Recept

Koken met Too Good To Go: Wortelsoep voor in de vriezer

Ik heb het regelmatig over Too Good To Go en wat ik er zoal meemaak. Hoewel veel producten direct op gaan, gaat er ook veel in de vriezer omdat het toch ook vaak een beetje teveel is om in een week op te maken. Als een product niet makkelijk in te vriezen is, maar ook niet 1-2-3 op gaat maak ik daar graag een diepvriesmaaltijd van. Soep is daarvoor erg makkelijk, want ook met weinig ingrediënten kun je al vlug een heel lekkere soep maken terwijl andere gerechten vaak wel wat meer nodig hebben. Uit deze box kwamen bospenen (met het loof komt later nog een recept) en de grapefruit. De madame jeanette pepers kocht ik voor €0,50 bij Jumbo, in het doosje zaten er wel een stuk of 8 en gezien ze heel pittig zijn heb je steeds maar weinig nodig. Hoe ik ze bewaar lees je in de blog van woensdag.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 900 – 1000 gram wortels/ bospenen
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook (minder kan ook als je geen knoflook liefhebber bent)
  • ½ Madam jeanet peper
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml water
  • 1 Grapefruit

Voor serveren:

  • 100 ml kokosmelk per portie

Normale prijs van deze soep is ongeveer €0,45 per portie. Ik betaalde slechts €0,25 per portie dankzij Too Good To Go!

Stap 1 – Fruit de ui, knoflook en peper in een klein scheutje olijfolie. Snij ondertussen de wortels/ bospeen in stukjes. Heb je bospeen met groen? Gooi dat dan niet weg, want daarmee kun je ook soep of pesto maken!

Stap 2 – Bak de wortels/ bospeen ongeveer 5 minuten mee en voeg vervolgens 400 ml water én het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, deksel op de pan en laat 20 minuten koken.

Stap 3 – Pureer de soep met een staafmixer als je houdt van een soep met stukjes. Hou je meer van een gladde soep? Laat het geheel dan afkoelen en gebruik een blender.

Stap 4 – Pers de grapefruit, dit mag ook een grote sinaasappel zijn, uit en mix dit nog door de soep. Je kunt daarna de soep in porties verdelen en invriezen.

Stap 5 – Ga je de soep eten? Ontdooi dan het aantal porties dat je nodig hebt en voeg in de pan de kokosmelk toe. Door dit niet van tevoren bij te voegen neemt het minder plek in in je vriezer. Warm op tot het aan het kookpunt is, maar laat niet doorkoken.

Zaterdag deelde ik ook al wat ik uitgaf aan o.a. boodschappen in september. Deze soep maakte ik vooruit aan het einde van de maand. Daar hebben we nu in de weekenden profijt van.