Too good to go

Ik kocht Too Good To Go bij de bakker en groenteboer

Nou, ik kan echt wel zeggen dat Too Good To Go enorm verslavend is. En ik heb dus nog 2 boxen kunnen bemachtigen. Ik wilde heel graag een keer een pakket halen bij de groenteboer. En omdat mijn vriend nu elke dag zelf brood meeneemt naar zijn werk (en niet zo kieskeurig is als ik) kon ik ook een keer een broodpakket halen. Dit is allebei gelukt in de afgelopen weken. Lees dus vooral verder als je benieuwd bent wat ik in mijn Magic Boxen vond.

Verwachtingen voor het pakket van de groenteboer

Nou ja, wat verwacht je van de groenteboer? Groenten en fruit natuurlijk! Misschien fruit wat al wat zacht is geworden en de groenten zullen wel vlug op moeten. Dat geeft niet want ik heb nog geen plannen voor de komende dagen en ik hoop deze groenten dus te kunnen combineren met het vlees uit eerdere pakketten.

Ophalen en inhoud

Eigenlijk ligt de groenteboer waar ik de box op mag halen een beetje uit de buurt. Dat geeft niet, want als je eenmaal een verslaving hebt doe je alles om je fix te krijgen. Ik het winkelgebied wel vrij goed, maar ben bij de specifieke winkel nog nooit geweest. Het is een typische groenteboer en net als bij de andere winkels moet ik zelf swipen. In de koeling staan alvast tasjes klaar waar ik er eentje van mag kiezen. Ze zitten dichtgeknoopt dus het is echt een verrassing en ik kan het dus ook pas thuis uitpakken. Ik ruik wel duidelijk fruit, is dat meloen? Oh dat zou lekker zijn! Vol verwachting pak ik mijn pakketje thuis uit en er zit in:

 • Kant-en-klaar maaltijd met boontjes en een worst
 • Kant-en-klaar maaltijd met bloemkool en een varkenslapje
 • 4 groene appels
 • 2 peren
 • 2 pruimen

Waarde en oordeel

Aangezien de maaltijden al meteen €5,95 per stuk kostten kom ik met dit pakket zeker aan de €15,00. Al vind ik dat moeilijk inschatten met prijzen van een groenteboer want ik kom daar nooit. De maaltijden waren niet te vreten. Het zou vers moeten zijn, maar de worst is verschrompeld en het varkenslapje smaakt niet goed meer. Oh en in de aardappelpuree zitten brokjes. Maar brokjes alsof je het water niet goed door de poederpuree hebt geroerd, niet alsof niet alle aardappel goed gestampt is. Als je híer normaal €5,95 voor betaald ben je echt afgezet. De stamppot van Hema van een paar weken geleden kost maar de helft en was echt heel erg lekker! Met het fruit leek niks aan de hand en heeft nog even in de koelkast gelegen voor het op was. Appels en peren zijn sowieso mijn favoriet dus daar ben ik heel blij mee. Ik denk alleen niet dat ik nog een keer naar deze TGTG vestiging zal gaan.

Verwachtingen voor het pakket van de bakker

Ik hoop wel dat er in elk geval een paar broden in dit pakket zitten. En eigenlijk is dat ook wel wat ik verwacht. Ik ben in Best nooit naar de bakker gegaan. Daar deden alleen bakkers en Makro mee. Makro was altijd uitverkocht en bakkers heb ik dus nooit gedaan omdat mijn vriend met zijn werk lunchte en ik super kieskeurig ben betreft brood én banket. Mijn vriend niet dus alle soorten brood zijn prima voor hem. Gezien het bijna weekend is zouden een paar broodjes ook wel lekker zijn. Gebak hoeft voor mij dan weer niet, maar ik verwacht wel dat er iets van gebak

Ophalen en inhoud

Toen ik (net na het begin van de ophaaltijd) aankwam bij de bakker was het al helemaal leeg en uitgestorven. De dame die mij hielp was heel vriendelijk en vertelde wat ik allemaal in mijn pakket had en dat het altijd anders is. Oh, en ze vertelde ook dat ik de broodjes altijd in kon vriezen! Het was de eerste keer dat ik mijn zelf meegebrachte tas moest gebruiken. Dit was de inhoud van het pakket:

 • 6 harde, grote broodjes
 • 2 croissants
 • 1 kaas croissant
 • 6 krentenbollen
 • 1 puddingbroodje

Waarde en oordeel

Dit pakket was iets goedkoper dan alle andere pakketten en de waarde van het pakket zou dus ook maar op €11,99 hoeven komen. Ik kom nooit bij de bakker dus ik weet niet hoe duur deze producten daar zijn en of we de €12,00 hebben gehaald weet ik dus ook niet zeker, maar voor €3,99 heb ik zeker waar voor mijn geld! Bij Jumbo zou je hiervoor zo’n €7,00 á €8,00 kwijt zijn. Misschien zelfs wel meer want de broodjes zijn wel echt luxe. Uiteindelijk besloten we de broodjes te gebruiken voor een lunch met vrienden, die al gepland stond. Natuurlijk super goed gepland per ongeluk!

Het was leuk om weer nieuwe bedrijven te bezoeken voor Too Good To Go en naar de bakker denk ik dat ik nog wel vaker zal gaan. De groenteboer beviel, vooral door de slechte kwaliteit van de maaltijden, helemaal niet. De bakker was anders dan ik bij anderen heb gezien, dat ik gewoon een pakket had wat ik had mogen verwachten ga ik zeker vaker. Al is het maar gewoon om te kijken wat andere opties kunnen zijn, zou ik bijvoorbeeld een heel ander pakket krijgen op een doordeweekse dag? Ik ben dus nog zeker niet klaar met uitvinden hoe de Magic Boxen hier in de buurt zijn.

24 gedachten over “Ik kocht Too Good To Go bij de bakker en groenteboer”

 1. Onlangs hebben wij dit ook geprobeerd. Bij de bakker 4 hele lekkere broden (volkoren, met zonnebloempitten etc) opgehaald + een groot stuk foccaciabrood. Voor €3,99 ( waarde zeker boven de €12,00). Bij de Coop een pakjet voor €4,99 met een stuk brandnetel kaas (waarde alleen al €5,00 en erg lekker). Een pak luchtige vla, 4 pakjes vleeswaren (boterhamworst en gebraden gehakt), een klein toetje, 2 creme brulee toetjes en een stuk notenkaas. Dat laatste was het enige dat niet lekker was. Geen fruit of groenten dit keer. Leuk om te doen en goed tegen voodselverspilling en zeker goed voor je portomonee. Binnenkort ga ik de HEMA proberen en de MCD.

 2. Ik vind deze beide pakketten eigenlijk een beetje tegenvallen. De groenteboer zeker! Bij de bakker hebben we nu twee keer echt geluk gehad met pakketten met meerdere heerlijke broden, en een keer hadden we meer gebak en 1 brood. Ook heel lekker, maar ik heb het liefste brood.

 3. Het blijft een pakket van wat er over is. Dan kun je een voorkeur hebben, maar ik vind (maar dat is mijn mening) niet dat je mag klagen om de soort producten. Wel over de kwaliteit (bijvoorbeeld als veel dingen toch al niet meer eetbaar zijn) en hoeveelheid, want je hoort gewoon voor die €12/€15/w eetikveel aan waarde te krijgen.

  Mijn probleem met de kant-en-klaar maaltijden is dan ook vooral dat ik vind dat je dit normaal mensen niet kan verkopen voor die prijs. ?? Oké, misschien zelfs ongeacht de prijs. ?

 4. Ik haal wekelijks pakket bij de bakker en dat is aanzienlijk meer dan wat jij hebt gekregen. Meestal 3 hele broden, bolletjes of harde broodjes, croissantjes en vaal nog iets van gebak of puddingbroodje/ vruchtenkrakeling

 5. Zoals ik ook al in het artikel zeg; ik geloof dat ik de waarde van mijn bon eruit heb. Al was ik misschien ook wel een beetje teleurgesteld omdat ik bij anderen veel grotere bakkerspakketten had gezien. Het is een beetje als beleggen, haha. ‘Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. Gelukkig zijn er meer bakkers in de omgeving dus ik ga ook wel een keer een ander proberen.

 6. Gisteren heb ik voor het eerst meegedaan. Bij de bakker had ik vijf lekkere broden en een zak krentenbollen. Op ’t moment doen hier op het dorp alleen bakkers mee ivm corona.

 7. Ik zou mij schamen om alleen voor zo’n pakket te gaan als ik er verder nooit kom.
  Zeker omdat ik niet arm ben.

 8. Voedsel verspilling tegengaan is niet iets voor arme mensen, dat moeten we allemaal doen! En op deze manier ontdek je juist nieuwe plekjes, ik denk zeker wel dat ik nu vaker naar deze bakker zal gaan nu ik weet dat de broodjes lekker zijn. Als ik kijk naar Aimee van der Pijl (omgeving Amsterdam) dan ontdekt zij juist nieuwe restaurantjes dankzij deze acties. Het werkt dus 2 kanten op!

 9. Niet echt relevant voor deze boxen, maar mocht je Magic box een keer niet de waarde hebben die het zou moeten hebben, dan zeker een bericht sturen naar TGTG via de app. Ik had een box die nog niet eens €10 waard was, terwijl het €15 zou moeten zijn. Toen kreeg ik na een dag m’n geld terug en ik mocht de producten wel gewoon houden.

 10. hihihi nou ik kom niet mee eten bij je hoor. Die maaltijden van de groenteboer zien er echt niet lekker uit. Die worst brrr. Ik vraag me oprecht af of dat wel meegegeven had mogen worden. Heb je daar naar gevraagd en de foto laten zien? Geen reclame om daar zo’n pakket af te halen terwijl hun er ook mee geholpen zijn.
  Verder een TOP concept.

 11. Ik heb het toch even bij TGTG neergelegd, vooral het uiterlijk van de worst. ? En juist dat uiterlijk kan een reden zijn dat hij dus in de box zat. Mijn feedback gaat ook naar de locatie. Goed om antwoord te hebben op deze vraag!

 12. Ik koop nu bijna een jaar to good too goo
  Altijd grote pakketten gehad 4 broden bruin, verschillende broodjes en iets lekkers.
  Bij de supermarkt al tijd vlees en groenten en soms kaas.
  Bij de groenten boer nu vooral aardbeien en appels en banaan.

 13. Ik vind dat je een mooie, eerlijke review hebt geschreven. Tof dat je je gewoon tevreden toont met je bakkerpakker, wat anderen ook beweren. Ik zou graag de Hema en de supermarkt proberen, maar omdat ik geen vlees eet, zouden veel vleeswaren wel lastig zijn (al eet mijn vriend het wel, maar eigenlijk ook nooit meer). Ik twijfel nog en anders af en toe de bakker, waar ik nu ook vaker kom door TGTG. Wil ze ook een beetje ‘echt’ steunen.

 14. Inmiddels heb ik de TGTG app van m’n mobiel geflikkerd. In de maanden dat ik meerdere keer per dag gekeken heb is het mij nooit gelukt om überhaupt iets te kunnen bemachtigen.
  Of ik kon tijdens normale werktijden iets ophalen of ik moest er 15 km voor omrijden en dat vond ik geen opties.
  Hier in de buurt zijn er overigens ook al een hoop winkels mee gestopt. Leuk initiatief, maar waardeloze werkelijkheid.

 15. Ik vind het onzin wil zien wat ik koop. De winkel waar ik alles gewoon kocht uit de bak met afgeprijsde groente besloot ook hieraan mee te doen. Heb er nooit meer gekocht. Kijk nu bij een andere zaak in de bak waar de kneusjes liggen en koop dat dan. Weet ik wat ik koop en kan zelf de keus maken.

 16. Die bakken zijn inderdaad ook een goede manier om producten te redden. Vaak zijn het echter (vooral bij supermarkten) de al eerder afgeprijsde producten uit die bakken die dan in zo’n TGTG komen als ze niet op tijd verkocht zijn. Maar ik kan me best voorstellen dat het idee van een verrassing niets voor je is.

 17. Jammer dat het je nooit is gelukt. Het scheelt echt heel erg per regio, in mijn oude woonplaats kon ik ook nooit een box bemachtigen en nu al een aantal. Wanneer je het op kan halen ligt heel erg aan de openingstijden van de winkel/ het restaurant. En dat de werkelijkheid waardeloos is voor jou wil niet zeggen dat het concept mislukt is. Want dat zullen vele van de tevreden klanten kunnen weerleggen!

 18. Hai,
  ook ik ben fan van tgtg.. Bestel regelmatig bij bakkers en/of supermarkten.
  Sinds kort is ook de landmarkt (een supermarkt met vooral lokale producten) aangesloten, dus die gaan we ook eens proberen.
  Laatst hadden we vega gehakt en vega balletjes in de tas.. Ik vond het wel lekker, maar mijn man niet.. ? Je kunt niet alles hebben hé..

 19. Beste gierige Gerda, ook wij zijn verslaafd aan het kopen van een tgtg box en proberen meerdere keren per week een box te scoren. Wat dus inderdaad vaak lukt, meestal is de inhoud prima, met vlees, groente, brood etc.
  Natuurlijk heb je ook weleens dat het tegenvalt, maar dat is de gok die je neemt. Wij vinden het een geweldig mooi initiatief , en gaan hier ook zeker mee door. Mede door dat er soms produkten inzitten die je niet kent en dus hierdoor leert kennen en soms zelfs waarderen.
  Wens jou veel succes bij de toekomstige boxen, vriendelijke groet Co en Door

 20. Ik vind het over het algemeen erg tegen vallen.
  Laast een pakket bij ah nog geen waarde van 10 euro. Heb nog nooit een pakket gehad waarvan wij zeggen super. Uitgezonderd bakker Bart. Die zijn super. Het is net aan de prijs of helemaal niet. Vind het niet de moeite waard om hier nog warm voor te lopen

 21. Beste Gerda. Wij kopen ook regelmatig en een broodbakker bij de spar is echt goed. Vier broden van de bakker voor 2.99.
  Afgelopen winter naar Susteren geweest en meerdere malen een t gtg pakket gekocht in België kregen we elke keer een taart of een halve taart erbij . Dat is echt een aanrader geloof ook iets van 3.99. veel plezier. Wij willen een pakket van de Lidl maar dat lukt niet elke keer uitverkocht. Puffff.

Reacties zijn gesloten.