verjaardag weetjes lijst
jarig

Ik ben jarig! 36 weetjes over mijzelf!

Hppy birthday to me! Ik ben jarig! Vorig jaar was ik ook al jarig op een dag dat er een artikel online kwam en toen deelde ik 35 weetjes over mezelf. Ik werd namelijk 35 en het leek me heel leuk om deze traditie voort te zetten. Dus deel ik vandaag 36 weetjes over mezelf. Het afgelopen jaar zijn verjaardagen allemaal een beetje anders geweest dan normaal en zo ook mijn verjaardag. Maar mijn vriend heeft vrij en dus gaan we het een beetje doen zoals met kerst; lekker eten, cocoonen en gewoon genieten van het moment. Want dat was me met de feestdagen erg goed bevallen.

1 – Het is vandaag Aswoensdag, carnaval is net voorbij. Toen ik geboren werd was het carnavalszondag. Alaaf!

2 – Toen ik werd geboren was het ook ongeveer hetzelfde weer als afgelopen week en dat al sinds eind januari of zo. En uiteindelijk kwam er op 21 februari 1985 na vele jaren ook weer een Elfstedentocht. Ondanks dat ik een Brabander in hart en nieren ben voel ik dan alsnog een heel sterke band met deze traditie. Het is sinds begin vorige eeuw trouwens pas 15(!) keer voorgekomen dat hij verreden kon worden, dat vond ik wel verrassend want ik heb soms echt het gevoel dat er gedaan wordt alsof het ‘vroeger’ een jaarlijks evenement was.

3 – Mijn lievelingskleur is blauw.

4 – Mijn geluksgetal is 17.

5 – Ik ben zo dolgelukkig met alle vogeltjes in onze tuin! Ik kan echt uren voor het keukenraam zitten en bekijken hoe de roodborstjes en musjes door de tuin vliegen en aan onze vetbollen knabbelen. Het is zo gezellig!

6 – Dille chips zijn mijn absolute favoriete chips en ik dacht heel lang dat deze alleen in Zweden verkrijgbaar waren, maar heb ze nu ook bij de Poolse winkel op 5 minuten lopen ontdekt.

7 – Toen ik een jaar of 18/19 was werd ik door een vriendin gevraagd om mee te gaan met haar op double blind date. We gingen naar de film.

8 – Dit was Blade 3, terwijl ik een watje was (ben) die alleen maar romcoms keek en ik vond hem eng. Zó eng dat ik de bioscoop uit ben gelopen. Mijn vriendin, met haar date en zijn vriend bleven gewoon zitten.

9 – Mijn allereerste date was ook een bioscoop date. We gingen naar Forces of Nature, met Ben Affleck en Sandra Bullock. Ik was 14.

10 – Ik durf trouwens ook niet in achtbanen die over de kop gaan of heel hard. Bij de Vliegende Hollander in de Efteling heb ik altijd het gevoel dat ik elk moment uit het karretje kan vliegen.

11- Mijn favoriete achtbaan staat ook in de Efteling en is Vogel Rok. Toen die net open was en ik een dagje met klasgenoten naar de Efteling ging ben ik er wel 14 keer achter elkaar ingegaan. Het was een doordeweekse dag, dat wij iets van studiedag hadden dus het was super rustig!

12 – Sinds we verhuisd zijn kom ik liever bij KFC dan de Mac.

13 – Er werd ooit op een forum (S/O naar alle Ellegirls) over hoge korting bij (de) Mac gepraat. Ik was heel enthousiast, tot ik me realiseerde dat het niet over de hamburger tent ging en ook niet over de computerwinkel, maar over het make-up merk. Daar maak je mij dan minder blij mee.

14 – Ik ben heel erg moeilijk wat betreft koffie. En als ik bij jou op bezoek kom en ik durf koffie te drinken betekent dat dat ik je vertrouw want dan durf ik ook te zeggen als ik hem niet lust.

15 – Waar ik ook heel kritisch over ben is taart en gebak. Ik ben heel selectief in wat ik lekker vind en dan ook nog heel kieskeurig, daarom sla ik de taart op de meeste verjaardagen af. Wat ik wel lekker vind? Kruimelvlaai, Hema tompoucen en appelflappen zonder krenten. En alles wat ik zelf maak want dan stop ik er sowieso alleen maar in wat ik lekker vind natuurlijk.

16 – Ik mis het echt enorm dat er geen evenementen als Libelle zomerweek en Huishoudbeurs zijn. Ik ben dan ook heel blij dat ik die laatste vorig jaar op het nippertje heb kunnen meepikken.

17 – Op dit moment heb ik niet echt een lievelingsnummer. Maar ik zit al dagen met ‘Hiep hiep hoera’ van Kinderen voor Kinderen in mijn hoofd.

18 – Ik hoop heel graag dit jaar de 10.000 volgers op Instagram te halen. Vooral omdat ik dan de swipe-up functie krijg in de app en dat lijkt me toch wel verdomde handig.

19 – Mijn favoriete drankspel in Kingsen, al vond ik Never Have I Ever dat Iris en ik speelde tijdens onze speciale carnavalsaflevering van de Geld Met Een Zachte G podcast. Verder had het niks met carnaval te maken trouwens. Behalve dat we verkleed waren en dronken. Vandaag komt er een aflevering online waarin we tips geven over verjaardag on a budget.

20 – Met kerst heb ik mijn vriend het spel Wingspan gegeven en dat is ook direct mijn nieuwe favoriete spel. Het lijkt heel ingewikkeld, maar als je het eenmaal een keer hebt gespeeld is het eigenlijk heel simpel. Maar wellicht spelen wij het wel helemaal verkeerd zoals zoveel mensen Monopoly ook verkeerd spelen.

21 – Ik word enorm chagrijnig als ik honger heb, maar nog meer als eten tegen viel of ik uiteindelijk niet krijg waar ik op hoopte. Zo was er laatst een héél lange rij bij KFC, waar ik me al dagen op verheugde, dus we gingen daar niet in de rij staan. Ik werd echt een beetje vervelend. Gelukkig heeft mijn vriend engelengeduld en weet hij inmiddels dat ik dan niet helemaal mijzelf ben. (Of misschien is dat juist mijn ware aard, hahahahaha.)

22 – Ik werd op mijn 16e al tante.

23 – In het najaar heeft mijn vriend een Nintendo switch gekocht, met Animal crossing voor mij en ik heb daar ook een eiland gebouwd, waarop ik probeer om alleen gesnavelde bewoners te krijgen. Dat duurt denk ik nog wel even want ik ben laatst weer gevallen voor de charmes van een koala.

24 – Ik hou van alles truffel.

25 – De moestuinkriebels zijn al volop aanwezig, helemaal omdat ik allemaal groene sprietjes onder de sneeuw vandaan zie komen in mijn moestuinbak! Daar zitten trouwens ook nog 2 verstopte knofloken in die ik wil proberen te laten doorgroeien.

26 – Op Videoland kun je de jaren ’90 soapserie Goudkust opnieuw bekijken, elke dag een aflevering en ik geniet er enorm van. Er zitten zo vaak onlogische dingen in de verhaallijn, zaken die veel te snel en plots opgelost zijn, bijvoorbeeld. Ik ben soms wel eens benieuwd hoe 35 (oké, 36) jarigen in 1996 naar deze serie keken. Het was zo populair, die moeten toch ook gekeken hebben?

27 – Mijn mening hing vroeger vaak af van de spreekbeurten die werden gegeven in de klas. Spreekbeurt over schildpadden? Dan was mijn lievelingsdier een schildpad. Ging het over dierenartsen? Dan wilde ik dierenarts worden.

28 – Voor mijn eigen spreekbeurt over thee kreeg ik een super vet thee pakket van Pickwick. In de derde klas hield ik voor Engels een spreekbeurt over de boyband Westlife, dit totaal zonder voorbereiding. Wellicht klinkt dat een beetje als opscheppen, maar ik was gewoon zoveel met die band bezig dat mijn complete vrije tijd zo’n beetje voorbereiding was.

29 – Als het straks weer kan wil ik graag weer gaan sporten, maar ik weet nog niet wat. Ik ben wel weer begonnen met fietsen, dat is al heel sportief voor mij!

30 – Op 11 juni ben ik net zo oud als mijn moeder was toen ze mij kreeg.

31 – Als ik moet kiezen tussen pizza en friet (sowieso géén patat) dan is het altijd pizza.

32 – Heel eerlijk gezegd heb ik wel echt weer heel veel zin om een keer naar een (goed) restaurant te gaan. Ik hou van de Franse keuken als het gaat om uit eten. Italiaans is ook lekker, maar ik ken niet echt ‘goede’ Italianen hier in de buurt.

33 – Ik heb schoenmaat 38, van Nikes 38,5. Mijn kledingmaat vertel ik niet. 😀

34 – Ik kijk nog steeds continue naar Friends en The Big Bang Theory. Helaas is How I Met Your Mother eind december van Netflix verwijderd. Ik heb de verwachting dat het straks terugkomt op Disney+ als daar Star van start gaat, maar helaas heb ik Disney+ net opgezegd.

35 – Ik ben heel goed in plannen. Maar niet zo goed in mij aan mijn planning houden.

36 – Toen ik klein was wilde ik heel graag leren dwarsfluiten, maar daarvoor moest ik eerst op blokfluitles. Dat heb ik volgens mij nog best lang volgehouden en zelfs nog even zangles gehad bij dezelfde lerares. Niet dat ik een muzikaal talent was, integendeel. Hahaha.

Nou, dat waren 36 weetjes over mij! Ik denk dat het nu wel tijd is voor taart! Ik heb zelf een kwarktaart gemaakt en als die gelukt is zullen jullie maandag het resultaat als recept zien. SPANNEND!