Voorraadkast

Ik bespaar 55% op mijn avondeten dankzij de inhoud van mijn vriezer

In juli deed ik voor het eerst een inventarisatie van mijn vriezer. Omdat de meeste producten die je zelf invriest maximaal 3 maanden houdbaar zijn en mijn hele inhoud nu dus ‘vernieuwd’ zou moeten zijn besloot ik om opnieuw te inventariseren. En waar ik de vorige keer al verrast was over hoeveel ik had bespaard was ik nu nóg veel meer verrast dan de vorige keer.

Too Good To Go

De ontdekking van Too Good To Go heeft wel geholpen met het vullen van mijn vriezer, al gaat het er ook regelmatig weer uit. Het is heel zelden zo dat ik een product echt op móét eten omdat het er al bijna 3 maanden in ligt. Dat gaat gewoon heel natuurlijk. Elke week plan ik met aanbiedingen, verse producten en diepvries in gedachten wat we gaan eten. Weggooien probeer ik niet te doen, maar heel soms is het onvermijdelijk. Het gaat dan meestal om kliekjes van eten dat ik normaal niet in zou vriezen. Een rijstgerecht bijvoorbeeld. Hoe lekker het dan ook was, ik heb er nooit zin in om dat nog uit de vriezer te eten. Beter gewoon direct als lunch de volgende dag.

Crisp

Op dit moment liggen er ook een aantal dure vleesproducten die ik zonder korting kocht in mijn vriezer. Deze kocht ik bij Crisp* en eigenlijk had ik daarom wel verwacht dat de besparing veel minder zou zijn. Maar hier tegenover staan nog steeds een hoop producten met hoge kortingen van Lidl en Jumbo, wat het waarschijnlijk flink rechttrekt. Vleesproducten van Crisp, een online boodschappenservice die vooral levert vanuit lokale specialisten, zijn misschien duurder dan je ze bij Aldi zou kopen maar ook van hogere kwaliteit en lekkerder. Ik geef daar dus graag wat extra’s aan uit. Eens in de 3 maanden ongeveer doe ik een bestelling en dan kan ik even vooruit.

*Crisp is een online supermarkt die veel werkt met kleinere leveranciers en specialisten. Binnenkort zal ik daar meer over delen. Ze zijn niet goedkoop, maar wel heel goed!

Eten uit de vriezer

Momenteel bereid ik me voor om een week lang enkel uit de vriezer en voorraad te eten. Natuurlijk heb ik daar wel een paar extra producten bij nodig, maar ik kom met mijn boodschappen uiteindelijk niet boven de €15,00 uit. Voor ik dit plan zorg ik altijd eerst dat ik goed op papier (of een scherm) heb wat ik allemaal in mijn vriezer heb. Dan bekijk ik wat er nog op moet uit mijn koelkast en niet voor lunch gebruikt kan/ gaat worden. Uiteindelijk maak ik dan een plan wat ik allemaal ga eten.

Maar wat is het nu waard?

Er liggen ongeveer 50 verschillende producten in mijn vriezers, met verschillende hoeveelheden porties. Ik kan dus moeilijk zeggen hoeveel maaltijden ik hiervan kan maken. Ook omdat het niet alleen vlees en groenten zijn, maar ook brood en bijvoorbeeld ijs. Want ijs is essentieel om in je vriezer te hebben, natuurlijk! Haha. De winkelwaarde van de producten is net iets meer dan de vorige keer, namelijk €125,00. Ik denk dat het vooral wat hoger is door de aankopen van het vlees van Crisp. Maar wat ik dan weer wél heel interessant vind is dat ik maar €57,00 heb betaalt voor de inhoud van mijn vriezer. Dat is bijna 55% bespaart op de inhoud van mijn vriezer! Holy moly. En zoals ik je vaak genoeg laat zien, eten wij er helemaal niet minder lekker om! Het zijn niet de dure producten die eten lekker maken, maar de juiste smaakmakers en combinaties.

Ik word er met grote regelmaat op gewezen dat vriezers ook stroom verbruiken en daarmee geld kosten. Maar met deze besparing is het dat wat mij betreft al zeker waard en dan heb ik daarbij niet eens meegerekend dat ik zonder (extra) vriezer ook nog eens heel veel groenten en fruit weg zou gooien, dus dat is nog eens bijkomende besparing die niet zo makkelijk in geld is uit te drukken. Al is dat ook wel iets om nog eens een keertje bij te houden…

3 gedachten over “Ik bespaar 55% op mijn avondeten dankzij de inhoud van mijn vriezer”

  1. Heb je ook nog gierige tips voor vriezerbakjes? Ik ben nu op de onderkant van de voorraad, dus 2 bakjes en 3 deksels die geen van allen bij elkaar horen. En dan vries ik ook veel in in harde plastic containers waar je eten in schept in de super.

    De bakken van de action breken heel snel af en die van de hema doen iets langer mee, maar ook niet schokkend goed. De glazen bakken van de IKEA zijn geniaal, maar een investering. Misschien maar wachten op ergens een zegel actie.

    Ik heb de afgelopen maanden 2 volle weken gehad waarin partner buiten de deur werkt, kind naar school is en ik thuis moet werken, en we compleet uit de vriezer + voorraad hebben gegeten. Als het moet, houden we het makkelijk 3 weken uit puur op voorraad en met groentes.

  2. Onze vriezer bespaart ons vooral geld omdat we bestelverleiding voorkomen, we makkelijker voor meerdere dagen koken en we niks weg hoeven te gooien. Ook brood via TGTG is een fijne besparing, dat doen we alleen als de vriezer bijna leeggegeten is, anders past het niet eens. Na jarenlang een mini-vriesvak te delen met drie mensen, vind ik drie lades voor mijn vriend en mezelf al een enorme luxe, waar we prima mee uitkomen.

  3. Mijn gierige tip is voor de vriezerbakjes van de foto. Drie voor €0,99 bij Ikea. In mijn beide vriezers passen precies 6 bakjes en dan afhankelijk van de diepte van de lade 2 of 3 lagen.

Reacties zijn gesloten.