Geen categorie

Interview van Gierige Gerda met BlogBosses

In augustus van 2020 werd ik door Anne en Evelyne van Blogbosses gevraagd of ze me mochten interviewen over bloggen. Natuurlijk antwoordde ik daar volmondig ‘ja’ op. Ik vond Blogbosses een geweldig concept en ik heb veel geleerd van de cursussen die ik bij deze dames heb gevolgd. Helaas volgde eind vorig jaar triest nieuws; Blogbosses zou stoppen. Gelukkig mocht ik het interview wel overnemen en op mijn eigen site plaatsen. Dus nu kunnen jullie het alsnog lezen! Maar, Blogbosses is misschien gestopt; stil zitten doen Anne en Evelyne zeker niet!

Gepubliceerd door BlogBosses op augustus 15, 2020

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Minke van GierigeGerda.nl – die blogt over geld en hoe je dit op de juiste manier uitgeeft.

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Mijn naam is Minke, ik ben 35 jaar en woon in Helmond met mijn vriend. Online ben ik beter bekend onder mijn pseudoniem Gierige Gerda. Daarom denken mensen vaak dat ik Gerda heet. Maar dat is dus niet zo.”

Bespaartips van Gierige Gerda

“Hoewel ik het altijd erg serieus heb genomen is het sinds begin juni ook echt mijn bedrijf geworden. Daarnaast ben ik ook beschikbaar als gastblogger voor andere websites, daarbij vind ik het ook erg leuk als die blogposts kunnen gaan over heel andere onderwerpen dan die op mijn eigen blog staan.”

2. Wat voor blog heb je?

“Gierige Gerda gaat over besparen. Of eigenlijk liever gezegd over het op de juiste manier uitgeven van je geld. Want besparen heeft zo’n negatieve bijsmaak. Alsof je dan alleen maar diepvriespizza’s eet en fast fashion draagt. Ik wil juist laten zien dat door de juiste keuzes te maken (en niet te beknibbelen) je heel veel meer uit je geld kunt halen. Grappig genoeg merk ik steeds meer dat ik daarmee ook veel overeenkomsten heb met de duurzame community. Al ben ik zelf nog niet helemaal klaar om volledig zero waste of veganistisch te worden.”

3. Hoe lang blog je al?

“Ik blog inmiddels al 11 jaar. Wel op verschillende andere blogs en over verschillende onderwerpen. Ik schrik er eigenlijk wel van dat het al zo lang is!”

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Het begon allemaal toen ik na mijn opleiding niet meteen werk had. Ik begon daarom lekker te bloggen op Minkeltje Handmade. Een blogger blog waar ik maar zo af en toe wat deelde. Ik had misschien 100 bezoekers per maand.”

“Later wilde ik graag een modeblog beginnen, dat werd Minke Maria. Nu ben ik totaal niet fashionable, dus dat flopte en in 2013 maakte ik er daarom maar een DIY blog van.”

“Ik deelde vooral tutorials van hoe je catwalk en designer items na kon maken. Het was alleen enorm kostbaar om steeds al het materiaal te kopen. En met een baan ernaast had ik eigenlijk ook standaard tijd tekort. Zeker omdat ik me aan het uploadschema van de beautybloggers uit die tijd spiegelde. In 2016 stopte ik er daarom mee.”

“Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik miste bloggen toch, dus besloot ik in 2017 om deals te gaan delen op Instagram. Dat werd een enorm succes. En omdat ik zoveel vragen kreeg over hoe je moet besparen besloot ik die maar te gaan beantwoorden in een blog.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Eigenlijk vind ik de hele serie smaaktesten gewoon heel leuk. Ik koop dan allerlei producten en ga de smaak, prijs en soms ook voedingswaarde met elkaar vergelijken.”

“Ik ben geen Consumentenbond met een heel panel (dat zou wel heel leuk zijn) maar ik doe mijn best om objectief te zijn. Ik ben vaak weken bezig met een artikel.”

“Alle verschillende producten verzamelen is daarvan denk ik nog wel datgene wat de meeste tijd kost. Gelukkig worden ze ook altijd goed gelezen en vaak bezocht via Google. Cola en koffie cups doen het wel het allerbest. Ik vind het soms wel moeilijk om te verzinnen wat ik nog meer zou kunnen vergelijken…”

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Bedenk goed waarom je wil bloggen en houdt dat in gedachten. Zeker op het moment dat je een blogdip hebt. Elk doel is waardevol. Het maakt niet of dat je eigen doelen zijn of die van jouw lezers.”

“Ik heb meerdere doelen. Eentje daarvan is informeren en inspireren. Toen ik laatst las dat iemand zei dat het onderwerp besparen op boodschappen onderhand wel uitgemolken was nam ik dat heel serieus.”

“Uiteindelijk was mijn conclusie dat ik bij diegene dus mijn doel bereikt had, maar als ik dan kijk naar reacties van anderen dan weet ik ook dat er nog heel wat mensen zijn die nog niet op dat punt zijn. Maar laten we eerlijk zijn. Een mens kan nooit alles weten toch?”

7. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw blogposts?

“Uit het dagelijkse leven en van mijn volgers. Reacties leveren mij vaak nieuwe inspiratie op voor artikelen. En ook reacties bij andere bloggers of op nieuwsitems. Opmerkingen blijven hangen en ook al doe ik er niet meteen of direct wat mee, soms komt het indirect wel terug.”

8. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen op Gierige Gerda?

“Parttime inzet, maar een full time salaris. Op dit moment ben ik echt 40+ uur per week bezig aan mijn blog. Dat vind ik niet erg, het gaat eigenlijk automatisch. Toch hoop ik in de toekomst wel efficiënter te kunnen gaan werken zodat ik echt weekend kan inplannen én misschien een vrije dag door de week. Voor nu ben ik al blij dat het mij is gelukt om een vakantieweek te plannen.”

Hobby blog of ondernemen?

“Ondernemen! Sowieso is het mijn droom al vanaf mijn modeblog om echt een bedrijf te kunnen maken van mijn blog. Dat dat nu gelukt is geweldig.

“Al moet ik zeggen dat het nog geen vetpot is. Ik vind het leuk dat iedereen kan bloggen. Toch vind ik het altijd een beetje jammer als mensen hun blog afdoen als ‘het is maar een hobby, hoor!’”

“Die ‘maar’ is dan wat me dwars zit. Ook op een hobby mag, nou ja wat mij betreft moet, je trots zijn! Een blog bijhouden is niet niks en elke bezoeker anders dan je moeder en tante is er eentje. (En als het echt helemaal ruk zou zijn zouden zelfs je moeder en je tante niet blijven lezen.)”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?

“Ik ben een huismus die niet van reizen houd. Dus ik kies lekker voor Nederland. Al zou ik het wel heel leuk vinden om buitenlandse supermarkten te laten zien. Zoals extreme couponnen in Amerika of zo. Al is dat lang niet meer zo (leuk) als ze in het TLC programma voordoen.”

SEO of schrijven zoals het komt

“Ja, ik let dus helemaal niet zo op SEO op mijn website Gierige Gerda.nl. Toch doen mijn artikelen het (naar mijn mening) best goed in Google. Hoewel SEO me dus nog niet zo lekker af gaat probeer ik wel altijd rekening te houden met de newsfeed van Google.”

“Als mijn item daar in komt te staan trekt het ook veel bezoekers en vaak doen die artikelen het vervolgens ook goed in de zoekmachine zelf. Hoewel ik misschien te weinig bezig ben met SEO wil ik er ook niet teveel mee bezig zijn. Goede, leuke en gezellige content moet, voor mij, altijd prioriteit nummer één blijven.”