Gierige Gerda
Persoonlijk

Momenten dat ik mij echt een Gierige Gerda voel…

Ik hoop eigenlijk wel dat de meeste van mijn lezers/ volgers snappen dat de naam Gierige Gerda een beetje met een knipoog gezien moet worden. De naam is ontstaan omdat ik steeds bij mijn vrienden aan kwam met ‘Wist je al dat je deze week dit en dit gratis kan krijgen?’ Op een gegeven moment zei ik zelf gekscherend; ‘Hier komt Gierige Gerda weer aan…’ De naam bleef hangen en ik besloot om een Instagram te beginnen, zo kon iedereen de deals zien. Maar die naam is puur als grapje bedacht, eigenlijk ben ik best bang om daadwerkelijk gierig gevonden te worden door de mensen om me heen. Al doe ik soms ook dingen waarvan ik denk: ‘Nu doe ik mijn bijnaam wel echt eer aan!’

Ik voel mij een echte Gierige Gerda als…

…ik bij de servicebalie sta omdat mijn 35% kortingssticker niet is gescand.

Als ik in de supermarkt kies voor een verpakking met een kortingssticker pak ik bewust dat product voor de korting, dus als deze dan niet wordt verrekend bij de kassa kun je ervan uitgaan dat ik meteen doorga naar de servicebalie. Als daar blijkt dat ik 20 cent of minder terug krijg voel ik mezelf best wel een krent, zeker als ik daarvoor even heb moeten wachten. Maar hey, weet je hoeveel al die kleine beetjes samen uiteindelijk op kunnen leveren? Oom Dagobert is ook niet zo rijk omdat hij niet om elke stuiver in zijn geldpakhuis geeft, haha.

…ik mijn (gratis/deal) boodschappen niet wil delen met mijn vriend.

Oké, zo klinkt het ook wel heel erg gierig, haha, maar vaak als ik in het weekend boodschappen doe is dit met een eet/drinkplan in mijn achterhoofd voor de week erna en daarom ‘verbied’ ik mijn vriend best wel een keer om iets te eten of drinken. Zeker als ik bijvoorbeeld weet dat hij nog genoeg in huis heeft en het bedoeld was voor bij mij thuis (een lat-relatie betekend voor mij gewoon een hoop gesjouw met eten.) Heel soms wil ik iets eigenlijk helemaal niet met hem delen, maar meestal gaat het dan om chocolade en daar maak ik mijn vriend gelukkig helemaal niet blij mee!

…vrienden komen eten en ik heb de porties te klein ingeschat.

Bij mijn vrienden verschillen de porties die elke persoon eet echt enorm. Sommige vrienden eten de helft van wat ik eet, maar anderen eten het dubbele van wat mijn vriend en ik samen eten, inschatten wat iemand eet is dus (zeker als ze voor het eerst, alleen, komen) best wel heel moeilijk. Mijn doel is natuurlijk om altijd voor iedereen genoeg te maken, maar eten weggooien vind ik echt een NO GO! Dus toen laatst een vriend kwam eten, waarvan ik wist dat hij een grotere eter was, maakte ik 4 porties; 1 voor ieder mij en mijn vriend en 1 voor de gast. Het eten was extreem lekker, dus wellicht had dat er meer mee te maken dat deze portie niet genoeg was, maar toen ik mijn gast geen ‘seconds’ kon geven voelde ik me toch wel even een echte Hollander.

Wanneer voel jij je een Gierige Gerda?

 

2 gedachten over “Momenten dat ik mij echt een Gierige Gerda voel…”

  1. Ik voel mij eigenlijk nooit een “Gierige Gerda”.
    Ik geniet gewoon van kortingen en geld terug actie’s.
    Deze actie’s zijn er gewoon voor ons, en het is toch zonde om daar geen gebruik van te maken…..

  2. Zeker zonde om geen gebruik te maken van de acties! Daarom deel ik ze gewoon ook, zodat we er allemaal wat aan hebben!

Reacties zijn gesloten.