half christmas kaartje2go
kerst 2019

Het is Half Christmas, tijd om te beginnen met de december voorbereidingen!

Vandaag is het 25 juni en dat betekent dat het Half Christmas is! Zes maanden tot het gezelligste feest van het jaar. De meeste mensen zijn zich nog aan het voorbereiden op de zomervakantie. Toch is ook nu het juiste moment om vast je eerste voorbereidingen te treffen voor de dure decembermaand.

Check je spaarrekening

Aan het begin van het jaar gaf ik al aan dat het slim is om door het jaar heen vast wat te sparen. Zo spreid je de kosten van cadeautjes, nieuwe kleding en luxe dinertjes over een heel jaar in plaats van 31 dagen. Bekijk hoe het op dit moment gaat met dat spaarpotje, wat iedereen op zijn eigen manier bijhoudt. Sommigen kopen spaarzegels bij de supermarkt, anderen stoppen elke maand cash in een potje en ik heb zelfs wel eens gehoord dat iemand statiegeld flessen bewaarde als zijnde spaarpotje. Neemt wel veel ruimte in beslag. Anyway, hoe je spaart maakt niet zoveel uit, maar het is nu wel handig om te kijken of je een beetje op de goede weg bent. Heb je zoveel gespaard als je zou willen of moet er een tandje bij?

Maak gebruik van de uitverkoop

Eind juni betekent ook; SALE! Het mooiste is dat niet alleen kleding met hoge kortingen maar ook verzorgingsproducten, parfums, speelgoed en eigenlijk alles wat een leuk cadeau kan zijn met flinke korting te koop is. Nu is dus hét moment om vast die dingen te kopen waarvan je weet dat je geliefden ze graag willen hebben. Daarnaast hoef je de kleding niet links te laten liggen. Juist nu is het misschien ook wel een goed moment om vast eens te kijken voor leuke kerstkleding, want zeker online is er genoeg winterkleding te vinden in de aanbieding. Soms krijg je zelfs korting, op korting, op korting doordat het oude collectie is.

Probeer vast wat recepten uit

In de zomer gaat het leven toch even op een standje rustiger. De zon gaat pas laat onder waardoor de dagen veel langer (lijken te) duren. En als de zomervakantie is begonnen zijn ook veel verenigingen met zomerstop. Je kunt deze tijd dus prima gebruiken om vast wat recepten uit te proberen voor het kerstdiner. De seizoensgroenten uit de winter zijn nu misschien minder goed verkrijgbaar, maar je kan kijken of diepvriesgroenten dit gat kunnen opvullen. Het hoeft ook niet meteen een volledig 3-gangen menu te zijn wat je probeert, sommige losse gerechtjes passen prima bij de barbecue of andere zomerse maaltijd. Zo kun je alvast een kleine selectie maken van recepten die je zou kunnen maken met kerst en weet wat het (ongeveer) gaat kosten.

Bekijk ook eens een (rommel)markt

Niet alleen in de grote winkelstraten is de zomer een perfect moment om te shoppen voor december. Ook de vele rommelmarkten die in de zomer de kop op doen zijn perfect om kerst koopjes te scoren. Prachtige (vintage) kerstballen bijvoorbeeld, die nu achteloos op een kraam liggen en waar niemand naar taalt omdat het 30 graden is. Misschien kun jij ze wel voor een heel klein prijsje mee naar huis nemen. Ook is het leuk om eens te kijken of je souvenirs kunt vinden op je vakantiebestemming die de kerstboom op kunnen fleuren. Ik ben dol op kerstboom ornamenten met een verhaal en welk verhaal is nu mooier dan een vakantieverhaal?

Maak een foto voor op je kerstkaart

In dit digitale tijdperk is het wel heel leuk om fysieke post te krijgen en zeker kerstkaarten zijn nog steeds erg populair. Maak op vakantie vast een leuke (christmas themed) foto. Bij thuiskomst kun je dan op Kaartje2go.nl een mooie gepersonaliseerde kerstkaart maken. Met keuze uit tientallen verschillende ontwerpen waarin je je eigen foto kunt plaatsen is er altijd wel een te vinden naar je smaak. Vervolgens kun je de kaarten thuis ontvangen, om er nog een persoonlijke boodschap op te zetten of rechtstreeks naar de ontvangers laten sturen. Sterker nog, dat kun je dan meteen vast inplannen zodat je zeker weet dat iedereen begin december zijn kaarten op de deurmat heeft liggen.

Het is dat ik wel echt toe ben aan een beetje zon, maar het begint bij mij nu echt wel te kriebelen voor Kerst. Gelukkig hoef ik nog maar een half jaar te wachten tot het zover is en die kerstboom die kan al wel een paar weekjes eerder gezet worden toch?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kaartje2go.nl