vroegboek koring last minute deal
Vakantie

Ik ga op vakantie en ik neem mee [auto heenreis editie]

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je veel zelf meenemen, en dat gebeurt dan vaak ook. Wat je allemaal meeneemt, hangt wellicht ook af van hoe je je vakantie denkt in te delen en natuurlijk waar je naartoe gaat. Ik ben zelf niet zo’n globetrotter en zeker geen avonturier, dus ik neem graag wat producten mee van huis. Natuurlijk mijn eigen favorieten, maar ook een paar dingen die gebaseerd zijn op kosten en ervaringen uit het buitenland.

Dingen die duur zijn in je vakantieland

Laat ik maar eerlijk zijn; als ik nog eens op vakantie zou gaan naar Scandinavië en ik zou met de auto gaan, dan zou ik wijn meenemen uit Nederland. Zeker als ik in een huisje of op een camping zou staan, in een hotel is het misschien een ander verhaal. Drank is daar zo duur, dat ik het geld liever aan andere dingen besteed. Uiteindelijk gaat het er ook op vakantie om dat je geen geld verspilt aan dingen die het je niet waard zijn, zodat je geld over hebt om uit te geven aan de dingen die je wel belangrijk vindt. Wat duur is en wat goedkoop is in een ander land verschilt natuurlijk enorm.

Producten waarvoor je enkel de bodemprijs betaalt

Uiteraard kan het altijd zo zijn dat je in een vakantieland terechtkomt waar je voor bepaalde producten minder dan de bodemprijs betaalt. Toch neem ik zelf graag dingen als vaatwastabletten mee, want laat ik eerlijk zijn, ik verwacht niet dat ik er (zonder moeite) minder dan 5 cent per tablet voor zou betalen op mijn vakantieadres. Verder kan het echt van alles zijn dat je zelf kiest om mee te nemen. Ik kan me ook voorstellen dat je zelf koffie meeneemt, omdat je vanuit Nederland weet wat je lekker vindt en wat dat kost.

Maandverband, tampons of andere menstruatieproducten

Deze geldt natuurlijk alleen voor menstruerende personen, maar als je tot die categorie behoort; neem het mee voor de zekerheid. Ik heb ooit op vakantie een doorbraakbloeding gekregen en in de supermarkt in de buurt hadden ze alleen maar ‘gekke’ menstruatieproducten. Tampons met inbrenghuls enzo, iets wat ik tot dan toe helemaal niet gewend was en dus best spannend vond om te gebruiken. Menstruatie op vakantie is al vervelend genoeg, als het gebeurt wil je zoveel mogelijk comfort. Gun jezelf dat.

Zonnebrandproducten

Net zoals met mijn menstruatieproducten, heb ik een keer meegemaakt dat ik geen zonnebrandproducten kon vinden in het land waar ik op vakantie was. Dit zou ik dus altijd meenemen als ik op vakantie ga, zeker als het met de auto is. In Nederland kan ik waarborgen dat ik een product van goede kwaliteit, voor een goede prijs koop. Dus zeker als ik met de auto op vakantie ga, zorg ik dat ik deze producten zelf meeneem vanuit huis.

Basisproducten

Als je zelf wil gaan koken in je vakantieland, kan het slim zijn om zelf wat basisproducten mee te nemen. Uiteraard wel een beetje aangepast op het land waar je naartoe gaat en wat daar het goedkoopst en duurst is. Maar dingen als peper en zout en je favoriete kruiden, die toch al in je kastje staan, neem die gewoon mee. En in sommige landen kan het ook best goedkoper zijn dan in Nederland, daarvoor is het verstandig om een beetje onderzoek te doen. Gelukkig hebben zo’n beetje alle internationale supermarkten ook online varianten zodat je onderzoek kan doen. Maar ook de favoriete chocopasta van je moeilijke eter of producten die in andere landen echt heel anders zijn dan wij gewend zijn, kun je meenemen op vakantie.

Het lijstje van dingen die je vanuit huis meeneemt zal voor veel mensen anders zijn. Zoals ik in de intro ook al zei, maakt het echt wel uit of je in een huisje, op een camping of in een hotel zit wat je allemaal wel of niet meeneemt. Maar het is dus altijd slim om goed na te denken over wat je allemaal meeneemt en dat ook te doen, want je kan ook op vakantie je geld maar één keer uitgeven.