Evenementen

Libelle Zomerweek, dit keer niet op Almeerderstrand maar #samenvanuithuis

Het stond al bijna een jaar gepland. Komende donderdag zou ik weer met mijn moeder en zus naar Almere afreizen. Voor de Libelle Zomerweek. Altijd enorm gezellig en een dag waar ik erg naar uit keek. Helaas kan het fysieke evenement op het Almeerderstrand voor dit jaar even niet door gaan. Maar Libelle zou Libelle niet zijn als ze niet met een super toffe oplossing zouden komen. Dat is Libelle Zomerweek #samenvanuithuis geworden. Op de dagen dat normaal het feest in Almere zou losbarsten (14 t/m 20 mei 2020) van 14.00 tot 17.00 op Facebook. En dan he-le-maal gratis! Met alles wat je normaal ook op de zomerweek zou ervaren. Alleen voor de wijn en snacks moet je zelf zorgen.

Programma

Het programma van Libelle zomerweek #samenvanuithuis vind plaats op Facebook. Daar zullen Hilmar Mulder en Pien Akkerman elke dag om 14.00 de stream openen. Dan zullen er in de loop van 3 uur steeds nieuwe activiteiten worden gedaan, net zoals je ook op de Libelle Zomerweek gewend bent. Als je benieuwd bent naar het hele programma kun je hier de actuele informatie vinden.

Workshops

Elke dag zijn er workshops te volgen via de livestream op Facebook. Als ik op de Zomerweek ben vind ik dat altijd nogal een gedoe. Er zijn dan natuurlijk maar een beperkt aantal plekken beschikbaar bij elke workshop. Dus moet je eerst al op tijd bij de plek zijn om je in te schrijven. En vervolgens ook nog eens voor de workshop. Nu hoef je maar achter je laptop te gaan zitten, met een kopje thee (of een glas wijn, het is maar 1 keer per jaar Libelle Zomerweek) en goed op te letten. Zelf kijk ik vooral uit naar de workshop Koken met de Kookfabriek, Maza: Hoe maak je de ultieme vegan borrelplank en natuurlijk; Wijn en spijs met de Wijnselectie. Maar in het programma kun je precies zien welke workshops worden gegeven en op welke tijd je op Facebook moet intunen.

Muziek

Optredens van Neerlands leukste artiesten zijn op het Almeerderstrand altijd onmisbaar. Dus ook tijdens een online versie van Libelle Zomerweek zullen er verschillende artiesten optreden vanuit huis. Maar ook The Originals zorgen elke dag voor een muzikaal randje aan de gezelligste 3 uur van de komende 7 dagen. Zij zullen 2 keer per dag de leukste verzoekplaatjes live ten gehore brengen. Het moet wel een feestje worden, natuurlijk!

Modeshow en columnisten

Libelle zomerweek voelt altijd alsof het tijdschrift tot leven komt. Ook mode mag dus niet ontbreken op de Libelle Zomerweek. Daarom is er op een aantal dagen een modeshow te volgen via Facebook. En ben je geïnspireerd geraakt? Dan kun je net als ‘in het echt’ de items extra voordelig shoppen. Maar dit keer bij de desbetreffende webshops in plaats van hun beursstand. En waar columnisten normaal in het Libelle Paviljoen te vinden zijn zullen ze nu online acte de presence geven.

Shoppen

Mijn hoogtepunt van Libelle Zomerweek is dat je er alle nieuwe producten kan proberen en soms met lekkere kortingen kunt scoren. En natuurlijk de Scoupy tas. De altijd lekker gevulde voordelige must-have goodiebag. Dat moeten we helaas even missen. Gelukkig zijn er wel meer dan 70 partners van Libelle waar je (online) met korting kan shoppen. Oh en voor de workshops waarvoor het nodig is kun je hier ook vast je workshop pakketten bestellen. Super handig, zo kun je ook meteen meedoen en hoef je niet alleen toe te kijken.

Elke dag van Libelle Zomerweek #samenvanuithuis is toch een beetje anders. Leuk vind ik dat! Ik weet nog niet of ik er elke dag 3 uur lang bij zal zijn, maar er zijn sowieso workshops die ik graag wil volgen. Op het moment van schrijven is er echter nog wel 1 superduper belangrijk Libelle onderdeel wat ontbreekt en dat is Jan, Jans en de kinderen. Dat is jammer maar ik weet zeker dat het toch een heel geslaagde feestweek zal worden. Dat vertrouw ik Libelle wel toe! En volgend jaar maken we er een extra groot feest van op het Almeerderstrand!

Had je al kaartjes voor dit jaar?

Gister werd dus bekend dat er dit jaar geen uitgestelde Zomerweek meer komt, helaas. Maar gelukkig kwam er ook goed nieuws. In 2021 gaat de Zomerweek vooralsnog wél gewoon door! Wie al kaartjes had gekocht voor Libelle Zomerweek 2020 heeft 2 opties. Je kunt je geld terug vragen óf ze om laten zetten naar een voucher voor volgend jaar. Dat doe je door je voorkeur door te geven via deze link. Dit kan t/m 31 mei 2020. Wie dan nog geen voorkeur heeft aangegeven krijgt binnen 2 weken het bedrag teruggestort.

Wil je toch nog een beetje een Libelle Zomerweek sfeertje proeven? Lees dan mijn verslag van vorig jaar. Ook ben ik naar Margriet Winterfair 2019 geweest voor een verslag en naar Huishoudbeurs in 2019 en 2020!

Dit artikel is geschreven zonder samenwerkingen. Ik ben gewoon super enthousiast over deze creatieve oplossing!