uitstapjes

Ik ging naar de film en betaalde nog geen 3 euro, inclusief cola en popcorn

Mijn nieuwe hobby is om doordeweeks, overdag naar de film te gaan. Oké, ik ben nu drie keer geweest waarvan twee keer naar Barbie, maar ik vind het heerlijk ontspannend. Even een paar uur geen telefoon, niet nadenken over werk, maar dat wel wel gewoon overdag zodat je niet door het donker naar huis moet enzo. Toen ik de eerste keer naar Barbie ging maakte ik daar een video over; ik kocht namelijk alleen een bakje popcorn. Daarvoor betaalde ik 4,50 euro. Het kaartje voor de film betaalde ik met een voucher die ik nog had liggen en het drankje nam ik mee vanuit huis. Dat laatste heb ik geweten, want daar waren veel mensen het niet mee eens. Volgens de huisregels mag dit namelijk niet. Daarom besloot ik te kijken of het nóg goedkoper kon, maar dan wél volledig legaal! 

Gratis filmkaartje bij aankoop van…

Begin september kreeg je bij Kruidvat een gratis bioscoopkaartje bij aankoop van twee producten, waarop ook nog eens ‘tweede halve prijs’ gold. Aangezien ik deze film wel wilde zien besloot ik gebruik te maken van de actie. Ik kocht twee Labello’s, normaal 2,39 euro per stuk waarvoor ik nu dus 3,59 euro betaalde. Als ik dit bedrag door drie deel heb ik 1,20 euro betaald per item dat ik kreeg en heb ik dus ook 1,20 euro betaald voor het bioscoopkaartje.

Pathé club punten voor gratis popcorn

Toen ik de eerste keer naar Barbie ging besloot ik ook meteen de Club Pathé app te downloaden. Dit is een soort klantenkaart waarmee je kan sparen voor punten die je kan inleveren voor merchandise, korting op eten en drinken en filmvouchers voor zowel de bios als Pathé thuis. Bij aanmelden kreeg ik meteen al 100 punten en van 25 september tot 30 november is er in de app een ‘spin en win’ actie. Ik won hierbij 500 punten en daarmee kon ik dus een bak (kleine) popcorn kopen voor 425 punten, waardoor deze helemaal gratis was. 

Albert Heijn bioscoopzegels voor drankje

Het enige wat ik nu nog miste was een drankje. En toen bedacht ik me ineens dat er bij Albert Heijn ook nog een bioscoop-actie was en dat ik daarvoor nog zegels had. Maar deze actie is ‘tweede gratis’, dus ik vroeg me af of je dan echt twee drankjes moet kopen in één keer. Maar dat blijkt niet het geval! Je koopt bij Albert Heijn twee losse vouchers, die los van elkaar kunnen worden verzilverd voor een drankje. Daardoor betaalde ik dus uiteindelijk 3,40 voor twee drankjes ofwel 1,70 euro per stuk. 

Uiteindelijk betaalde ik dus 2,90 euro voor een bioscoopbezoekje. Zo zie je maar dat het soms vooral vraagt om creativiteit als je wil besparen. En nee, het gaat me niet elke keer lukken om met zoveel korting naar de bioscoop te gaan. Maar mijn andere optie is om niet naar Pathé maar Vue te gaan, daar zijn bioscoopkaartjes elke dinsdag 7 euro en de popcorn maar 2 euro. Dat kost natuurlijk wel wat meer dan 3 euro, maar scheelt wel nog steeds een hoop met de normale prijs. En hou natuurlijk ook mijn Instagram in de gaten als je gratis bioscoopkaartjes wil scoren, want als zo’n actie weer voorbij komt zal ik hem zeker delen!