unboxing

Mijn eerste Too Good To Go magic box! (72% korting op verse boodschappen)

Al op 28 oktober 2018 schreef ik voor de eerste keer over Too Good To Go. De app die helpt om voedselverspilling tegen te gaan. Door winkels en restaurants de mogelijkheid te bieden om producten die anders weggegooid zouden worden te verkopen in een Magic Box met ongeveer 75% korting, is zowel de klant als de winkel blij. In die bijna 2 jaar dat ik deze box ken heb ik alleen nooit de mogelijkheid gehad om zelf een box te kopen.

Steeds geen boxen beschikbaar

Makro was altijd uitverkocht en in Best waren verder alleen bakkers die deelnamen. En brood en gebak zou ik zelf waarschijnlijk ook alleen maar weggooien. Na de verhuizing kwam ik erachter dat hier in Helmond veel meer bedrijven meedoen. Bijvoorbeeld ook supermarkt Jan Linders en groenteboeren. Sinds de verhuizing ben ik dus op een box aan het azen, telkens kwam er echter niks of was ik te laat. Tot vandaag! Ik heb net mijn eerste box besteld en tussen 17.00 en 21.00 mag ik hem op gaan halen. Ik ben benieuwd.

De box bestellen

Toen ik zag dat er een box beschikbaar was leek het haast onwerkelijk. Ik werd er dan ook wel een beetje zenuwachtig van. Het proces was heel makkelijk. Betalen ging direct via iDeal, maar ik had ook PayPal kunnen gebruiken. De box kostte me €4,99, een beetje het gemiddelde wat je voor een Too Good To Go box betaald.

Ophalen en inhoud

Doordat ik al zo lang ‘fan’ ben van Too Good To Go weet ik best wel goed wat ik kan verwachten. Toch was ik erg benieuwd. Het kan natuurlijk allemaal tegenvallen in je smaak! Bij de servicebalie werd iemand geroepen die de tas zou brengen. Alles zat netjes in een (papieren) tas dus ik kreeg echt een verrassing mee. Ik zag al een klein beetje wat de inhoud was, maar in de auto kon ik echt kijken. Dit is wat er in de tas zat:

 • Melkan magere melk €1,04
 • Daily chef zomer zuurkool €3,49
 • Varkenshaas €3,95
 • Johma salade kip Joppie €2,25
 • Bio+ aardappelschijfjes met schil €1,49
 • Castello roomkaas met bieslook €1,79
 • Zuivelhoeve boer’n yoghurt bosvruchten €2,39
 • Ehrmann Grand dessert surprise 2x €1,38

Dat maakt een totaal van €17,78 en dat is dus ruim boven de beloofde €14,99!

Hoewel het gros voor mij producten zijn die ik als luxe zou bestempelen, vind ik het wel heel leuk dat zoiets dan juist in zo’n tas zit. De aardappels en varkenshaas verdwijnen in de vriezer. De yoghurt en toetjes eet ik in de komende dagen op, net als de salade en roomkaas. Die dingen komen niet zo nauw qua datum. De melk en kant-en-klaar maaltijd daarentegen vind ik heel wat anders. De melk staat een beetje bol en de zuurkool heeft een ‘te gebruiken tot’ datum en dat zou ik dus op zijn vroegst met lunch de dag na de datum eten.

Ondanks deze dingen ben ik nog heel blij met de inhoud. Het was leuk om eindelijk eens mee te maken hoe dit gaat. En ik ben dan ook zeker van plan om vaker een Too Good To Go tas te halen bij Jan Linders. Of een van de andere aanbieders hier in de buurt.

8 gedachten over “Mijn eerste Too Good To Go magic box! (72% korting op verse boodschappen)”

 1. Ik heb in een jaar tijd wel 75 boxen gekocht ? Vooral de Makro is echt de moeite waard. Hiermee bespaar ik tussen de 50 en 100 euro per maand en eet ik wat dingen die ik normaal niet zo snel zou kopen.

 2. Oe, varkenshaas, lekker! Hebben wij in het afgelopen half jaar al drie keer gehad bij TGTG.

  Weet je trouwens wel dat een kwartier na het eindigen van de ophaaltijd HET moment is om boxen voor de volgende dag te scoren? Mij lukt het op die manier bijna altijd.

  Mijn nieuwe favoriete aanbieder is Smeding, de groente- en fruitafdeling van de Sligro. Beeeergen groente en/of fruit. Zorg dat je nog wat uitdeeladresjes bij de hand hebt, soms is het nodig, haha.

 3. Ik haal graag bij de bakker. Er zitten meestal wel twee broden bij die de vriezer in kunnen, nog harde of zachte broodjes en vaak iets lekkers. Dus altijd en goede deal eigenlijk. Doe het maar af en toe, want het is wel luxe inderdaad, ten opzichte van de supermarkt. Al heb je het er alleen met het brood al ‘uit’ en ik vind het brood van de bakker echt zoveel heerlijker.

 4. Ik probeer elke week een box te bestellen en plan rondom die box de maaltijden en doe dan boodschappen. Ik ben niet zo heel nauw met de datum die er op staat. Vries ook veel in. Als ik melk in het pakket heb zitten wat gauw op moet dan maak ik er pannenkoeken van. Die kun je ook prima invriezen.

 5. Ik heb laatst voor het eerst een box bij de bakker besteld, best leuk voor een keertje. Maar zal ik niet te vaak doen. Ik eet niet elke week iets van gebakken dat zat er bij in. Bij de supermarkt lijkt het me niets. Ik eet geen kant en klare dingen, dus ook geen vla, salades, geen vlees, vleeswaren. WaT ik zie is voornamelijk dat, en dat er weinig groente in zit. Maar super leuk dat er zoveel inzit voor een lage prijs. Als je dit soort eten vaker koopt is het echt een leuke deal.

 6. Ook ik haal elke week box op bij de bakker vaak 3 broden wat kleinbrood, croissantjes en wat lekkers. Dus het kan makkelijk uit en veel variatie in brood elke keer zitten er verschillende broden in hier

 7. Heb ook zeker 60 pakketten besteld het afgelopen jaar. De mooiste pakketten vind ik van de plus en jumbo.
  Hoogvliet is verschillend, de ene of andere keer, heb ook altijd beoordeeld met sterren.
  Bij Hoogvliet 1 ster gegeven een keer omdat het minimaal was, binnen half uur een reactie van TooGoodToGo of ik foto op wilde sturen.
  Kreeg het bedrag van 4,99 terug gestort met excuus.

  Inderdaad een kwartier na de verlopen tijd de vinger bij de knop om te scoren.

Reacties zijn gesloten.