Too good to go

Met deze Too Good To Go box bij Lidl bespaarde ik bijna 80%!

Mijn tweede Lidl Too Good To Go box wist ik vrij snel na de eerste te scoren. Sindsdien heb ik niet meer echt actief geprobeerd om een box te bemachtigen. Vooral omdat ik gewoon even genoeg groente en fruit in huis had. Maar omdat ik weet dat jullie het wel heel erg leuk vinden om in mijn Too Good To Go boxen te bekijken deel ik wel wat ik in mijn laatste box heb mogen ontvangen.

Ervaring bij een andere Lidl

Ik ging voor deze box naar een andere Lidl dan de vorige keer. In principe ligt deze het dichtst bij mijn huis. Onlangs is deze Lidl verbouwd en potdikkie wat is hij mooi geworden. Ik kwam er eigenlijk nooit omdat ik dit filiaal een beetje viezig en krap vond, maar nu weet ik zeker dat ik er vaker zal komen. Beetje jammer dat er een erg chagrijnige andere klant was die ik steeds tegen kwam, maar ja daar kan de winkel niks aan doen, hahaha.

Ophalen en inhoud

Het ophalen van de box deed ik dit keer dus gewoon tegelijk met het afrekenen en de box stond al klaar bij de kassa. Het was net als de vorige keer weer een doos van de groenteafdeling, helemaal volgepropt met allerlei groenten. Ik kon het pas bekijken toen ik in de auto zat.

Bananen 3 stuks (Normaal: ± €0,35)
Aardbeien 500 gram (Normaal: ± €2,99)
Witte champignons 400 gram (Normaal: ± €1,29)
Bosradijs (Normaal: ± €0,65)
Citroenen 500 gram (Normaal: ± €1,49)
Appel Sissired 1 stuk (Normaal: ± €0,40)
Bosui bosje (Normaal: ± €0,69)
Roma tomaatjes 400 gram (Normaal: ± €1,99)
Roma tomaten 500 gram (Normaal: ± €1,19)
Snackpaprika 300 gram (Normaal: ± €2,69)

Met een waarde van €13,73 is deze nog even meer waard dan mijn eerste Lidl box en zeker weer de moeite dubbel en dwars waard. Ik heb met deze box zo’n 78% bespaard! Wel moet ik zeggen dat ik liever wat meer producten in mijn box heb die ik kan invriezen. Maar hey, groot deel van de lol is juist dat je het niet voor het kiezen hebt, toch?

*Normale prijzen zijn gebaseerd op wat ik op Google kon vinden. Het kan wellicht iets of wat afwijken in beide richtingen.

Houdbaarheid en wat ik ermee doe

De producten lijken allemaal weer van heel goede kwaliteit en precies dingen waar ik graag wat mee doe. Aardbeien heb ik op een beschuitje gegeten, maar deze werden wel al vlug zacht dus ik heb de helft ingevroren. De bananen zijn gewoon als fruit gegeten, net als de appel. Van de citroenen heb ik limonade gemaakt. Snackpaprika heb ik gewoon klein gesneden en ingevroren. Eentje heb ik geprobeerd om zo te eten, maar dat is niet mijn ding. Later gaan ze gewoon in een wokgerecht. Bosui en radijs zijn opgegaan in verschillende avondmaaltijden, net als de beide tomaten. Van de champignons heb ik risotto gemaakt toen ik alleen moest eten. Met een stukje langzaam gegaarde zalm was dat wel echt genieten.

Populariteit

De Too Good To Go boxen van alle winkels zijn populair, maar de samenwerking met Lidl lijkt wel nog een tikkeltje succesvoller. Alleen maar mooi, want hoe meer voedselverspilling tegen wordt gegaan hoe beter. Hoe het mij lukt om een box te bemachtigen is om mijn wekker te zetten om 19.00 en dan de app maar blijven verversen.

Verspil Mij Niet-producten

Naast dat Lidl tegenwoordig dus mee doet met Too Good To Go voor groenten en fruit verkopen ze ook andere verse producten op de laatste houdbaarheidsdatum voor €0,25 of €0,50. Natuurlijk besloot ik even een kijkje te nemen of ze nog wat van deze producten hadden en tot mijn verbazing lag er nog best veel. Voor €0,25 was er nog sla, die ik niet meenam omdat we andere plannen hadden. Ik kocht wel BBQ worstjes voor €0,50, die ik vervolgens in de vriezer heb gestopt. Brood heb ik niet zien liggen, maar ik was er dan ook pas rond 16.00 uur. Ik ben erg benieuwd wat ik de volgende keer aan zal treffen!

9 gedachten over “Met deze Too Good To Go box bij Lidl bespaarde ik bijna 80%!”

 1. Ik haalde deze week ook mijn eerste box bij de Lidl en was erg verrast met de inhoud. Ik had het volgende in mijn pakket:
  – 7 bananen
  – 2 appels
  – 1 avocado (wel heel zacht)
  – 4 vijgen
  – 1 tomaat
  – pak kleinere tomaatjes
  – 1 courgette
  – zak spinazie (zag er niet meer zo fris uit)
  – 2 paprika’s
  – een doosje witte druiven
  – zak radijsjes
  – 7 wortels
  – bio plantje peterselie.
  Echt heel veel! En dat voor 3 euro. Geweldig, zo wordt gezond eten ineens een stuk leuker en makkelijker.

 2. Toch zijn de voedselbanken niet heel erg blij met dit soort acties. Die hebben nu het nakijken wat betreft de overtollige produkten van de supermarkten die ze voorheen kregen. Ik las dat de voedselbank in mijn woonplaats nog maar voor 1 à 2 keer voldoende in voorraad had voor haar clienten. Ze hebben nu spoedinzamelacties moeten houden bij diverse supermarkten om hun clienten te kunnen bedienen. En hoewel die too good to go boxen produkten bevatten die bijna aan de datum zijn konden de voedselbanken die toch ook goed gebruiken. En je kunt niet voorkomen dat ook mensen met een ruim tot zeer ruim inkomen deze boxen kopen. Het blijft toch een beetje dubbel, verspilling versus armoede.

 3. Wel erg veel hoor bij de lidl ,ik heb zelf ook 2x gehaald was wel wat minder.. Ik merk nu dat niet alle lidl gelijk zijn. Grote zakken met spinazie was echt helemaal verlept. Ik snap dat het tegen de datum aan zit. Maar gelijk weg gooien vind ik ook geen optie..

 4. Ik moet zeggen dat het heel dubbel is omdat ik 2 soorten verhalen hoor. Ik hoor namelijk (naast jouw verhaal) óók dat dit (meestal) niet de producten zijn die normaal naar de Voedselbank gaan, maar die écht weggegooid worden. Is het dubbel? Ja, dat ben ik zeker met je eens. Ga ik het daarom laten? Nee, want dat geeft geen garantie dat het dan wel bij de Voedselbank komt. Ik zorg wel dat ík dat hen op mijn eigen manier steun.

 5. Wat een verhaal weer van de voedselbanken. Er zijn veel mensen die niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Die verdienen namelijk (net) te veel om daar een pakket te mogen halen, maar hebben het wel moeilijk om rond te komen en moeten wel hun gezin voeden. Prachtig dus dat die mensen bij Lidl deze producten kunnen kopen. En als de verkoper van deze goedkope spullen dan zo maatschappelijk overantwoord is.. wat betekent dat dan voor de koper van deze prodcuten? Is het dan ook ineens asociaal als je goed verdient en een pakje worst voor 50 cent koopt? Word ik er straks op aangekeken als ik een goedkoop product in mijn mandje stop en het niet laat liggen voor iemand met een kleine beurs? Als dat zo is, wat is dan het volgende? Dat mensen met een hoog inkomen alleen nog A-merken mogen kopen, zodat de lagere inkomens de huismerken kunnen nemen? Staan we dan straks met onze loonstrook in de hand bij de kassa om uit te leggen dat we ook best iets goedkoops in ons mandje mogen stoppen? Grappig.

 6. Daarom gaf ik ook aan dat het lastig is. Ik gaf alleen weer wat de voedselbank in onze gemeente erover zei. Ik steun ze ook op mijn eigen manier. Ik koop zelf ook met name de artikelen met 35% korting. Too good to go koop ik dan weer niet omdat er toch vaak dingen inzitten die wij niet gebruiken en een Lidl heb ik niet in de buurt. Ik heb wel n keer meegemaakt bij de appie dat er nog maar 2 potten skyr stonden die allebei 1 dag “over datum” waren. Ik gaf een medewerker aan dat ik ze wel wilde hebben wetende dat ze nog een hele tijd goed zouden zijn, maar dan met 35% korting. Dat mocht niet, hij mocht ze helemaal niet meer verkopen. Ik vroeg wat er dan mee zou gebeuren, weggegooid? Nou nee, vlgs hem ging dat soort dingen, ook brood en vlees naar boeren voor de varkens. Waar of niet waar? Geen idee.

 7. Het is mooi dat er voedselbanken zijn voor mensen die het echt nodig hebben. Ik ben wel van mening dat niet iedereen bij de voedselbank het ook echt nodig heeft, afgaande op telefoons en auto’s, die overigens vaak een stuk verderop worden geparkeerd. Ook stel ik mij de vraag waarom voedselbanken nodig zijn, ligt het probleem niet gewoon in de politiek en zijn de minimum lonen niet gewoon te laag, of de belasting op producten te hoog? Dus is het terecht dat voedselbanken dit verwijt naar supermarkten maakt ipv naar de politiek? Ik ben zelf alleenstaande ouder van 4 kinderen met minimum inkomen, maar door gebrek aan schulden kom ik niet in aanmerking voor de voedselbank en ben dus blij met zulke acties waardoor ik ook schuldenvrij blijf. ?

Reacties zijn gesloten.