fotofabriek.nl
Review

Review: Fotoboek van Fotofabriek.nl

Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Fotofabriek.nl met de vraag of ik een product van hen wilde reviewen. Ik was al een hele tijd van plan om een fotoboekje maken over mijn eerste jaar als Gierige Gerda dus nam ik eens een kijkje op de Fotofabriek.nl website. Ik vond het namelijk wel belangrijk dat de fotoproducten ook een beetje betaalbaar zouden zijn, zodat het past bij mijn verdere blog en visie en ik werd positief verrast! Ik besloot deze samenwerking aan te gaan en mocht een fotoboek maken om te reviewen voor jullie.

Website

Je kunt op de site kiezen om je fotoboek online te maken of offline software te downloaden, die laatste optie is erg handig als je door het jaar heen aan je boek wil werken. Ik koos voor de online software omdat ik helemaal klaar was om mijn volledige fotoboek te maken.

De site van Fotofabriek.nl werkt echt heel eenvoudig, zorg wel dat je een account aanmaakt voor je aan de slag gaat want anders kun je je project veel te makkelijk kwijt raken. Het langste was ik bezig met beslissen welke foto’s ik in mijn fotoboek wilde hebben. De software werkte makkelijk en zelfs als ik tijdens het opmaken van mijn fotoboek nog wat wilde veranderen was dat simpel. Per pagina is er keuze uit verschillende lay-outs en daar kun je eenvoudig foto’s inslepen. Wil je de achtergrond een kleur geven of liever een foto als achtergrond gebruiken? Dat kan en ook decoraties toevoegen aan je pagina’s is met 1 klik geregeld. Ben je zelf niet zo’n creatief talent? Gebruik dan een thema voor je fotoboek, zo is de hele lay-out al klaar en hoef je alleen nog maar de foto’s toe te voegen.

Kwaliteit

De kwaliteit van de foto’s die ik gebruikt heb in mijn fotoboek is erg wisselend, maar dat ligt eerder aan de kwaliteit van mijn (telefoon) foto’s want de foto’s van mijn camera en de fotograaf zijn wel heel mooi. Ik zou in een volgend fotoboek wel minder pagina vullende foto’s gebruiken. Tijdens het maken vond ik het erg moeilijk om in te schatten dat dit best wel heftig is. Leuk voor heel speciale foto’s maar de 4 foto’s op 1 pagina zijn ook duidelijk genoeg.

Ik ging voor de softcover optie, de pagina’s zijn stevig maar niet stug het bladert heel fijn door. De pagina’s zitten stevig in de rug gelijmd en laten niet los als je eraan trekt, iets wat ik erg belangrijk vind, zeker als het om een fotoboek gaat wat je ook wil laten zien aan mensen.

Prijs

Zoals ik dus al vertelde in de intro werd ik positief verrast door de prijzen van de verschillende boeken; de goedkoopste optie voor een fotoboek is maar €8,99! En het fotoboek dat ik koos is maar €14,95! Het verschil zit hem niet alleen in formaat en manier van inbinden, hoe luxer je je fotoboek wil hebben hoe meer je betaald. Toch vind ik zeker ook de basisboeken erg prima, mooi voor een fotojaarboek of bijvoorbeeld een fotoboek van een vakantie. Maar ik moet nog steeds zeggen; voor deze lage prijs ben ik echt heel erg verrast door de goede kwaliteit.

Ik ben dus zeer te spreken over Fotofabriek.nl en kan alleen maar zeggen dat het een zeer succesvolle samenwerking was! Houdt ook de site in de gaten voor leuke kortingsacties, want dat kan je nog extra voordeel opleveren.

Heb jij wel eens een fotoboek besteld bij Fotofabriek.nl 
Dit artikel bevat geen betaalde samenwerking, wel heb ik het product ter review ontvangen.