kringloop

Mijn kringloopgelukjes #2

Kringlopen blijft heerlijk. Afgelopen maanden is er vooral veel van mijn huis naar de kringloop gegaan. Nu we gesetteld zijn is er weer ruimte om zelf te gaan kringlopen. Maar het afgelopen jaren heb ik ook heel veel goede vondsten gedaan.

Lelijke vogelbeeldjes

Toen ik net alleen woonde wilde ik heel graag zo’n wit porseleinen zwaan waar je een plantje in kan doen. Vaak op de vensterbanken van oudere mensen te vinden. In eerste instantie mondde deze verzameling uit naar andere witte porseleinen vogelbeeldjes. Maar toen ontdekte ik porseleinen paarlemoer beeldjes. OMG. Zo lelijk! Zo gaaf! Deze grote eend of gans is eigenlijk van mijn vriend, maar hij is zo tof. En die andere vogel, die kostte me maar €0,50! Inmiddels ben ik niet meer de enige verzamelaar en zijn de prijzen van de lelijke vogelbeeldjes flink omhoog gegaan. Ik ben dus heel gelukkig dat we deze nog hebben kunnen scoren! Oh en voor wie nieuwsgierig is; de zwaan is er ook gekomen hoor!

Mijn laptoptas

In september volgde ik een workshop bij BlogBosses. En daarvoor moest ik een/mijn laptop meenemen. Maar omdat ik nog geen laptop had (ik leende die van mijn moeder) zou ik ook geen fancy tas hebben om hem in te doen. Mijn moeder heeft hem in zo’n stevige, maar lelijke tas zitten. Ik besloot mezelf dus te trakteren op een laptoptas. Het zou toch niet meer lang duren voor ik er zelf toch eentje zou kopen. Zo begon mijn zoektocht. Ik had precies in mijn hoofd wat ik wilde, maar nergens kreeg ik wat gevonden. En de tassen die een beetje in de buurt kwamen van mijn wensen waren vaak duurder dan mijn uiteindelijke laptop zelf. Daarom besloot ik naar de kringloop te gaan. En daar hing de tas van mijn dromen. Enige nadeel was dat hij zwart was in plaats van bruin. Maar de tas was zo prachtig dat ik meteen besloot om hem mee te nemen. Toen ik op het prijskaartje keek maakte mijn hart een sprongetje; de tas kostte maar €3,50! Kijk dat zijn nu echt oprecht kringloopgelukjes.

Spellen

De eerste keer dat ik schreef over mijn kringloopgelukjes vertelde ik dat ik graag het spel van Paul de Leeuw wilde vinden. Het was maar een paar dagen later dat ik het spel ook daadwerkelijk vond. Maar mijn echte gelukjes zijn mijn spellen met Disney thema; Trivial Pursuit (in de meeste huishoudens bekend als ’triviant’) en Party & co. Die laatste kostte maar €2,00! Triviant was met €5,00 wel wat duurder, maar dat is dan ook een heel mooi luxe spel. Het enige is dat dit eigenlijk niet echt spellen zijn voor 2 personen en ik niet zoveel mensen ken die dit kennen/interessant vinden. Maar als ik dan de kans krijg om het te spelen is het extra leuk natuurlijk!

Jamie Oliver kookboeken

Oke, dit was geen kringloop maar een Marktplaats gelukje. Ik was op zoek naar het boek Thuis bij Jamie en vond iemand die hem, met nog 3 Jamie Oliver kookboeken, wegdeed voor €20,00! Daar kwamen dan wel de verzendkosten nog bij, maar het blijft een koopje. De boeken zien er prima uit, alleen erg verkleurd aan de rug. Maar geen etensresten of wat dan ook (zoals bij al mijn kookboeken het geval is, oeps.) Een van de 4 boeken had ik al in mijn kast, dus die wil ik nog doorverkopen. Ook ‘Bespaar met Jamie’ kocht ik via Marktplaats. Dat was ook een goede deal, zeker omdat die niet meer in de boekhandel te krijgen is. Maar zeker niet zo goed als de 4 boeken in 1 keer. Mijn Jamie collectie is trouwens nog niet compleet. Dus ik blijf nog even doorzoeken tot ik alles heb gevonden voor een leuke prijs.

Kitscherig servies

Een aankoop van mijn vriend, maar wel eentje waar hij heel blij mee is. Vorig jaar werd er in een wijk van Helmond een yard sale dag georganiseerd. Wie wilde kon zijn rommel in de tuin zetten om te verkopen. Wie meer van het kopen was kon gewoon langs alle huizen lopen. Waar ballonnen hingen was een verkoop. Bij een van de huizen vond mijn vriend een set met kopjes en schoteltjes. Maar hij moest er ook een heel set met ontbijtbordjes bij nemen als hij het wilde. Voor €5,00 nam hij alles mee. De kopjes werden in gebruik genomen, maar de bordjes kwamen in de kast te liggen. Tot we gingen verhuizen en geen fijne ontbijtbordjes meer hadden. Ik begon de bordjes te gebruiken en ze blijken heel fijn te zijn. En lekker kitsch. Dat was dus wel een heel goede aankoop. En mijn vriend drinkt nog steeds graag koffie uit een kopje met schoteltje.

Ik ben geen enorme grootverbruiker van kringloopspullen. Ik probeer altijd wel te kijken of ik iets tweedehands kan kopen voor ik het nieuw koop. Maar toch blijft het allemaal vrij beperkt. Hoewel elke aankoop bij een kringloop wat mij betreft altijd spontaan is, wil ik impulsaankopen wel zoveel mogelijk beperken. Ik heb gewoon een lijstje met dingen die ik wel mag kopen en de andere spullen moet ik laten liggen. Dat zorgt dan ook wel eens voor spijt, want ik heb vorige week dus een onwijs mooie krantenmand laten liggen. Misschien moet ik maar gewoon even teruggaan en heb ik geluk dat niemand anders hem heeft gekocht…

 

3 gedachten over “Mijn kringloopgelukjes #2”

  1. Dit vind ik altijd heerlijk om te zien. Kringlopen heb ik de afgelopen maanden niet gedaan, maar ik heb wel een paar goede vondsten op Marktplaats gedaan. 3 Boeken waar ik al lang naar op zoek was en een prachtig ouderwets broodblik voor een prikkie (meestal staan ze er voor iets van 30 euro op en ik betaalde 6). Ook verkopen gaat soepel. Fijn om mensen blij te maken met wat hier niet meer gebruikt wordt.

  2. Ik vind de kringloop ook leuk 🙂 na de plantenbox had ik ineens 12 planten, en niet genoeg potten! De kringloop werkt dan goed (nadat ik rondgevraagd had bij familie). Ik hou wel van kringloop, maar mn vriend wil liever alles strak, en nieuw. De balans zijn we nog aan het zoeken

  3. Hier in de kringloop (en ik heb mijn moeder er ook op uit gestuurd) was dus echt niks fatsoenlijks aan potjes. Gelukkig nog wel wat kunnen regelen en staan mijn plantjes uit de kneusjesbox nu ook allemaal in een potje.

Reacties zijn gesloten.