Geen categorie

Hiep hiep hoera – GierigeGerda.nl bestaat 2 jaar!

Morgen is het 2 jaar geleden dat mijn eerste artikel op GierigeGerda.nl online kwam. Het is dus mijn blogverjaardag! Op mijn eigen verjaardag deelde ik 35 weetjes over mijzelf. Maar omdat het nu de verjaardag van dit blog is ga ik je 20 weetjes vertellen over dit blog. Want er is heel veel dat jullie niet weten…

1 – Ik ben Gierige Gerda al op 21 februari 2017 (3 jaar geleden dus) begonnen op Instagram. Ik begon toen met het delen welke cashbacks en andere ‘gratis’-acties er liepen. Anno 2020 doen meer mensen dat, maar toen was ik de enige! Toen dat een succes bleek ging ik op 1 januari 2018 op YouTube, maar daar kon ik mijn draai niet vinden. Daarom stapte ik na 5 maanden over op mijn blog. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

2 – Er staan, inclusief dit artikel, nu 344 artikelen online. Ik heb wat blogdagen gemist in die 2 jaar en ik heb ook wat artikelen hergebruikt. Goede artikelen verdienen soms wel nieuwe kansen om gelezen te worden door nieuwe bezoekers.

3 – Mijn blogschema heeft nogal wat veranderingen doorgemaakt in die 2 jaar. Ik begon met 4 artikelen in de week, op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Toen ging ik terug naar 3 artikelen, op woensdag, vrijdag en zondag. Dat was wel fijn, maar de ruimte die ik had zorgde ook voor een soort ‘luiheid’ waardoor ik vaak last minute nog aan een artikel zat. Nu publiceer ik om de dag. Dus de ene week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag en de andere week op dinsdag, donderdag en zaterdag. Dat bevalt me voor nu goed, wie weet verandert het binnenkort wel weer.

4 – Ik heb het logo van Gierige Gerda zelf ontworpen. Ik heb een studie vormgeving gedaan en het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan.

5 – Al meer dan 450.000 mensen hebben mijn blog bezocht in de laatste 2 jaar. Best bizar, zoveel!

6 – Ik heb best wel wat concepten voor artikelen in mijn drive staan waar ik niks meer mee heb gedaan. Zoals een wc reinigers vergelijking, ik wilde deze graag op werkzame stoffen vergelijken. Maar helaas is de informatie op de flessen daar niet toereikend genoeg voor. Had ik nu maar een scheikundige opleiding gedaan…

7 – De eerste samenwerking op mijn blog was met fotofabriek.nl. En ik kreeg de aanvraag toen ik net een maand gestart was met mijn blog. Ik was er best wel trots op dat ik deze samenwerking had binnengeharkt.

8 – De leukste artikelen om te maken vind ik de smaaktesten, DIY’s proberen en recepten.

9 – Ik schrijf zelden een artikel in 1 dag, meestal schrijf ik in 1 dag steeds kleine stukjes aan verschillende artikelen. Als ik dus wel een heel artikel in 1 keer schrijf voelt dat mega productief.

10 – Ik ben niet alleen te vinden op GierigeGerda.nl, maar ook op Instagram, Facebook én Pinterest!

11 – Ik maak eigenlijk alle foto’s voor Gierige Gerda zelf. Zonder hulp van een fotograaf of zelfs mijn vriend. Voor kerst kreeg ik zelfs een speciale afstandsbediening zodat dat beter zou gaan. Maar ik probeer altijd te zorgen dat de afstandsbediening niet zichtbaar is op een foto. Zo stop ik hem vlug in een mok, een zak of achter me voor de zelfontspanner af gaat.

12 – Het is heel moeilijk om in te schatten hoe populair een artikel gaat zijn. Soms denk ik ‘Oh dit is echt leuk! Dat gaat iedereen vast lezen!’ En dan valt het tegen. En soms, juist als ik het niet verwacht, krijg ik ineens heel veel lezers.

13 – Ik heb best wel eens mails gekregen van boze vrouwen die echt Gerda heten. Maar eerlijk gezegd: Lieve Gerda’s van deze wereld, ik ben jullie heel dankbaar voor jullie toffe (en goed rijmende) naam. Met Manke Minke zou dit toch een heel andere site zijn geworden. 😉

14 – Van mensen die zelf geen Gerda heten krijg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties op mijn blognaam. Sommige mensen zijn wel verrast dat mijn echte naam geen Gerda is maar de meesten vinden het vooral erg catchy. En ja, ik ben erg blij dat ik deze naam heb verzonnen. Bij de meeste mensen blijft hij wel hangen.

15 – Hoewel ik natuurlijk begon met besparen voor mezelf en het pas later ben gaan delen. Vraag ik me af of ik nog zo fanatiek was geweest als ik geen blog had gehad. Stiekem daag ik mezelf best wel een beetje uit doordat ik steeds schrijf over besparen. Ik wil steeds meer besparen en steeds minder uitgeven.

16 – Het best gelezen artikel op GierigeGerda.nl is ‘Waarom Lidl je meer kost dan je lief is’. Een artikel dat ik al een keer herschreef en in totaal meer dan 66000 keer is gelezen.

17 – Ik heb geprobeerd te achterhalen wat mijn slechtst gelezen artikel is, maar dat is heel moeilijk te achterhalen. Het artikel wat wat mij betreft nooit de ‘liefde’ heeft gekregen die het verdient is: ‘Waarom juni het perfecte moment is voor een budget challenge of financiële detox’. Zeker nu juni weer in zicht komt een goed artikel om eens door te lezen!

18 – Mijn samenwerking met Spotta was tot nu toe wel de meest spannende. Stiekem was dat nog voor mijn blog bestond, maar ik heb daar veel van geleerd. De video’s die ik voor hun Facebook gemaakt zijn kun je misschien nog wel ergens vinden. Al is Spotta onlangs van naam veranderd en heten ze nu Folders.nl.

19 – Ik ben heel slecht in balans houden. Als ik mezelf geen halt toe roep (en dat doe ik meestal niet, oeps) zit ik vanaf dat ik wakker ben tot ik ga slapen aan Gierige Gerda te werken. Of het nu schrijven van blogposts is, plannen van ideeën of kletsen met volgens op Instagram. Ik geniet er ook gewoon enorm van.

20 – Ik ben dit jaar al 6 keer in de media geweest. Vorig jaar was het 7 keer, dus laten we hopen dat ik dat record sowieso nog ga verbreken in 2020!

Naast nog vaker in de (reguliere) media komen heb ik nog wel meer dromen. Maar vooral hoop ik dat ik jou, lezer van GierigeGerda.nl, het komende jaar weer veel leuke, leerzame, gezellige en interessante onderwerpen mag voorschotelen. En er komt binnenkort een flinke mijlpaal voor mij aan. Als het zo ver is zal ik het zeker met jullie delen!

Op naar 3 jaar GierigeGerda.nl!

3 gedachten over “Hiep hiep hoera – GierigeGerda.nl bestaat 2 jaar!”

  1. Gefeliciteerd, ik lees je artikelen met liefde.
    Ik ben niet zo’n reageerder maar met dit feestje moet ik een reactie achter laten. Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.