Blogmas 2018

Kijkje achter de schermen bij Gierige Gerda!

Afgelopen woensdag had ik een blogdag én het was natuurlijk pakjesavond! Mijn to-do-list was goed gevuld met taken voor Blogmas en ik ging ook nog Sinterklaas vieren bij mijn ouders. Ik besloot deze dag daarom foto’s te maken van wat ik zoal deed, zodat jij als volger van Gierige Gerda een klein kijkje achter de schermen krijgt! Woensdag is altijd de dag dat ik vrij ben van mijn werk-voor-een-baas, dus ik begin mijn dag lekker rustig. Ik slaap een beetje uit, kijk wat YouTube in bed en begin de dag met een rustig kopje koffie voor ik aan de slag ga voor Gierige Gerda. En zo ook op deze woensdag 5 december 2018.

Aangekleed en wel begin ik de werkdag met het maken van een gezellige foto voor in mijn welkomstberichtje. Ik smeer daarvoor wat make-up op mijn gezicht en maak een leuke setting aan mijn eettafel. Het is nog best wel moeilijk om een tafereel te maken waar je leuke accessoires ziet en waar ook ikzelf goed in beeld zou zijn en waar ik ook nog een beetje spontaan lach. Ik geloof wel dat het goed gelukt is trouwens. Hoewel het echt heel achterlijk voelt om de hele tijd maar nep-hardop te lachen omdat mijn glimlach dan natuurlijker lijkt.

Hoe vind je mijn trui eigenlijk? Het is gewoon een Albert Heijn Hamster-trui! Zou er een meer toepasselijke kersttrui zijn voor Gierige Gerda? Er waren trouwens nog meer leuke kersttruien voor mannen en vrouwen bij AH met deze kersthamsters, voor €14,95. (No spon, helaas, gewoon super blij met mijn kersttrui.)

Het toetje dat gisteren op mijn blog online kwam maakte ik pas de dag ervoor. Als ik kook is mijn keuken echt meteen ontploft, iets waar mijn vriend vaak over moppert tegen mij. Ik heb dan ook al vaak geprobeerd om opgeruimder te werk te gaan, maar het lukt gewoon niet! Hoe doet Jamie Oliver dat toch?

Het eindresultaat mag er dan wel weer zijn én ik heb de keuken natuurlijk netjes opgeruimd na het maken van het dessert. Omdat ik ’s avonds bij mijn ouders zou gaan eten besloot ik lekker 4 kopjes te maken zodat ik het mee kon nemen en kon trakteren. Het viel erg in de smaak.

Toen was het gewoon al tijd om te gaan lunchen, ik schrok er eigenlijk wel van want de tijd vloog voorbij. Ik maakte een lekker eitje voor mezelf. De laatste tijd ben ik echt heel erg fan van sunny-side-up eieren, zo lekker met een romig eigeel en alleen een beetje peper en zout. Nomnomnom.

Na de lunch ging ik achter mijn computer zitten om artikelen te typen en mails te beantwoorden. Ik beantwoordde wat vragen van een nieuwswebsite, als dat artikel online staat zal ik het zeker laten weten en was gewoon lekker rustig aan het werk. Ook kreeg ik een monteur over de vloer om glasvezel aan te leggen. Daardoor kunnen we voortaan alléén internet afnemen bij onze provider en besparen we elke maand een paar tientjes, terwijl we ook nog eens beter internet hebben. Super handig aangezien mijn vriend een fervent gamer is!

Als de monteurs weg zijn pak ik vlug mijn spullen om naar het station te gaan, zodat ik de grootste spits voor zou zijn. Helaas mis ik echt op het nippertje de trein die vertraging heeft, maar gelukkig gaat er elke 15 minuten eentje van Best naar Eindhoven. Treinreizen is alleen echt niets voor mij, ik krijg er teveel stress van en ik ben altijd bang dat de trein aanrijdt voor ik tijd heb gehad om uit te stappen.

Sinterklaas vieren bij mijn ouders betekent vooral; gezellig gourmetten. Net als met mijn vriend besloten we geen cadeautjes uit te wisselen. Het zijn dan toch vaak frutseltjes die je eigenlijk niet nodig hebt en een leuke avond samen is dan veel meer waard. Mijn vriend had verplichtingen bij zijn vereniging dus ik was heel erg blij dat ik niet saai thuis hoefde te zitten.

Zoals ik dus zei; we hebben gegourmet, ik vergat alleen een foto te maken voor wij begonnen met eten. Na het eten keken we de tv specials “Sinterklaas, wie kent hem niet?” en “Paul en Sint”, heerlijk ouderwetse programma’s die me echt het nostalgische gevoel van Sinterklaasavond gaven. Pas om 12 uur kwam mijn vriend mij ophalen en toen ben ik natuurlijk vlug gaan slapen, want de volgende ochtend ging om 6 uur de wekker weer.

Wat heb jij gedaan met pakjesavond?