Actualiteiten

Ik mocht eindelijk weer naar de Libelle Zomerweek!

Na Libelle Zomerweek #samenvanuithuis, in 2020. Een afgelaste zomerweek in 2021 en ook nog de last minute teleurstelling van het cancelen van de Winterfair in 2021 was ik heel blij dat ik eindelijk weer eens gezellig op stap mocht met mijn moeder en zus. Want sinds een aantal jaar is een tripje Almere een jaarlijks terugkerende traditie. En ookal was het nu niet in Almere te doen, we zijn nu meer dan ooit van plan deze traditie voor te zetten. Dus hierbij een verslagje van mijn dag. We gingen met de trein, maar die reis zal ik overslaan voor deze keer…

Nieuwe locatie: Haarlemmermeer Expo

Dit jaar was de Libelle zomerweek voor het eerst op een andere locatie. Namelijk Haarlemmermeer Expo, in plaats van Almeerder strand. Er gaan verhalen dat het eenmalig is vanwege de Floriade, maar ik heb geen idee of dat zo is, dus dat zullen we af moeten wachten. Wel moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de indeling van deze locatie een stuk minder prettig vind dan het eerst was. In Almere had je altijd een plein, met het Libelle podium als midden met links en rechts ervan de tenten met standhouders, waardoor je een soort ‘acht’ kon lopen en alles gezien had. Nu hadden wij het gevoel dat we stand gemist hebben omdat het wat meer verspreid en zonder logica. Ook waren een aantal stands van bedrijven die voor vertraging zorgden (bijvoorbeeld doordat ze dingen uitdeelden) onhandig geplaatst, waardoor je opstopping kreeg. Maar ondanks deze kritische noten van mijn kant moet ik zeggen dat de aankleding wel heel erg gezellig was. En we hebben natuurlijk best wel wat noodweer gehad, dus dan is het niet aan het water was vond ik fijn want dan had het best nog een beetje heftiger kunnen zijn!

Een gezellige dag

Eigenlijk begon het feest al toen mijn zus en ik allebei bij mijn ouders gingen slapen, dat is toch altijd wel heel gezellig. Maar we durfden alledrie wel pas echt te geloven dat de Libelle Zomerweek door zou gaan toen we op het terrein stonden. We begonnen met prachtig weer en besloten de route te volgen. Potverdikkie het was me toch druk! In onze beleving lag dat er echt aan dat het terrein veel minder verspreid was. Rond lunchtijd (ik at een broodje avocado) begon het ineens heel hard te regenen.

Gelukkig heeft het maar kort, maar wel heel krachtig, geregend. Het was wel even ongezellig, niet eens zo zeer omdat wij onze dag lieten verpesten. Maar de standjes raken vlug vol als iedereen daar gaat staan om te schuilen en kijken is dan niet mogelijk. Gelukkig kwam dat allemaal goed toen we binnen waren, want achter het Libelle podium was nog een hoop (kleinere) standjes binnen. Standjes zijn er trouwens echt van allerlei soorten. Je hebt standjes met allerlei verschillend aanbod. Van grote merken, kleine merken, obscure merken en merkloze producten. Waar op de Huishoudbeurs soms nog wel merken zijn te vinden met gigantische stands, is het bij de Zomerweek allemaal wat kleinschaliger. Maar dat maakt het niet minder leuk, want je kunt toch nog veel proeven en proberen.

Toen het weer droog was dronken we een (van huis meegenomen) glas wijn en genoten we van de teruggekeerde zon. Want het was geen druilerige dag, het was prachtig en warm weer of het regende dat het goot. Nouja, volgens mij heeft iedereen het in Nederland wel meegemaakt donderdag. Op weg om nog een Scoupy tas te scoren en de laatste standjes te bekijken kwam Hilmar Mulder, de hoofdredactrice van Libelle, voorbij gelopen. Ik sprak haar even aan en we namen een foto samen. Voor we weer richting huis gingen namen we nog een frietje met mayonaise, maar toen was het toch echt sluitingstijd. Dag Libelle Zomerweek, tot volgend jaar!

Wat heb ik allemaal gekocht en gekregen

Ik heb niet veel gekocht dit keer. Op de een of andere manier waren er niet echt aantrekkelijke aanbiedingen en voor al het andere probeer ik zoveel mogelijk tweedehands te kopen natuurlijk. Maar natuurlijk nam ik wel een Scoupy tas mee, deze kon je voor €6,00 kopen en heeft een waarde van meer dan €31,00. De tas had weer een heerlijke print en ik gebruik ze altijd met veel plezier.

Dit zit er in: Douwe Egberts caramel oploskoffie, Nescafé Africa koffiecups, Fairtrade original groene curry, Oliehoorn mayonaise, Elmex tandpasta, Pukka nighttime thee, Heineken 0,0% blikje, Scholl voetencréme, Wilhelmina pepermunt rolletje, Klene dropkracht zout en stevig, Severo fruit to go knijpfruit pakje en een sample van Tena inlegkruisjes.

Verder kocht ik zelf nog twee haarbanden voor € 4,00 (de aanbieding van drie voor € 6,00 deelde ik met mijn zus). G voor in huis voor € 5,00 (wederom deelde ik de aanbieding van vier voor €10,00 met mijn zus). Bij Stibat haalde ik gratis twee nieuwe doosjes om lege batterijen in te verzamelen en bij Leev kreeg ik een gratis proefverpakking van Rosemary lentil protein cakes. En natuurlijk proefde ik heel veel lekkers bij alle kraampjes waar dat kon! Oh en natuurlijk kreeg ik een verpakking Page vochtig toiletpapier bij de Page toiletwagen.

Ik deed ook mee met verschillende leuke winacties en vrijdagochtend kreeg ik bericht dat ik de Hetty eco stofzuiger had gewonnen! Dat was natuurlijk een enorm leuke verrassing en ik ben super blij met deze prijs, want we hebben wel een steelstofzuiger maar een gewone stofzuiger is voor de grondige schoonmaak soms ook wel heel handig!

De foto’s zijn allemaal ook op Instagram verschenen, dus als je mijn verslag daar hebt gevolgd zal je ze misschien herkennen. De andere zijn door mijn zus gemaakt, dus die wil ik daar nog even voor bedanken. En natuurlijk voor de gezellige dag, ook voor mam, want zonder hen was het vast niet zo geslaagd geweest. Al heeft de Libelle ook goed haar best gedaan! Dat de Libelle Zomerweek wat mij betreft een aanrader is, is volgens mij geen geheim en dat blijft zo. Maar ga voor de gezelligheid en niet voor de koopjes, want die zijn er bijna niet te vinden…