smaaktest

Alle drop-fruit duo snoepjes proeven en vergelijken. Zijn er echt grote prijsverschillen?

Ik zal het maar gewoon meteen toegeven. Dit was de meest saaie smaaktest tot nu toe. Eigenlijk lagen de smaken van de verschillende dropjes heel erg dicht bij elkaar, de ene was wat zouter of juist zoeter. De ander was wat harder of juist zachter. Maar over het algemeen vrij gelijk. Toch wil ik daarom dit artikel niet overslaan. Hoewel smaak altijd subjectief is, is prijs dat niet en ik vind dit een heel goed voorbeeld van hoe makkelijk je gefopt kan worden dat een winkel duurder of goedkoper is.

Prijs van de snoepjes

De verpakkingen bij alle winkels zijn verschillend van formaat, iets wat ik heel opvallend vind omdat dat dus zelden voor komt. Het was dan ook het prijsverschil wat me in eerste instantie tot dit artikel inspireerde. Uiteindelijk blijken de prijzen per 100 gram echter niet zoveel te verschillen. Aldi is het goedkoopst, maar met weinig verschil. Alleen de prijs van ‘echte’ Red Band is stukken hoger en ook bij Plus zijn de snoepjes nét wat duurder.

Aldi 400 gram €1,45 €0,363
G’Woon* 400 gram €1,47 €0,3675
Jumbo  500 gram €1,84 €0,368
Albert Heijn 250 gram €0,92 €0,368
Lidl  250 gram €0,92 €0,368
Plus  400 gram €1,59 €0,398
Redband 30% minder suiker 200 gram €1,79 €0,895

*Prijs bij Picnic. Bij andere winkels die huismerk G’woon verkopen kan de prijs anders zijn.

Smaak van de snoepjes

Omdat de snoepjes eigenlijk zo erg vergelijkbaar zijn besloot ik alleen op te schrijven wat me opviel tijdens het proeven. Ik moet daar wel bij zeggen dat dit dus echt een ‘proefsessie’ was. Toen we daarna alle zakken bij elkaar legden en alle merken door elkaar aten proefde ik eigenlijk geen verschil.

Aldi – De drop helft smaakt zoet. De smaken hebben een beetje een chemische/ synthetische bijsmaak. Vooral de oranje en de gele snoepjes.

G’woon – Het snoepje, vooral de drop kant, is erg zacht. De gele smaak is heel lekker, oranje vond ik daarentegen heel erg vies.

Jumbo – Bij deze smaakt de drop juist wat chemisch/ synthetisch.

Albert Heijn – Deze snoepjes zijn veel fruitiger dan de andere merken. Bij de oranje snoepjes vond ik de drop minder lekker.

Lidl – Drop is zouter van smaak dan bij andere snoepjes. Maar de fruit gedeelten zijn ook echt fruitig. Erg goed in evenwicht bij alle smaken.

Plus – Beetje een chemische smaak in de drop, de oranje snoepjes hebben een plastic bijsmaak.

Red band – Minder suiker, maar dat valt eigenlijk niet zo op. De drop is meer bitter dan bij de andere snoepjes, maar de fruitsmaak is lekker en fruitig. Hoewel de gele qua smaak wat weg hebben van hoe wc reiniger ruikt.

Het viel me op dat vooral in de oranje en gele snoepjes verschil lijkt te zitten. De rode snoepjes lijken overal gewoon hetzelfde en prima van smaak.

Conclusie

Het is dus heel erg simpel, als je graag drop-fruit duo’s eet koop je ze gewoon bij de winkel waar je ze toch al bent voor je boodschappen. Wil je minder suiker binnen krijgen dan zijn de Red band 30% minder suiker snoepjes ook een prima optie, maar deze zijn wel aanzienlijk duurder. Dat is dan een keus die je moet maken.

Zelf hoef ik in elk geval voorlopig helemaal geen drop-fruit duo meer te zien. Ik ben wel blij dat ik deze vergelijking heb gedaan, anders was ik toch blijven zitten met de vraag of er nu een prijs en/of smaakverschil was tussen de verschillende opties.

1 gedachte over “Alle drop-fruit duo snoepjes proeven en vergelijken. Zijn er echt grote prijsverschillen?”

  1. Ja, zo’n test, dat is wel wat voor mij, met m’n Haribo fetisj. Ik ben wel kieskeurig als het op snoep aan komt. Er zit bij de dingen die ik lekker vind toch wel verschil tussen de één en de ander, al is het niet altijd een kwestie van duur-is-lekker. Smaak is gewoon persoonlijk.

    Ik ga eens in de zoveel tijd even een rondje door de snoepwinkel voor een flinke puntzak snoep en een grote zak JellyBelly’s 🙂

Reacties zijn gesloten.