Recept

Recept: Kipwrap met een Aziatische twist

Ik deel vaak recepten waarin ik geen vlees gebruik. Zelf eet ik wel vlees, maar ik ga bewust om met mijn vleesconsumptie. Ik eet sowieso niet elke dag vlees, (over het algemeen) niet meer dan 100 gram per avondmaaltijd en kies dan meestal voor kip of gehakt. Beide zijn veelzijdig en ik vind het lekker. De kosten om voor biologisch of beter leven te kiezen zijn bij deze vleessoorten ook nog te overzien. Deze Aziatische kipwrap is een goed voorbeeld van hoe weinig het scheelt of je voor gewone kip of scharrelkip gaat. Sowieso heel goedkoop en dankzij de groenten toch gezond. En wat mij betreft is dit hoe luxe smaakt.

Ingrediënten:

– 200 gram kip
– 1 teen knoflook
– 2 cm gember
– 1 tl. chilipoeder
– 20 ml ketjap
– ½ komkommer
– 1 paprika
– 4 wraps
– Limoensap

Prijs per persoon €2,32 bij scharrel kipfilet of €1,63 bij gewone kip.

Stap 1 -Rasp de knoflook en de gember en meng met de ketjap en chilipoeder in een kommetje. Snijdt de kipfilet in blokjes en laat marineren. Minimaal 20 minuten, maar ‘s morgens klaarmaken om ‘s avonds te eten is nog beter.

Stap 2 – Snijd alle groenten. Flinterdunne plakjes komkommer en dunne reepjes van de paprika. Ook lekker zijn julienne gesneden wortels, maar mijn vriend vind wortel niet zo lekker, dus ik had dat bij deze wraps niet gebruikt.

Stap 3 – Bak de kip in een pan. Zorg dat de kip goed gaar is, maar bak het zeker ook niet te lang want van droge kip wordt niemand blij. Mijn tip daarbij is om het juist om lager vuur te garen en langer te wachten dan om hoog vuur te gebruiken.

Stap 4 – Vul de wraps met de komkommer, paprika en natuurlijk de kip. Een beetje limoensap maakt het helemaal af.

Een luxere optie is om biefstuk te gebruiken in deze wrap, in plaats van kip. Maar dat maakt het gerecht meteen wel een stukje duurder.

Eet je geen vlees? Je kunt in plaats van dierlijke kip ook de vega variant gebruiken. Ik denk dat de liefhebber zelfs tofu of tempeh lekker zou kunnen zijn, maar dat heb ik nog nooit lekker kunnen bereiden.

Ik vind dit echt een heerlijk gerecht, perfect voor een warme weekend avond. Heb je kinderen die moeilijk (groenten) eten dan kun je de paprika, komkommer en wortel eenvoudig verwisselen voor groenten die ze wel eten. Wellicht is rauwe spinazie er ook wel heel lekker op bedenk ik nu. Hmm.

1 gedachte over “Recept: Kipwrap met een Aziatische twist”

  1. Lekker recept.
    Ik denk alleen dat zoonlief (20) in zijn eentje al vier wraps eet en man ook wel drie 🙂

Reacties zijn gesloten.