Boodschappen

Mijn favoriete producten uit de Jumbo uitverkoopbak

Meeste van mijn deals haal ik de laatste maanden uit de Jumbo uitverkoop bak. Het scheelt zoveel geld en het is elke keer weer een verrassing wat er in zal zitten. Door kerst, mijn maand eten uit de vriezer en lockdown heb ik alweer even geen Too Good To Go boxen meer gehaald en dit is een goede manier om toch etenswaren te redden van de vuilnisbak én een paar extra euro te besparen. Inmiddels heb ik wel een aantal favorieten ontdekt en deze wil ik graag met jou delen zodat jij er ook naar uit kan kijken!

Broodbeleg

Mijn vriend eet graag een boterham met pindakaas, pittige hummus óf met vleesbeleg. En laat ik die alledrie nu al eens in de uitverkoopbak vinden. Dat scheelt met grote regelmaat minstens €1,00 per verpakking en soms zelfs wel meer. Ik vries het dan in per portie of per 2 daagse portie, afhankelijk van hoe ik de houdbaarheid inschat. Vlees doe ik liever voor 1 dag, maar hummus kan makkelijk in 2 porties. Pindakaas vond ik overigens niet in de koeling, maar wel met enorme korting. Ik betaalde namelijk maar €0,50 voor een pot Calvé die normaal bijna €3,00 kosten én nog minstens 6 maanden houdbaar!

Vlees en vleesvervangers

Naast vlees voor op brood koop ik natuurlijk ook graag vlees of vleesvervangers uit de uitverkoopbak. Het is wel altijd goed opletten of iets goed is afgeprijsd. Laatst had ik bijvoorbeeld 2 verpakkingen van hetzelfde soort vlees. Eentje afgeprijsd voor €2,50 en de andere voor €4,00. Het verschil? Een paar gram en dus €0,50 voor de originele prijs, waardoor de ene boven de €6,00 en de andere onder de €6,00 bleef. Ik heb de grotere verpakking laten liggen en alleen de kleine meegenomen. Maar meestal is het vlees of de vleesvervangers maximaal €1,00 per verpakking. Ik eet ze dan dezelfde avond nog op of het gaat meteen bij thuiskomst de vriezer in.

Maaltijdpakketten

Bij Jumbo kosten maaltijdpakketten, je weet wel die dozen met groenten, normaal iets van €5,00. Ik zie ze vaak staan voor €2,50 bij/ in de uitverkoopbak. Dat is voor veel van die pakketten al een heel goede prijs. Als er echter groenten in zitten die echt hun beste tijd wel hebben gehad worden ze (hier tenminste) afgeprijsd naar €0,50 en dan is het (afhankelijk van de overleden groenten) helemaal een leuke deal! Het deed de laatste keer best een beetje pijn dat ik compleet verrimpelde en uitgedroogde pastinaken rechtstreeks in de prullenbak kon gooien, maar van de pompoen, ui en zoete aardappel die nog wél eetbaar waren hebben we meerdere maaltijden kunnen genieten.

Appels

Ik vertel vaker dat ik te weinig fruit eet. Soms eet ik fruit als het in een Too Good To Go box zitten, maar over het algemeen vergeet ik de mogelijkheid gewoon ofzo? Kosten zijn dus in principe niet de reden om het niet te doen, maar nu heb ik al een paar keer voor verpakte appels in de uitverkoop bak zien liggen en meegenomen. De eerste keer was het zelfs mijn favoriete Pink Lady appel, 4 voor €1,00! Maar een kilozak is natuurlijk nog een betere deal voor €1,00. En appels zijn nog láng houdbaar na de zogenaamde houdbaarheidsdatum. Dus je kunt makkelijk een voorraad voor een paar weken aanleggen als er meerdere zakken liggen.

Seizoensproducten

Als een periode van speciale producten eindigd, denk aan Kerst of straks Pasen, komen deze eerst in 1+1 gratis actie en ongeveer 3 weken tot een maand later komt wat er nog over is ook met extreme kortingsstickers in de uitverkoopbakken te liggen. Sommige items zijn dan nog duur, andere zijn wel heel goede deals. Beetje rekenen dus. Tijdens de feestperiode kun je producten met een kortere houdbaarheid ook al vaak met stickers vinden. Zeker als de producten al vrij op tijd in de winkel liggen, maar de meeste mensen nog geen boodschappen doen voor het feest.

Als het straks weer wat mooier weer wordt wil ik ook heel graag een week of 2 elke ochtend naar de Jumbo gaan om te kijken in de uitverkoopbakken. Kijken in hoeverre ik dan nog meer kan besparen. Maar dat is iets voor als de sneeuw gesmolten is, de zon weer vroeg op is en we zonder 16 lagen kleding naar buiten kunnen…