Waarom de Aldi meer kost dan
Boodschappen

Waarom ik meer bespaar met de Aldi en Jumbo om de hoek

Oh wat keek ik er tegenop om mijn vaste winkelplein gedag te zeggen en voortaan naar Aldi en Jumbo te moeten. Helemaal toen daar ook nog eens de corona maatregelen bij kwamen kijken. Dus toen ik vorige week bij ons oude huis post op ging halen, besloot ik dat ik ook even naar de oude vertrouwde Lidl wilde gaan. Maar daar op de parkeerplaats was het zó druk dat ik besloot om te draaien en naar ‘mijn’ Aldi te gaan.

Toch even geen aanbiedingen

Op de echt hoge en zeldzame acties na, let ik al sinds het begin van corona niet meer op de aanbiedingen. Ja, ik koop aanbiedingen als ik ze tegenkom. Maar met een tweewekelijks bezoek aan Aldi en een wekelijks (wandelend) bezoek aan Jumbo zijn de kortingen niet zo denderend. Maar toch geef ik per week minder uit. In het begin was het ongeveer €100,00 per 2 weken, toen we met een lege vriezer begonnen zeg maar. Afgelopen week deed ik voor €60,00 boodschappen en als het goed is red ik het daar nog een week mee. Alleen even nieuw brood halen, want dat neemt voor 2 weken toch iets te veel vriesruimte in.

Ruime winkel, ruim aanbod

Ik doe mijn boodschappen veel systematischer dan voorheen. Had ik eerst een lijstje met specifieke boodschappen? Nu staat er op mijn lijstje: ‘7 dagen lunch voor 2 personen’ en ik beslis niet van tevoren welke groenten ik ga kopen, maar kies uit de producten die voorhanden zijn. Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat de schappen leeg waren (op bloem na dan). Ik kende alleen het assortiment van de winkels ook nog niet heel goed. Inmiddels is dit duidelijker en ga ik ook steeds meer met een gedetailleerd plan op pad. De dichtstbijzijnde Aldi is echt enorm. Dat is fijn in deze tijd, want je kan makkelijk afstand houden. Maar ook als de wereld straks weer wat normaler is is het heel fijn als je alle ruimte hebt in een winkel. Ik heb er tot nu toe alles kunnen vinden wat ik ook bij Lidl zou kopen. Ik vond echter ook wat dingen die ik nooit bij Lidl kon vinden en waar ik dus speciaal voor naar de Albert Heijn moest.

Geen gekke aanbiedingen

Bij Lidl hadden ze elke week van die speciale aanbiedingen. Duitse weken, Franse weken, Spaanse weken etc. Bij Aldi hebben ze alleen (goede) aanbiedingen van non-food en producten die ze sowieso al in hun assortiment hebben. Makkelijke beslissing dus of ik ze mee moet nemen. Ik vind deze Aldi heel fijn ingericht, zonder dat ik afgeleid word van wat ik echt nodig heb. Dat zorgt voor minder impulsaankopen en dus lagere kosten bij de kassa. Iets wat ik totaal anders ervaarde toen ik de eerste keer schreef over Aldi.

Vooral Aldi

Ik heb het nu vooral over de Aldi. Dat is mijn terrein. Jumbo doet mijn vriend meestal. Grappig detail; mijn vriend ging eerst juist altijd naar de Aldi. Dezelfde Aldi als waar wij nu vlakbij wonen. Omdat hij daar langs kwam na zijn werk. Nu doet hij de Jumbo omdat die op wandelafstand is en hij makkelijker wandeld dan ik. Ik kan niet wachten tot we straks samen kunnen gaan, met ons boodschappenkarretje. Lekker burgerlijk! Maar naast de vaste producten die ik per se bij Jumbo wil halen (koffie, geraspte kaas, drop) heeft deze Jumbo ook een heel fijne anti-verspilling bak. Helaas in de plaats gekomen van Too Good To Go maar wel altijd vol met lekkers waar ik wat mee kan.

Ik had wel gedacht dat ik uiteindelijk zou wennen aan de nieuwe situatie. Maar dat ik zo vlug zo enthousiast zou worden over mijn nieuwe winkel routine? Dat had ik echt niet eens durven dromen. Dat ik daarbij ook nog eens minder geld uit zou geven per week is helemaal een extra kers op de taart. Binnenkort zal ik eens inzicht geven hoe mijn boodschappen verdeeld worden.

11 gedachten over “Waarom ik meer bespaar met de Aldi en Jumbo om de hoek”

 1. Ik vind de Lidl vooralsnog fijner dan de Aldi. Bij Aldi hebben ze wel een aantal heel lekkere vleesvervangers, dus daarom ga ik er eens in de zoveel tijd heen om in te slaan. De Aldi is voor mijn gevoel net wat minder logisch ingedeeld, al is dat natuurlijk ook een kwestie van wennen.

 2. Mijn favoriet van Aldi: kruiden in potjes.
  Geen groot assortiment, maar lekkerder dan van de Lidl, niet duur en flinke potjes.
  Koffie vind ik ook goed.
  Ik gebruik gewoon nog snelfilter maling. En die is aanmerkelijk goedkoper dan D.E.
  Verder, macaroni.smeerkaas, pindarotsjes.
  Eigenlijk heb ik de Aldi weer een beetje herontdekt.
  De Lidl wordt zo langzamerhand een beetje hysterisch met al zijn aanbiedingen op speciale dagen.

 3. Aldi is mijn nummer een doe mijn boodschappen wat ze niet hebben haal ik bij jumbo lidl is een koop maar raak winkel het word steeds gekker en verlijdelijker aan voedingen die soms duurder zijn dan bij AH nee je moet gewoon kopen wat je nodig hebt dat bespaart je zo wie zo niks extra

 4. De corona maatregelen bij de Jumbo waren goed geregeld . Maar ik schrok wel van de hoge prijzen bij de Jumbo . Bijna gelijk aan die van de ah.

 5. Jumbo elke dag euro’s goedkoper ze bedoelen elke dag euro’s duurder je kan bij de jumbo niet binnen komen of je ziet dat er diversen producten weer verhoogd zijn en vaak niet enkele centen maar enkele dubbeltjes
  Ik ga wel naar de Lidl of hoogvliet

 6. Het meeste koop ik bij AH, bijna geen A-merken, vaak huismerk of het goedkoopste produkt.

 7. Als ik jouw omschrijving hoor, mis ik ‘mijn’ Aldi van om de hoek vroeger wel weer, al was dat dan een mini-exemplaar. Wij hebben ons boodschappenbudget juist omhoog gegooid. Er wordt meer gepland, maar ook meer uit één super gehaald in plaats van de aanbiedingen af te lopen (er zitten er hier twee, plus een Marokkaanse winkel). We geven met name meer uit aan koffie, nu er thuisgewerkt wordt en ook wel aan gezelligheid in de avonduren. Andere uitjes zijn van de baan, dus dat is geen punt. Over het geheel als nog goedkoper uit.

 8. Prikkelvrij shoppen bij Aldi. Altijd lijstje met daarop prijzen. Prijzen (ongeveer) vind ik op een website van Aldi. De bloem en broodmeel is moeilijk verkrijgbaar momenteel. Mijn lijstje maak ik altijd voor de looproute. Door de mindere hoeveelheid producten, is het lijstje makkelijk te maken.
  Ik ben voor groenten voor 90% zelfsupportend door de moestuin. Ooit kocht ik kersen bij Aldi, wat waren die vies. De groenteboer heeft betere kwaliteit.
  Voor wc papier en wasmiddel kijk ik altijd naar voordeelmuis, alhoewel ik heel lang doe met wasmiddel.
  Aldi bier is vies, maar koop ik daar wel. Ik hou niet zo van bier, maar vrienden wel, en dan is het gezellig als je meedrinkt.
  Wijn daarvoor ga ik voor kwaliteit. Op dit moment koop ik dat per kwartaal elders in. Iets met prijs kwaliteit verhouding.

 9. Wat ik nou zo gek vind is toch wel die ommezwaai van “Aldi is niks ” naar ” Aldi is juhvanHet ” . Dan krijg ik het idee dat Aldi Gierige Gerda wat centjes of korting in de winkel heeft gegeven voor een positiever verhaal. Hoe het ook is..ik kom er niet ! Want Aldi is net zoals de lidl door de bank genomen gewoon duurder..

 10. Jammer dat je denkt dat mijn mening te koop is. Ik vind het namelijk veel belangrijker dat mijn lezers mij kunnen vertrouwen dan dat ik een paar euro verdien.

  Ik ga wel eens samenwerkingen aan. Zeker, mijn schoorsteen moet ook roken. Maar dan staat dat ten eerste onder aan mijn artikel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik enthousiast ben over een product of dienst vóór ik de samenwerking aan ga.

Reacties zijn gesloten.