 Roerbakmix Uitverkoopbak €0,50
1 Kruidenmix Nasi €0,35
1 Jumbo fajita mix €0,48
Albert Heijn
1 AH salade 35% €1,33
1 AH bonenmix 35%  €1,29
2 Dubbelfris Bonus €1,65
1 Geschenkpapier €0,99
1 Care shampoo Bonus €0,63
1 Care conditioner Bonus €0,93
2 AH thee Bonus €1,72
1 Baby doekjes  €1,10
1 Kipkerrie salade €1,65
1 Care scheermesjes €1,24
1 Créme fraiche  €0,69
1 Scharrelei €1,63
2 Kipfilet Bonus €3,18
Lidl
1 Gehakt HOH 30% €2,79
2 Halvarine €1,50
2 Radler €3,98
1 Vuilniszakken €1,29
2 Kaiser broodjes (6)  €1,48
1 Wattenschijfjes €0,59
2 Gouda plakken €5,98
1 Duo hazelnootpasta €1,99
1 Speculoospasta €1,69
1 Grillworst €1,19
1 Ontbijtspek recht €1,89
1 Kalkoenfilet €1,49 
1 Gebraden gehakt €0,89
1 Salami  €1,29
1 Gnocchi €1,49
1 Kipsalade €1,24
3 VerspilMijNiet vers €0,75
6 VerspilMijNiet brood €1,50
4 Paprika chips Lidl plus korting €2,68
2 Baguette wit Lidl plus korting €1,00
1 Kroketten €2,49
1 Bleekmiddel €0,90
Aldi
2 Turks brood €1,78
Totaal €71,47

Opvallende aankopen

Nasi en fajita kruidenmix – Ik mix graag zelf mijn kruiden, maar soms zijn dit soort zakjes gewoon super handig en voor het geld hoef je het eigenlijk niet te laten. Ik gebruik meestal maar de helft, omdat het me anders echt veel te zout is. Mijn moeder deed trouwens altijd nasi kruiden door gehakt voor gehaktballetjes op verjaardagen, dat is ook echt een supertip.

THT afprijzing en VerspilMeNietjes – Dat Johanna fan is van verspilling tegengaan is direct duidelijk als je haar Instagram account bekijkt. Daarom vind ik het juist ook eens leuk om de rest van haar uitgaven te zien! Dit is een goede manier om flink te besparen op bepaalde items uit je budget, zeker als je ziet hoeveel brood er gegeten wordt bespaard dat flink. Nadeel van de uitverkoopbak is dat je moet weten hoe laat je moet komen en dat je natuurlijk nooit zeker weet wat er in ligt. Maar ik geloof dat zonder deze aankopen het weekbudget een stuk hoger zou zijn dan het budget van €75,00!

Care shampoo en conditioner – Als huismerken ook nog eens korting hebben is dat een goed moment om ze te kopen! Nou weet ik dat Albert Heijn bonusbox artikelen vaak in de herhaling gaan, dus ik kan me voorstellen dat je dan niet veel koopt. Maar normaal zou ik zeggen; dit gebeurd niet vaak dus het is juist wel een goed moment om een voorraad aan te leggen. Zeker als het gaat om je favoriete product.

Kipfilet – Johanna vertelde dat deze kipfilet wel al met €2,00 korting stond aangeduid bij het schap. Maar dat er bij de kassa geen korting was verrekend. Bij de servicebalie bleek dat het om een actie van volgende week ging. Gelukkig zijn ze bij Albert Heijn niet flauw en kreeg ze haar korting toch. Dat geeft wel aan waarom je altijd op je bon moet kijken nadat je hebt afgerekend!

Radler – Lekker! Ik heb ook graag radler in huis. Het is even wat anders dan gewoon water en omdat het in een blikje zit ben ik zelf me  estal niet zo vlug geneigd om door te drinken, zoals ik dat wel heb met een fles cola. Eigen merk Lidl vind ik zelf erg lekker. Ik heb ook een keer een radler smaaktest gedaan, maar toen heb ik geen huismerken meegenomen. Misschien is het daar wel eens tijd voor!

Gouda plakken – Er wordt vast van mij verwacht dat ik er commentaar op geef dat er plakken kaas worden gekocht. Maar nee, ik kies daar zelf ook graag voor. Net als voor geraspte kaas. Natuurlijk is het goedkoper om gewoon een blok te kopen en zelf te schaven of raspen en als je dat geen probleem vindt moet je dat zeker doen. Maar ik snap het gemak van plakken kaas ook gewoon en eerlijk gezegd; als ik een blok kaas heb neem ik ook veel vlugger een stukje als snack.

Grillworst – Omdat ik dus weet dat Johanna ook fan is van de verspillingsbakken wil ik dit toch even zeggen. Ik heb namelijk voor grillworst en gebraden gehakt al dik een jaar niet meer de volle prijs betaald. Ik vind dat hier echt elke keer in de uitverkoopbak en het vriest gemakkelijk in. Ik hoop nog een duurzamere manier van verpakken te vinden, maar nu doe ik gewoon aluminiumfolie tussen de verschillende porties voor ik het in vries.

Ontbijtspek – Ik heb het afgelopen jaar bij veel verschillende winkels ontbijtspek gekocht en heb gemerkt dat dit een product is waar je echt een favoriet van kan hebben. Smaak is overal hetzelfde, maar ik merk veel verschil in kwaliteit van de plakjes en de dikte. Ik neem altijd de goedkoopste (die zijn rond, niet recht) en dan het liefst bij de Albert Heijn. Die zijn stevig genoeg om bijvoorbeeld boontjes mee in te wikkelen, hebben een verpakking van 200 gram en hebben een goede vet/vlees verdeling waardoor ze lekker knapperig bakken. Om nog even terug te komen op de geraspte kaas van net, daarvoor ga ik dan weer het liefst naar Jumbo. Gelukkig zitten deze twee winkels dichtbij elkaar.

Wat mij opvalt

Johanna heeft zeven bonnetjes bij me ‘ingeleverd’. Hoewel duidelijk is dat er weinig impulsaankopen worden gedaan, wil ik wel zeggen dat ik zelf niet zou adviseren om zo vaak naar de winkel te gaan. Al is dit ook voor Johanna wel erg vaak. Gelukkig kan ze ‘s ochtends even vlug gaan voor ze (thuis) aan het werk gaat. Dat is voor haar namelijk het beste moment om koopjes te scoren. Al moet ik daarbij zeggen; het beste moment daarvoor is bij elke winkel anders. Zoek dus zelf naar het beste moment bij jouw supermarkt!

Ik zie dat er veel vleeswaren worden gegeten, dat is ook iets wat ik zelf anders zou doen, maar die keus is niet puur financieel en dat is dus ieder voor zich. En het is natuurlijk ook broodbeleg voor vijf personen, waaronder groeiende pubers. Verder denk ik dat de bonnetjes van Johanna ook wel mijn bonnetjes zouden kunnen zijn. Ze lijken voor een buitenstaander wellicht wat random, maar Johanna heeft een ‘method to the madness’. En eet, zoals ik vaak kan zien op haar Instagram, elke dag lekker en bijna altijd gezond.

Jouw bonnetje delen?

Lijkt het je leuk als ik jouw bonnetje(s) bekijk en tips geef? Misschien kan ik je wel helpen met een specifiek probleem in de supermarkt. Stuur dan even een mailtje, met eventueel je specifieke vraag, naar minke@gierigegerda.nl, onder vermelding van ‘Bonnetje’ dan neem ik contact met je op om af te spreken wanneer je je bonnetjes kunt insturen. Bij een publicatie zal alleen je voornaam worden gebruikt, maar het kan ook volledig anoniem als je dat liever wil.