Shoppen

Ik bezocht budgetwinkel Gulle Greet in Veenendaal

Het was Manon van de blog The Girl In Bed (dikke aanrader!) die mij kennis liet maken met mijn, volgens haar, ‘zus’. De budgetwinkel Gulle Greet in Veenendaal. Vanuit Helmond is dit alleen wel een eindje rijden, dus een bezoek stond eigenlijk niet gepland. Tot ik door mijn fietsenmaker naar Ede werd gestuurd om daar te gaan kijken naar een geschikte e-bike. Dat is maar een kleine 20 minuten rijden vanaf Veenendaal en dus besloten we om na het testen van de fiets daar te gaan lunchen én op bezoek te gaan bij mijn zus.

Eerste indruk

Heel eerlijk gezegd was mijn eerste indruk niet zo denderend. Ik had eigenlijk gehoopt dat ik voor weinig deodorant mee kon nemen voor mijn partner, maar het meeste van de gewone drogisterij artikelen waren niet zo scherp geprijsd. De producten waren algemeen geprijsd. Een heel schap aan 3 voor €6,00 bijvoorbeeld. Er waren veel producten te koop van b-merken, maar niet per se heel goedkoop. Daarnaast weet je natuurlijk niet wat de kwaliteit is, waardoor het best een gok is om deze te kopen.

Haarverf

Verder in de winkel zag ik wat wél goed geprijsd was, namelijk haarverf! A-merk haarverf, in Duitse verpakkingen, vind je bij Gulle Greet voor een fractie van de prijs bij Kruidvat of Etos. Je moet dan wel net geluk hebben dat jouw kleur erbij zit, want het was vrij beperkt. Maar als je kleur erbij staat dan kun je al voor €2,98 geluk hebben. Andere merken waren 2 voor €5,00 of 3 voor €10,00. Een beetje afhankelijk welke soort verf je koopt dus. Al had ik helemaal geluk, maar dat zie je zo als ik mijn aankopen laat zien!

Voordeelstraat

Midden door de winkel stond een tafel waarboven borden met ‘voordeelstraat’ hingen en alles op deze tafel was maar €1,00. Hier stond vanalles, voor sommige dingen was €1,00 nog best wel duur en voor andere producten was het juist heel goedkoop. Er lagen niet alleen drogisterij producten, maar ook producten die je daar helemaal niet zou verwachten. Cadeauboekjes en vershoudbakjes bijvoorbeeld. Hier wist ik mijn beste deals te scoren.

Kappersproducten

Ik ben totaal niet thuis in kappersproducten, dus of ze een goed prijs hebben en hoe de kwaliteit is weet ik niet. Ik zag wel dat er dus een flink schap met kappersproducten te koop is bij Gulle Greet. Niet alleen shampoo, conditioner en styling producten, maar ook professionele haarverf. Nogmaals, ik heb geen idee of de prijzen hiervan een beetje voordelig zijn maar mensen die dit gewend zijn te kopen zullen dat wel weten!

Zoeken naar deals

Je zult bij Gulle Greet dus vooral goed moeten zoeken naar de goede deals. Is dat erg? Ik vind van niet, want wat er goedkoop is is meteen wel een heel goede prijs. Zo vond ik bijvoorbeeld ook Maybelline Volum’ Express Colossal mascara die er 2 voor €10,00 was. Beste prijs bij Kruidvat is meestal 2 voor €15,99, dus dat scheelt weer bijna €6,00. Axe deodorant was €1,89. Met normale prijs van €4,99 is dit ook een goede deal, maar ik besloot deze over te slaan.

Mijn aankopen

Ik gaf uiteindelijk €3,25 uit bij Gulle Greet. Daarvoor kocht ik 2 pakken haarverf, die ik dus op de voordeelstraat had gevonden. Ook vond ik daar ijsvormpjes van Curver, de vorm van deze ijsvormpjes is ideaal om bijvoorbeeld tomatenpuree of een saus in te vriezen en vervolgens in mijn favoriete gele bakjes van Ikea op te bergen. Als laatste kocht ik een leuke theedoek in paasthema voor €0,25. Deze kan ik volgend jaar gebruiken bij foto’s voor mijn blog en eventueel daarna als theedoek dus.

Bij het afrekenen vertelde ik nog even dat ik foto’s van de winkel had gemaakt en waarom, plus het verhaal dat het door een lezer als ‘mijn zus’ was bestempeld. Na het betalen zei de winkelmedewerkster nog, ‘Nou zus, tot ziens!’ Leuk als mensen een beetje humor hebben.

Als je toch in Veenendaal centrum bent is het echt wel een leuke winkel om even binnen te wippen. Ik zou er niet speciaal voor deze winkel heen gaan, al moet ik wel zeggen dat ik het centrum sowieso wel heel gezellig vond.

1 gedachte over “Ik bezocht budgetwinkel Gulle Greet in Veenendaal”

  1. Wat leuk dat je er naar toe bent gegaan! Ik zag de winkel en dacht ‘hee, dat is vast familie van Gierige Gerda’. Leuke blog!

Reacties zijn gesloten.