nieuwe producten

Nieuwe producten uit de supermarkt proberen #1

Het leukste onderdeel van evenementen zoals Libelle zomerweek, Huishoudbeurs en Margriet Winterfair vind ik het ontdekken van nieuwe producten. Helaas is de Jumbo gestopt met hun Share A Perfect Day evenement, want dat was echt niks anders dan proeven! En echt proeven, hele ijsjes werden daar uitgedeeld en proefglaasjes zaten vol! Anyway, nieuwe producten uitproberen dus. Dat ik altijd nieuwsgierig ben en veel nieuwe producten dus een kans geef betekent ook dat ik vaak teleurgesteld ben, haha. Maar nu dacht ik; als ik toch al die dingen proef kan ik het net zo goed met jullie delen! Dus dat zal ik vanaf nu met regelmaat gaan doen!

Lay’s Strong

Prijs: €1,55
Inhoud: 150 gram
Smaken: Jalapeno & Cheese, Chili & Lime en Hot Chicken Wings.
Waar te koop: Albert Heijn, Jumbo, Plus e.a.
Wat is het: Krokante ribbelchips met smaken die perfect te combineren zijn met bier.
Oordeel: Mijn vriend kwam hier mee aanzetten toen hij een keer bij de supermarkt was geweest. We trokken als eerste de Hot Chicken Wings smaak open. Tsja, dit smaakt écht naar kippenvleugels. Best bizar. De geur is wel vrij intens en blijft echt hangen aan je vingers of de plek waar je je vingers afveegt. Kijk hier dus voor uit, haha. De Jalapeno & Cheese smaak ging open op een filmavond met vrienden. Ik nam 1 hap, dat smaakte een beetje nacho-achtig, lekker. Tot ik het doorslikte, potverdrie, dat was wel heel pittig. Té pittig voor mijn smaak. Chili & Lime was de laatste die ik probeerde. Best een prima smaak, maar niet een denderend succes, de eerste chipjes zijn niet zo pittig. Als je er meer eet worden ze steeds pittiger. Inmiddels hebben we de Hot Chicken Wings al vaker gekocht en die zullen we ook blijven kopen. De andere smaken daarentegen denk ik niet meer.

White claw

Prijs: €2,69
Inhoud: 330 ml
Smaken: Black Cherry, Lime en Raspberry
Waar te koop: Albert Heijn, Jumbo, Plus e.a.
Wat is het: White claw is een zogenaamd ‘hard seltzer’. Een drankje van bruiswater, alcohol (4,5%) en een fruit smaakje.
Oordeel: Ik kijk hier al een dik jaar naar uit. Hard seltzer was in Amerika hét zomerdrankje van 2019. Ik ken het vooral van YouTuber Sierra Schultzie die ook niks anders leek te drinken. Ik wist alleen niet wat ik moest verwachten, dus toen ik zag dat het bij Jumbo te koop was ging ik er meteen op af. Ik probeerde het tijdens de hittegolf van een paar weken geleden en ik moet zeggen dat dat gevaarlijk is. Je proeft namelijk echt niet dat er alcohol in het drankje zit. Het is wel heel lekker, ik zelf vond vooral de Black Cherry variant heel lekker. Beetje dezelfde nasmaak als bij cherry cola, maar dan met spa rood. De Lime smaak is echt de allerlekkerste die ik ooit heb gehad. Seven up, zonder zoet en juist dat zoet wil ik niet! Dus deze limoendrank is helemaal naar mijn smaak. Ik weet alleen niet of ik het de (laten we eerlijk zijn) redelijk hoge prijs waard vind. Voor €2,69 kun je 2 literflessen echte spa rood met een fruitsmaak kopen. Daar zit dan geen alcohol in, maar ik drink zelf geen alcohol voor het effect maar omdat ik de drankjes waar het toevallig in zit echt lekker vind.

Lipton cold infuse

Prijs: €3,99
Inhoud: 15 zakjes
Smaken: Hibiscus + Pomegranate (Ook verkrijgbaar: Lemon + Camomile en Elderflower + Rose)
Waar te koop: Albert Heijn, Jumbo, Plus e.a.
Wat is het: Thee die je met koud water kunt maken.
Oordeel: Ik moest lang nadenken hoe dit smaakt. Maar eigenlijk is het gewoon water met net iets te weinig aanmaaklimonade erin. Het is niet vies, maar eigenlijk net niet sterk genoeg. Dat terwijl het piramidezakje toch wel echt lang in het water heeft gehangen. Gelukkig had ik deze via een cashback van Scoupy mogen proberen, want €4,00 vind ik echt veel te duur.

Gro krupi chips

Prijs: €2,49
Inhoud: 60 gram
Waar te koop: Crisp
Wat is het: Paddestoelen kroepoek
Oordeel: Oh. My. God. Dit is echt heel erg lekker! Niet per se een chip om op de bank bij een film een zak van leeg te eten. Maar als onderdeel van een borrelplank. Of juist als onderdeel van een luxe avondmaaltijd. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dit serveert bij een biefstuk of zo. Het is duur, maar vaak zijn dit soort chips niet naar verwachting. Zeker niet als het gewoon aardappelchips zijn. De structuur van deze chips helpen de smaakervaring enorm. En omdat het dus een kroepoek-achtig product is heb je toch nog een vrij normale, goed gevulde zak chips ondanks dat het maar 60 gram inhoud heeft.

Abbot Kinney’s Coco Frostick

Prijs: €5,99
Inhoud: 3 stuks
Waar te koop: thefreefromshop.nl
Wat is het: Veganistisch ijs met kokos als basis.
Oordeel: Dit smaakt is een beetje zoals Bounty ijs. Alleen dan gewoon ‘glad’ en niet met kokos stukjes zoals bij die ijsjes. Erg lekker en als je graag veganistisch eet helemaal een prima vervanging van ijs zoals Magnum, al is de prijs wel een stukje hoger.

Ik heb dit ijs gekregen om te proeven.

Heb jij één van deze producten al eens geproefd? En wat zou ik voor een volgende keer echt moeten proberen?

2 gedachten over “Nieuwe producten uit de supermarkt proberen #1”

  1. Ik vond het ook bizar om te proeven hoe die Chicken Wings-chips naar kip smaakte. Daar kan menig vleesvervanger nog wat van leren! De rest spreekt me niet zo aan, ik koop meestal wat meer basic producten en ijsthee maak ik zelf van losse thee.

  2. De chips staan niet aangeduid als vegetarisch, dus ik weet niet wat er in het ingrediënt ‘pittige kippenvleugel-smaak’ zit waardoor het zo goed smaakt. Weet dus niet of het een tip is voor producenten van vleesvervangers. ?

Reacties zijn gesloten.