Gierige Gerda Minke van Kuijen
Persoonlijk

De grappigste, interessantste en meest verrassende zoekopdrachten op GierigeGerda.nl

Een aantal jaar geleden was het een beetje een ‘trend’ onder bloggers om de leukste zoekopdrachten van commentaar te voorzien. Ik vond het altijd best grappig om te zien met welke zoektermen mensen op bepaalde sites uit kwamen. Toendertijd had ik zelf ook nog een DIY blog, maar mensen kwamen met de gekste zoekopdrachten uit bij mijn site. Toen ik laatst door de zoektermen van GierigeGerda.nl aan het scrollen was viel me ook weer op hoeveel grappige, maar ook interessante zoekopdrachten er in stonden. Op sommige zou ik graag antwoord willen geven en dus ga ik dat ook doen.

Wat doe je als je boodschappen gaat doen?

Volgens de Dikke van Dale is dit de definitie van boodschappen:

Ik denk dat het je dan gaat om de derde definitie. Over het algemeen doe je boodschappen bij een supermarkt. Even zonder grollen, ik vond dit best een merkwaardige zoekopdracht. Ik heb mijn hoofd er ook over gebroken wat ermee bedoeld kan worden. Was het iets nu met Covid-19? Ik ben alleen nog geen steek verder gekomen.

Plusapp little

De app van supermarktketen Lidl heet ‘Lidl Plus’. Om het lekker verwarrend te maken met onze andere supermarktketen Plus. Ik denk dat degene die hiernaar zocht dus meer wilde weten over deze app. Ik heb al vlak na het lanceren van de app een artikel erover geschreven. Helaas is vlak daarna mijn routine totaal veranderd en heb ik de app dus niet meer (zo vaak) kunnen gebruiken. De laatste keer dat ik bij Lidl kwam was ik zelfs uitgelogd uit de app en kon ik heb dus niet gebruiken. Handig!

Waarom zijn producten van Lidl zo extreem lang houdbaar?

Nog een Lidl vraag en eentje die mijn interesse wekte. Zijn producten van Lidl zo extreem lang houdbaar? Gaat het om verse producten of over producten die sowieso langer houdbaar zijn? Is het uit ervaring of omdat de datum op de verpakking zo ver weg is? Ik ben echt heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn! Sowieso heb ik van veel mensen gehoord dat de groenten slecht zijn van kwaliteit, maar (grappig detail) dat hoor ik dus van elke supermarktketen! Steeds wel van andere mensen en dus andere filialen, maar ik vind dat wel erg grappig! Anyway, ik weet dus niet of het over vers gaat in dit geval. Wat is jouw ervaring? Laat het weten in een reactie hieronder!

Wat koop je in de Franse supermarkt?

Baguette en koelkasten. Daarnaast wijn en kaas. Ik blijf de Franse supermarkten geweldig vinden en niet naar een buitenlandse supermarkt kunnen vind ik misschien wel het ergste van niet op vakantie gaan. Al kan ik natuurlijk best wel weer een keer naar een Duitse supermarkt. Of een Belgische, want daar ben ik nog nooit geweest. Is er een supermarktketen die heel erg Belgisch is? En producten die heel erg Belgisch zijn?

Beste supermarkt brood 2019

Dit is een zoekopdracht van dit jaar, dus ik vraag me af waarom je niet liever het beste brood van nú zou willen eten? Ik koop meestal gewoon het simpelste brood van €1,00. Voor mijn vriend dan, want ik eet zelf amper/ geen brood. Ik hoorde wel dat hij Jumbo lekkerder vond dan Aldi, maar meer weet ik dus niet. Helaas. Misschien kun je er wat mee…

Waarom communiceren mensen op Marktplaats zo…

Deze vraag kan ik dus niet helemaal zien, maar ik kan me wel voorstellen dat hij niet erg positief eindigde. Ik vind mensen zelf vaak kortaf, bot en ongezellig. Iets waar ik zelf probeer om niet aan mee te werken. Als ik reageer op iemand schrijf ik graag volzinnen. Ik bedank iemand graag voor de goede zaken. En als iemand mij contacteert probeer ik hetzelfde te doen. Iemand vroeg mij een keer of ik voor €25,00 een wasmachine naar de andere kant van Nederland kon brengen. Ik antwoordde dat ik zou kijken of ik het in een brievenbuspakketje gepropt kreeg. Dit leverde uiteindelijk een leuk gesprek op. Het had natuurlijk ook de andere kant op kunnen gaan, maar ik vond humor gebruiken bij dit absurde moment wel beter gepast dan kortaf reageren.

Waarom verkoop ik zo weinig op Marktplaats?

Hier heb ik geen oplossing voor. Ik verkoop ook slecht op Marktplaats. Ik denk dat het heel erg veel te maken heeft met je titel en omschrijving. Het is ook belangrijk om goede, duidelijke foto’s te maken en eerlijk te zijn over wat er mis is met het item. Ik vind het zelf dus vooral erg vervelend dat mensen graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ik heb daardoor zelf ook veel minder zin om überhaupt moeite te doen om dingen op Marktplaats te zetten.

Zorgverzekeraars gierig

Hmm, zijn zorgverzekeraars gierig? Zorg is ontzettend duur. Je kunt erover discussiëren of dat terecht is, maar dat verandert het niet. Om verzekeringen niet te duur te maken moeten ze dus keuzes maken wat en hoe ze dingen vergoeden. Ik kan me voorstellen dat dat voor de verzekeringen zelf ook geen makkelijke keuzes zijn. Dus het kan best wel ‘Kwalitatief Uitermate Teleurstellend’ zijn als iets niet vergoed wordt, maar het woord ‘gierig’ zou ik daar zelf niet voor gebruiken. Komend jaar gaan we weer naar de stembus en ik denk dat hoe partijen omgaan met de gezondheidszorg een goed punt is om naar te kijken.

Waarom inschrijven Kamer van Koophandel?

Omdat je een bedrijf wil beginnen! Ik weet niet zoveel over andere soorten bedrijven, maar als blogger kun je nog best even door zonder inschrijving. Ik heb me dus pas na 2 jaar in laten schrijven, omdat ik er ook echt mijn hoofdinkomen van wilde maken. Er komen maandelijks meer dan 55.000 bezoekers naar mijn blog en ik wil graag serieus genomen worden. Ik doe dat op veel manieren. Een daarvan is oefenen met foutloos Nederlands, een langdurig proces, helaas. De tweede was inschrijven bij de KvK.

Avocado diepvries

Ja! Avocado in de diepvries stoppen is een heel goed idee! Als je het in smoothies wil gebruiken, maar ik gebruik het ook gewoon in guacamole en op toast. Meestal prak ik het met een beetje limoen of citroensap (net wat ik voorhanden heb) en dan een klein laagje in een bakje. Zo ontdooit het ook nog eens heel vlug.

Ik vond het heel leuk om zo wat vragen ertussenuit te plukken en erop te reageren. Het is soms moeilijk dat het een zoekopdracht is en niet een vraag, waardoor ik niet kan reageren. Zo heb ik dat uiteindelijk toch wel kunnen doen en ik hoop dat anderen er ook wat aan zullen hebben. Hey, als je dit over een aantal maanden leest heb je dit artikel zelf misschien wel gevonden dankzij een zoekopdracht!

6 gedachten over “De grappigste, interessantste en meest verrassende zoekopdrachten op GierigeGerda.nl”

 1. Ooh een echt Belgische supermarkt vind ik Colruyt. Heerlijk om, als corona er niet zou zijn, een tijdje rond te struinen. Rijden met karretjes die heel anders sturen, en een kassasysteem wat anders is.. Daarnaast zijn een aantal producten een stukje goedkoper dan in mijn nl supermarkt. Bv prikwater of bier….. En als je er toch bent, ook meteen even tanken, vaak zit er een tankstation naast.

 2. Ik vind ook dat het leuk blijft, die zoekopdrachten. Van die eerste kan ik me nog wel voorstellen dat het iemand is die Nederlands aan het leren is? Over de link met Plus voor de Lidl-app had ik nog niet eens nagedacht. Ik gebruik ‘m best vaak. Met hun groenten heb ik trouwens vrijwel nooit problemen. Veel kan echt wel lang blijven liggen na aankoop. Ik had wel een keer dat mijn cherrytomaatjes na een dag begonnen te schimmelen. Na een berichtje aan de webcare, kreeg ik een tegoedbon van 5 euro in mijn Lidl Plus-app. Echt zo netjes geregeld!

 3. Misschien is de persoon uit de eerste vraag een migrant en/of een expat, en omdat het woord boodschap van betekenis verandert in de context snap ik de zoekopdracht wel. Nederlands heeft nou eenmaal hele aparte idiomen.

 4. Daar had ik niet aan gedacht, vooral omdat de zin wel gewoon klopt! (Ook @Audrey.) Ik kijk vaak video’s op YouTube van mensen die Nederlandse les volgen en dan merk je echt wat een moeilijke taal Nederlands eigenlijk is.

  Ik kijk trouwens veel YouTube en zo ook een interview met James McAvoy, die vertelde dat boodschappen doen in het Schots ook ‘messages’ is. Dus eigenlijk hetzelfde als de dubbele Nederlandse betekenis van boodschap. Zo van alles geleerd vandaag.

 5. De groenten en fruit van de lidl zijn prima, ik koop alleen de groenten die ik zelf nog moet snijden , schillen, plukken en wassen en die blijven prima. Sommige producten moeten gewoon altijd sneller op dan andere en ik laat zelden iets langer dan een week liggen.
  Wat ik me al een tijdje afvroeg is idd iets tav de houdbaarheid. Ik kocht eens vier literpakken verse melk. Om de een of andere reden is het tasje waar ze in zaten in de hoek van de huiskamer beland en vergeten, het was winter er werd gestookt (vloerverwarming) en een dag of 3-4 later was ik op zoek naar die pakken en vond ik ze in de warme huiskamer. Tot mijn verbazing was de melk gewoon nog goed en dagen erna ook nog. Echt verse melk zou dan allang zuur zijn geworden volgens mij. Ergo ik vroeg me wel af Of deze melk een extra bewerking had ondergaan om zolang houdbaar te blijven buiten de koeling.
  Mijn brood bak ik zelf, simpel en leuk klusje en altijd heerlijk vers volkorenbrood en vooral spotgoedkoop ?

 6. Oh. Die eerste zin kan ik me zo veel bij voorstellen. Snel in getypt. En er achter aan gedacht als het zuinig en gezond moet. Een hele lijst . De koelkast en de administratie nakijken . Groente zakjes , oud papier, lege flessen batterijtjes mee. Eerst wat gegeten hebben. In de buitenste gang paden blijven. Aan het boodschappen lijstje houden En nog een hele lijst erbij

Reacties zijn gesloten.