Too good to go

Mijn eerste Lidl Too Good To Box van 2021

Het was zaterdagavond, na tienen, dat ik nog een Lidl Too Good To Go box wist te bemachtigen. Ik bedacht me dat we toch in de buurt zouden zijn en besloot even te kijken, met de verwachting dat alles uitverkocht zou zijn. Ook de boxen van de andere Lidl’s hier in de buurt waren ‘laat’ uitverkocht. Wat was er aan de hand? Zijn de boxen tegenwoordig zo slecht dat niemand ze meer wil? Of stonden ze gewoon later online, waardoor niet iedereen er in één keer op kon duiken? Ik ben benieuwd, we zullen het gaan zien!

Inhoud van de box

Ik haalde de box bij dezelfde Lidl als waar ik vorig jaar al een keer een box heb gehaald. Ik vind dit een fijne winkel, waar ik ook al regelmatig dingen heb gevonden in de verspil-me-niet bakjes. Omdat Lidl met de auto best een stukje rijden is en ik met de fiets de route nog moet ontdekken, kom ik er eigenlijk niet zo vaak, behalve dus als ik in de buurt ben. Het handige van deze winkel is dat de boxen al bij de kassa staan, het is dus zo geregeld als je er eentje op gaat halen.

Dit zat in het pakket:

  • Verspakket aspergesoep (Normaal: €4,99)
  • Paprika trio (Normaal €1,69)
  • Rode druiven (Normaal €1,59)
  • Basilicum (Normaal €0,99)

Eerlijk is eerlijk, ik was een beetje teleurgesteld door dit pakket. Het komt over de prijs die wordt gegeven als waarde (€8,99) maar ik ben toch wel heel andere pakketten gewend. Van de asperges maak ik soep voor bij de lunch, want vriend lust geen asperges, druiven zijn lekker voor snack en de paprika’s komen ook wel van pas. Bij mijn Butlon bestelling kocht ik 2,5 kilo diepvries paprika, omdat het de laatste tijd vers zo duur was. Maar nu krijg ik ze steeds in mijn Too Good To Go boxen, dat is wel heel grappig.

Het risico van Too Good To Go

Dit is dan ook een goed voorbeeld waarom ik persoonlijk vind dat je Too Good To Go echt moet gebruiken om eten van de vuilnisbak te redden en niet omdat je het echt financieel niet breed hebt. Voor €2,99 een goede aanvulling krijgen op je wekelijkse portie groenten en fruit.is natuurlijk geweldig, maar in dit geval zou je met die €2,99 wellicht heel andere dingen gedaan dan deze aankopen. Er zijn genoeg groenten te vinden voor een goede prijs.

Volgende keer beter

Ik ben nu wel heel benieuwd of dit inmiddels de normale gang van zaken is bij deze Lidl of dat het een incident is. Misschien is zondag gewoon een slechte dag voor Too Good To Go? Ik ben erg benieuwd en ga binnenkort zeker nog een keer een box halen en dan laat ik uiteraard ook weer aan jullie zien wat de buit was!