kringloop

Mijn kringloop wishlist

Een tijdje geleden had ik behoefte aan een nieuwe tas, een aktetas wel te verstaan. Helemaal gaan voor de professionele look weet je wel. Ik zocht op internet, maar vond eigenlijk niks naar mijn smaak. Niet klassiek genoeg ofzo. Ik had in mijn hoofd precies zitten wat ik wilde en dat vond ik niet, niet voor minder dan €150,00 tenminste en dat vond ik wat overdreven. Dus besloot ik naar de kringloop te gaan, daar vond ik precies de tas die ik zocht. Voor €3,95! Oké, eerlijk is eerlijk; deze was zwart en ik had liever bruin gehad, maar verder was hij perfect. Nu heb ik dat dus meteen gevonden, maar eigenlijk heb ik nog wel een klein wensenlijstje voor de kringloop en die wil ik vandaag graag met je delen!

Alles van rotan

Als je iets wil wat echt helemaal ‘in’ is, wordt het vaak wat moeilijker om te vinden in een kringloop. Zelden kom je er ook mooie jaren 60 kasten tegen en waar rotan nu weer in alle woonwinkels verschijnt, verdwijnt het langzaam uit de kringloop. Toch hoop ik er op dat ik een keer een pareltje tegen kom, het mag trouwens ook via Marktplaats. Mijn grootste wens is een mooi hoofdbord voor bij het bed, een grote spiegel of een mooie pauwenstoel en hoewel ik bang ben dat het bij dromen blijft, want ook tweedehands is rotan erg prijzig, geef ik de droom in ieder geval niet op.

Zwarte blazer

Mijn garderobe is toe aan een nieuwe blazer. Vooral omdat ik er op dit moment geen meer heb. Nu kan ik natuurlijk naar H&M gaan, maar ik wil mijn kledingkast eigenlijk ook een beetje duurzamer maken. Daarnaast zoek ik eigenlijk gewoon korte blazers, zoals een paar jaar geleden helemaal hip waren. Ik hoop dus dat juist de kringloop de perfecte plek is om te zoeken omdat veel mensen die jasjes nu dus niet meer willen nu ze ‘uit’ zijn!

Jurken met lange mouwen

Duurzamere kledingkast dus. Nu heb ik op dit moment ook maar weinig winterjurken en ik ben al bijna een jaar opzoek naar leuke blousejurken. Nieuw vind ik ze vaak gewoon veel te duur (haha, ik ben niet voor niks Gierige Gerda.) Eigenlijk wil ik ook liever een beetje een vintage print hebben. Maar ook andere winterjurken zijn welkom dus ik blijf lekker zoeken en wie weet vind ik binnenkort precies wat ik wil!

Vintage kerstversiering

Dit jaar wil ik heel graag een paar kringlopen gaan bezoeken als de kerstspullen er te vinden zijn, in de hoop wat leuke kitscherige kerstspulletjes te vinden. Of van die ballen met zo’n deuk erin, weet je wat ik bedoel? Het lijkt me heel leuk om zulke ballen in mijn boom te hebben dit jaar, al was hij altijd al klassiek het kan altijd beter!

Spaarpotjes en andere foto accessoires

Voor op blogfoto’s ben ik altijd op zoek naar leuke accessoires, maar de laatste tijd richt ik me vooral op leuke spaarpotjes. Varkentjes vooral, want wat is er nu meer herkenbaar dan een spaarvarken? Ik heb er de laatste tijd al best wel wat moeten laten staan omdat ze toch een beetje kapot waren of omdat ze wel heel creepy ogen hadden. Ik blij dus voorlopig nog even zoeken naar spaarvarkentjes en andere spaarpotjes die er wel leuk uitzien, zodat ik in de toekomst wat variatie kan hebben in foto’s.

Salontafel

Mijn huidige salontafel was een ‘gratis af te halen’ bij Marktplaats en was eigenlijk een noodoplossing. Inmiddels staat mijn noodoplossing er al ruim 3 jaar en wil ik toch graag wel een keer wat anders. Wat precies weet ik niet, want ik vind eigenlijk vind ik de meeste salontafels maar lelijk. Wat ik wel weet is dat ik een veel kleinere salontafel wil en iets met een lichte kleur of wat ik in een lichte kleur kan verven.

Natuurlijk houd ik altijd mijn ogen open voor andere leuke spulletjes. Ik speur de spelletjes altijd goed door en kijk ook bij ander speelgoed of er iets leuks bij zit. Ook bij de mokken kijk ik altijd of er misschien iets bij zit voor mij, want daar heb ik toch al een paar keer veel geluk gehad!

Wat staat er op jouw kringloop wishlist?

9 gedachten over “Mijn kringloop wishlist”

 1. Leuk lijstje! Ik heb vorig jaar bijna al mijn kerstspullen bij de kringloop gehaald. Ze hadden er een speciale ruimte heel leuk voor ingericht. Alles was heel netjes ingedeeld ook, dus dat was echt top!

 2. Ik heb er mn kunstkerstboom en versiering vandaan.
  Al mn (klassieke) borden/bestek/fauteuil/grote spiegel met bewerkte goudkleurige lijst ?.

  *Ik spaar nog Droste trommels..dus als je wat ziet!*

  Leeslampjes/nachtkastjes/stoelen..

 3. Ik moet nog even kringloop-met-kerst onderzoek gaan doen, maar eind november/begin december ga ik daar ook zeker nog aandacht aan besteden!

 4. Ik heb een hele tijd arcopal met van die bloemetjes verzameld via de kringloop, Nu we jaarlijks kampeer-vakanties houden, is de jacht op retro mepal kampeerservies geopend:)
  Ik val over het algemeen voor jaren 70-troep en andere ‘lelijks’ net voor de meute het weer mooi gaat vinden:) Ik ben pre-trendy dus;)

  Je berichtje herinnerde me eraan: die ballen die jij zoekt, liggen bij mij op de vliering. Ze worden gekoesterd want ze zijn een erfstuk van opa en oma, maar met kleine kinderen liggen ze daar al een paar kersten veilig. Dit jaar ga ik ze weer showen. Met mijn lieve kerstklunsjes nog niet in de boom maar ik ga er een mooie plek voor bedenken:) Bedankt voor het inspireren!

 5. Gisteren belde mijn dochter: Mama, ik wil nieuwe meubels. Wat!!!!!! zei ik enigszins geschrokken want zo oud zijn haar meubeltjes niet. Maar toen kwam het , ze wil ouwe meuk , uit de kringloop of van een rommelmarkt, want al die witte Ikea waren eerst wel leuk, maar het word toch een beetje saai in huis en onpersoonlijk want iedereen heeft die spulletjes en ze wil nu toch wel iets met meer karakter. Nu heb ik zelf ook zon bijeengeraapt zooitje met tweedehands spulletjes en dat vond ze vroeger helemaal niets. Maar ze is helemaal om, zo leuk. Dus vanaf nu regelmatig op jacht. De spulletjes die ze al heeft worden niet afgedankt , maar verdwijnen naar de slaapkamers, de schuur of eventueel naar andere liefhebbers, dus er word niets weggegooid.

 6. Gisteren bij de locale Leger des Heils kringloop en ze waren de kerstafdeling al aan het opzetten. Ik heb de afgelopen 3 jaar er veel gekocht nadat ik bij de verhuizing vrijwel alles weg had gegeven wat ik niet mooi vond en teveel had. Maar bij de kringloop kwam ik zoveel leuks tegen dat ik nu weer teveel heb. Moeilijk om er nu weg te blijven maar kaarsen kunnen altijd

 7. Als je de kans hebt moet je in de zomer shoppen voor de kerst decoratie, zo ben ik geslaagd bij de Kringloop winkel in Geldrop / Vught.

Reacties zijn gesloten.