Too good to go

Mijn eerste klacht bij Too Good To Go

Sinds najaar 2020 heb ik weer beschikking tot een fiets, maar het duurde even voor hij helemaal naar ‘smaak’ was aangepast zodat ik er ook echt een grotere afstand (veilig) mee kon fietsen. Eindelijk is het nu zover en pfoe, fietsen verleer je niet maar het is wel zwaar na meer dan zeven jaar! Ik moet dus veel gaan trainen en in eerste instantie betekent dat; vaak naar Lidl en de kringloop. Om mezelf een stok achter de deur te geven bestelde ik een Too Good To Go box, want die moet ik wel op gaan halen. Het fietsen ging helemaal goed, zoals je op de foto ziet past de box prima onder mijn snelbinders. Maar voor het eerst in mijn Too Good To Go carrière was ik niet tevreden met mijn pakket en heb ik een klacht ingediend.

Wat zit erin?

  • Tomatensoeppakket (Normaal: € 3,25)
  • Aubergine (Normaal: € 0,89)
  • Winterpeen 2 stuks (Normaal: € 0,58)
  • Basilicum (Normaal: € 0,99)
  • Bieslook (Normaal: € 0,99)
  • Harricot verts (Normaal: € 1,79)

De prijzen van de producten uit deze box waren een beetje moeilijk op te zoeken, maar ik heb mijn best gedaan. Alles bij elkaar zou het met deze prijzen net niet aan de beloofde € 9,00 komen, maar dat vind ik niet zo heel erg want de inhoud van het verspakket maakt dat verschil wel goed. Toch was ik niet helemaal tevreden over wat ik mee kreeg bij Lidl.

Wat was niet goed en hoe is het opgelost?

In principe heb ik alleen een klacht ingediend voor de basilicum en bieslook. Hoewel het op de foto niet opvalt stonden de beide doosjes helemaal bol en bij open maken kwam er een geur tegemoet  die geen eetlust opwekte. Over de toestand van de wortels, aubergine en boontjes twijfelde ik een beetje, die waren in zo’n twijfel toestand. Normaal zou ik alleen voor een doosje vergane kruiden of een paar twijfelachtige groenten geen klacht hebben ingediend. Alles bij elkaar deed mij dit echter wel doen besluiten. Ik stuurde de foto mee, maar ja geur is niet echt te fotograferen dus ik gaf uitleg en binnen een paar uur was het volledige bedrag teruggestort.

Van de boontjes en wortels heb ik meteen cottage pie gemaakt, het smaakte goed en onder een laag aardappelpuree valt niet op hoe lelijk iets is. Met de rottende kruiden waren mijn wormen heel blij, de aubergine is op de gewone composthoop gegaan. En van het soeppakket heb ik tomatensaus gemaakt, daar zullen we nog een paar keer spaghetti van eten.

Vorige keer zaten er ook wat dingen in de box die eigenlijk wel ‘good to go’ waren, maar toen had ik het gevoel dat deze er ‘extra’ in zaten. Dat vind ik een goede optie, want dan is het aan de klant om te beslissen of ze het nog gebruiken of niet. En ja, producten in de Too Good To Go box hoeven natuurlijk niet meer perfect te zijn en soms is die lijn een beetje vaag.