stabilo dupe action hema
Review

Budgetversie (dupe) van de populaire Stabilo pastelmarkers

Wie mij al langer volgt weet dat ik ervan hou om A-merken te vergelijken met huis- en budgetmerken. Normaal is dat meestal eten, maar dit keer ga ik een beetje een andere route. Ik ben in mijn vrije tijd namelijk ook graag creatief bezig en sinds ongeveer 2 jaar uit zich dat in plannen/ bullet journaling/ handlettering. Naast mijn Micron fineliners zijn mijn Stabilo pastelmarkers daarbij onmisbaar, maar deze zijn niet goedkoop. Tijd dus om eens te kijken of er goede dupes op de markt zijn!

Stabilo – 6 kleuren – €7,49

Prachtige kleuren, die veel rustiger zijn dan normale markeerstiften wat ze (voor mij) veel beter bruikbaar maken. Helaas is de blauwe stift zoekgeraakt, ik hoop dat die nog ergens tussen wat troepjes blijkt te liggen. Ik gebruik deze stiften nu al bijna 2 jaar en bijna dagelijks, maar ze kleuren nog zo mooi en prettig als toen ik ze net nieuw had. Met bijna €1,25 per stift zijn ze alleen wel een beetje prijzig, dus toen ik zag dat Hema en Action dupes had besloot ik deze te proberen.

Hema – 4 kleuren – €1,50

stabilo dupe action hema

Bijna de helft goedkoper dan de Stabilo markers, maar helaas zitten er in deze verpakking maar 4 markers. De kleuren zijn wel prachtig pastel, de groen is stukken meer mint dan die groen van Stabilo en dat vind ik heel mooi. Daarnaast is de geel ook veel zachter, dan die van Stabilo, wat ik beter vind passen bij het pastel thema. Wat mij betreft zijn deze markeerstiften dus een goede dupe en heel misschien zelfs wel mooier dan de Stabilo stiften als het je om de pastelkleuren gaat.

Action – 6 kleuren – €0,89

stabilo dupe action hema

Met nog geen €0,15 per stift zijn deze markeerstiften de goedkoopste. Toen ik deze zag bij Action werd mijn idee voor het artikel dat je nu leest geboren. Eenmaal thuis kon ik dus ook niet wachten om ze te proberen. Helaas was dat een flinke teleurstelling. De markeerstiften van Action zijn an sich prima, de ene kleur is mooier dan de andere. Het is alleen zeker geen dupe van de Stabilo stiften, iets wat je wellicht wel verwacht als je de verpakking ziet. Hoewel sommige individuele kleuren best heel mooi zijn, vind ik het vooral jammer dat er geen cohesie is. Je kunt de stiften dus niet goed samen gebruiken in 1 planner/ bullet journal spread.

Ik heb internet nog doorzocht naar (makkelijk verkrijgbare) pastel markers, maar ik kon niks vinden. Heb jij wel nog goede dupes gevonden? Laat het me dan weten, dan kan ik altijd nog een update geven!

Dit artikel bevat affiliate links.

4 gedachten over “Budgetversie (dupe) van de populaire Stabilo pastelmarkers”

  1. Leuk! Wat ik persoonlijk heel fijn vindt aan de stabilo markeerstiften is dat ze niet zo snel uitdrogen, hoe is dit met de markeerstiften van de Hema en Action?

  2. Deze heb ik dus nog niet zo lang, dus ik weet nog niet hoe ze het volhouden. De Stabilo markers houden het inderdaad al wel 2 jaar uit bij mij, ik doe wel altijd meteen de dop weer op mijn stiften. Ongeacht de prijs.

  3. Geen ervaring mee. Ben wéér jaar verder en gebruik de HEMA en Stabilo stiften allebei nog steeds regelmatig. Nog geen nieuwe hoeven kopen.

Reacties zijn gesloten.