Geen categorie

Meer leuke cadeaus voor minder geld – Gierige Gerda geeft cadeautips

Het is Black Friday week en dat kan een heel goed moment zijn om december cadeautjes te kopen. Mits je natuurlijk mijn standaard Black Friday tips opvolgt want anders is het zonde van het geld. En niet alles wat op de verlanglijstjes staat is natuurlijk iets wat met Black Friday gekocht kan worden. En dan heb ik nog wel een aantal tips voor leuke cadeaus zonder dat je bankrekening in het rood hoeft te gaan.

Koop je cadeautjes uiterlijk in september

Ja, dat is een lekker late tip zo eind november. Maar hoewel je er dit jaar niks meer aan hebt, kun je het volgend jaar wel in je voordeel gebruiken. Zeker omdat de beste speelgoeddeals eigenlijk net na de feestdagen voorbij komen. Gebruik dat niet alleen voor volgende feestdagen, maar ook voor verjaardagen tussendoor. Want in januari wordt veel speelgoed in de speelgoedwinkels afgeprijsd vanwege de gewone sale, maar bij de winkels waar normaal geen speelgoed wordt verkocht moeten ze van de overgebleven voorraad af en daar kun je dus ook leuke deals scoren. En als je dan nog meer wil kopen voor december volgend jaar, zorg dan dat je het meeste al in september in huis hebt.

Gebruik een cadeaubon met korting

De vorige tip ging vooral over speelgoed, maar er zijn vast ook genoeg volwassenen voor wie je cadeautjes wil kopen. Maar voor wie je ook shopt, betaal met tweedehands cadeaubonnen voor extra korting! Via Wissel.nl kun je namelijk cadeaubonnen kopen met een leuke korting. Dus als je dan een bon wil kopen van 50 euro kan dat je tot wel 15 euro schelen op een bon! Daarmee koop je dan bij de desbetreffende webshop je cadeaus, liefste ook nog met winkelactie of kortingscode en dan heb je extra veel bespaard!

Geef tweedehands

Zelf ben ik echt dol op tweedehands cadeaus. Niet alleen rechtstreeks uit de kringloop in mijn schoen of onder mijn boom, maar ook als er iets creatiefs wordt gedaan met tweedehands onderdelen. Vorig jaar kreeg ik van Iris een heel mooie Ecostoof. Volledig zelfgemaakt van tweedehands stoffen en dekens. Maar er zijn ook tweedehands heel mooie producten te vinden die er echt niet gebruikt uitzien of dat zelfs ook helemaal niet zijn. Het belangrijkste van tweedehands cadeaus is dat het wel echt doordachte, met liefde uitgekozen items zijn. Niet zomaar doorgeven van troep, want daar wordt de ontvanger niet blij van en dat maakt je als gever ook niet blij.

Uitjes en ervaringen zijn ook leuke cadeautjes

Uitjes kunnen best duur zijn, zeker als het om bezoekjes aan grotere pretparken of een bekende dierentuin gaat. Maar ook als je als volwassenen onder elkaar iets leuks wil gaan doen kan dat flink in de papieren lopen. Als je dat dan toch wil doen, is het een heel leuk cadeau voor de feestdagen. Zeker voor iets grotere kinderen is het niet erg als dit cadeau pas later wordt ‘verzilverd’. Al zijn er ook in de kerstvakantie al genoeg leuke dingen te doen! Nou begrijp ik wel dat (dure) uitjes niet voor iedereen te betalen zijn, maar het idee hierachter is dan dat je niet én cadeautjes én een uitje hebt als dure uitgave in een jaar. En met kortingsacties via supermarkten of goedkope kaartjes via websites zoals Ticketveiling.nl kun je alsnog flink besparen!

Geef kwaliteit in plaats van kwantiteit

Toen ik laatst op mijn Instagram een vraagsticker plaatste, kreeg ik daarin heel vaak de vraag naar goedkope/ budgetproof Sinterklaas en Kerstcadeautjes. Nou moet ik zeggen dat ik dat een lastige vraag vind. Want ik vind het helemaal niet zo’n ramp om bepaalde cadeautjes bij budgetwinkels te kopen. Zo liet ik op Instagram al een knock off van een dobbelspel zien dat bijna 15 euro goedkoper was dan het ‘echte’ spel. Dat is iets wat alsnog jaren gebruikt kan gaan worden. Maar goedkope prullaria dat voor de volgende kerstdagen weer naar de kringloop (of erger; de vuilnisbak) verbannen wordt, daar heb ik moeite mee. Dus ik wil je op je hart drukken om je geld zo te besteden dat iemand er echt wat aan heeft, want of je nu 10 euro of 100 euro te besteden hebt; de bedachtzaamste cadeaus zijn het leukst om om te krijgen.

Maar ja, hoe budgetproof je het ook aan pakt. Wat je budget ook is. Het geld moet er wel zijn. Zelf zet ik elke maand een bedrag apart voor december, zodat ik geld heb voor cadeautjes en andere extraatjes. Anderen doen het met koopzegels van de supermarkten en dat is voor december 2023 dan ook zeker een heel belangrijke tip!