Persoonlijk

Mijn haar verven met haarverf van €1,00!

Tijdens mijn bezoekje aan Gulle Greet in Veenendaal kocht ik onder andere 2 pakjes haarverf van Schwarzkopf. Ik ben al meer dan een jaar op zoek naar de perfecte haarkleur omdat mijn vorige favoriet uit het assortiment is gehaald. Dus toen ik bij ‘mijn zus’ zag dat deze haarverf maar €1,00 was besloot ik meteen 2 pakjes mee te nemen. Als de kleur straks perfect blijkt heb ik er natuurlijk super veel spijt van dat ik maar 2 pakjes heb gekocht, maar ja. Eerst maar eens proberen hoe dit uitpakt.

Duitse verpakking

De haarverf is van Schwarzkopf, een bekend merk. Alleen de specifieke serie wordt niet in Nederland verkocht. Het gaat dan ook om een Duitse verpakking. De reden dat de verpakking zo goedkoop was. Ik ben dus niet bang dat er opeens gekke dingen gaan gebeuren. De inhoud van de verpakking is ook zoals ik gewend ben van andere A-merk haarverf. Met een flesje activator, een tube met de kleuring, handschoenen én een tube met conditioner voor meerdere wasbeurten. Bij bijvoorbeeld Kruidvat huismerk verf ben ik gewend dat er maar een klein sachet bij zit waar de conditioner in zit, genoeg voor direct na het verven.

Het proces

Voor: het is een paar maanden geleden dat ik mijn haar voor het laatst geverfd heb. Toen met Kruidvat eigen merk in de kleur chocolade bruin. Maar deze kleur heeft een gele ondertoon en daardoor krijg ik een rood hoofd. Hopelijk is deze dus wat meer rossig als ondertoon.

De gemixte verf ziet er al goed uit. Niet zo donker als ik gehoopt had, maar we zullen wel zien hoe het er straks uit ziet.

Ik gebruik geen ‘professionele’ techniek om te verven. Ik spuit gewoon verf op mijn handen en doe net of het shampoo is. Ik moet wel zeggen dat deze verf heel erg stinkt. In het begin rook ik een aangename parfum geur, maar die was vlug weg om ruimte te maken voor chemische haarverf geur x10.

Dan moeten we 20 minuten tot een half uur wachten. Ik durf dan echt niks te doen dan te wachten en een boekje te lezen. Dat is dan ook wat ik dan doe.

Net voor ik het uitspoel is de verf een stuk warmer en donkerder dan toen het er net in zat. Yas, dat is een goed teken. Snel in de douche want het is al bedtijd, ik laat mijn haar in een vlecht drogen in de nacht.

Eindresultaat

Ik was heel erg benieuwd hoe het uit zou pakken, maar ik ben echt super verrast en heel blij met deze kleur. Ik heb, zoals verwacht, een beetje spijt dat ik maar 2 verpakkingen heb gekocht, maar van de andere kant: het kan beter. Dus mijn zoektocht gaat verder maar voor nu ben ik heel tevreden. Daarnaast kan ik je sowieso zeggen; winkels als Gulle Greet heb je op veel plekken in Nederland. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kruidvat/ Trekpleister outlet; Prijsmepper? Ik weet niet of je overal zulke goedkope haarverf kunt vinden, maar het is een kijkje waard en het hoeft geen euro te kosten om een goede deal te zijn.