online geld verdienen
Geld verdienen

Online geld verdienen #1: Enquetes invullen

Een extra zakcentje verdienen in je vrije tijd is natuurlijk heerlijk, online zijn daarvoor heel wat mogelijkheden. Zelf heb ik deze ook wel onderzocht en soms zelfs gebruikt. Het leek me daarom eens een goed idee om de verschillende online programma’s te bekijken. In dit artikel begin ik met misschien wel de meest bekende vorm van online geld verdienen; enquetes invullen.

Hoe werkt zo’n enquête site nu eigenlijk?

Websites waar je enquêtes kan invullen werken over het algemeen heel erg simpel. Je meld je aan, vult een profiel in en als er enquêtes voorbij komen die bij jouw profiel passen krijg je een mailtje. Als je op dat mailtje klikt, krijg je nog een paar vragen die verder beslissen of je profiel past bij de personen die ze zoeken voor het onderwerp van de vragenlijst. Vervolgens vul je het in en als dank daarvoor krijg je (in de meeste gevallen) punten. De meeste enquêtes duren tussen de 10 en 30 minuten en gaan (naar mijn ervaring) vooral over eten en verzekeringen. Ben je nu toch niet geschikt voor deelname dan krijg je van de website vaak een klein bedankje, dit verschilt per programma en kan variëren van een klein aantal punten tot een lot in de door de website georganiseerde loterij.

Welke sites kan ik terecht?

EEr zijn talloze initiatieven en dat kan best overweldigend zijn. Ik kan dan ook niet van alle enquete websites vertellen hoe betrouwbaar ze zijn en hoe goed ze betalen. Van de programma’s waar ik zelf gebruik van maak kan dat natuurlijk wel, ik richt me daarom op deze sites. Wil je een compleet overzicht bekijken? Op snelgeldverdienenmet.nl/enquetes-invullen-voor-geld/ kun je een compleet overzicht vinden van websites die geld verdienen met enquêtes invullen mogelijk maken.

 • GFK panel – GFK is een onderzoeksbureau dat al bestond ver voordat een eigen internetverbinding normaal was, al werden de enquêtes toen nog op andere manieren afgenomen. Dat je nu gewoon kunt aanmelden via internet is dus wel fijn. Het verdient redelijk goed, afhankelijk van de lengte van de enquête verdien je 100 tot 300 punten. Je kunt je verzamelde punten inwisselen voor verschillende cadeaubonnen, al voor 2000 punten kun je een bon van €10,00 bestellen. De enquêtes zijn altijd makkelijk te beantwoorden en leuk om in te vullen. Een prima optie dus.
 • Panelclix – Deze website vind ik zelf heel toegankelijk, overzichtelijk en fijn in gebruik. Deelname aan onderzoeken levert meestal tussen de 50 en 100 punten op, op deze site aangeduid als ‘clix’. Als je 1000 clix hebt verdient, kun je €10,00 laten uitbetalen op je bankrekening of Paypal. Geen cadeaubonnen dus hier, maar écht geld! Het allermooiste: je kan de punten extra opsparen, zodat je nog meer gaat verdienen. Om het wat concreter te maken: 2000 clix leveren je al €10,00 op en als je een échte die hard bent en door spaart tot de 50.000 clix dan krijg je maar liefst 70% extra uitbetaald (€850,00 dus). Je zal wel veel vrije tijd op deze website moeten doorbrengen om dat aantal punten te halen.
 • Toluna – Hoewel deze website er heel betrouwbaar uitziet, zou ik deze website niet aanraden. Ik heb lange tijd (denk aan 2/3 maanden) achter elkaar elke dag gereageerd op alle mogelijke enquêtes (soms wel 5 op een dag) en ik heb nog maar 1290 punten. Om dat even in perspectief te stellen; voor een Bladcadeaubon van €5,00 heb je 20.000 punten nodig. De tijd die je kwijt bent aan de vragenlijst voor de ‘voorselectie’ duurt vaak al 5 minuten, 9 van de 10 keer blijk ik daarna ongeschikt of zijn er al genoeg deelnemers. Voor het deelnemen aan de enquêtes zelf krijg je ook maar minimaal aantal punten, waardoor het dus zo traag gaat.
 • MeedoenAanOnderzoek.nl – Het handige aan MeedoenAanOnderzoek.nl is dat je direct ziet wat je kan verdienen met een enquête. En hoe lang je bezig bent met het invullen van de enquête. Dat is handig, want zo kun je beslissen of je het de tijd waard vindt. Betaling gaat via PayPal en vanaf €10,00. Een mooi bedrag omdat je dat in afzienbare tijd bij elkaar kunt sprokkelen.

Extra’s op enquête websites

Op veel websites waar je enquêtes kan invullen, kun je ook op andere manieren punten verdienen.  Bij GFK is dit niet het geval, tenzij je je aanmeld voor de ConsumerScan. Dat vergt best wel wat toewijding, want je moet elke keer dat je boodschappen hebt gedaan invoeren, wat je hebt gekocht en waar. Hiervoor krijg je 100 punten per week, wat gelijk staat aan €0,50. Aan Panelclix zit ook Euroclix verbonden, hierbij kun je cashbacks ontvangen als je online aankopen doet maar je kunt ook punten verdienen door op e-mails te klikken. Dit format komt ook bij meerdere andere enquête aanbieders voor en kan het sparen van de punten wel extra snel laten gaan. Je moet er dan elke dag even mee bezig zijn.

Ik vul nu al zo’n 3 á 4 jaar enquêtes in en heb er al met al nog geen €200,00  aan verdiend. Het zijn leuke extraatjes en ik vind het invullen van de enquêtes leuk. Het is vooral voor mensen die er tijd voor (over) hebben. Het is ook belangrijk dat je het invullen van de enquêtes leuk vind en dus zorgvuldig doet, anders hebben de bedrijven niets aan je informatie en dan zal de uitbetaling alleen maar omlaag gaan.

De links naar de site van Euroclix is een affiliatelinks. Dit wil zeggen dat ik een kleine commissie, in de vorm van clix, krijg als jij je inschrijft via deze link. Deze commissie wordt gebruikt voor het onderhoud van deze website, het kost jou niets. De link naarsnelgeldverdienenmet en meedoenaanonderzoek zijn tot stand gekomen door een samenwerking.

5 gedachten over “Online geld verdienen #1: Enquetes invullen”

 1. Bij GFK, Kantar en Noties heb ik totaal denk 16 bonnen per jaar. Deze spaar ik nu op voor een nieuwe airfryer die ik weer bestel via Euroclix. Binnenkort moet ik een creditcard bestellen voor de vakantie en die vraag ik aan bij Euroclix. Dan spaar ik extra snel

 2. Panelwizard is ook een leuke, is vrij nieuw geloof ik maar betaald 2x per jaar ongeacht hoeveel punten je hebt uit. Ik heb al 2 maal 7,50 uitbetaald gekregen. Bij panelclix heb ik vaak dat ik niet geschikt ben voor een onderzoek, bij panelwizard heb ik dat minder.

 3. Ik vul enquêtes in bij Opninionbar en zit ook op Qassa, daar krijg je betaald om reclame mails te lezen. Beiden betalen in Euros.

 4. Ik doe zelf mee aan de online onderzoeken van OpinionBar Ik krijg via e-mail een uitnodiging om mijn mening te geven over websites, reclamespotjes, diensten en producten, zodat ze kunnen worden verbeterd en gebruiksvriendelijker worden.

  Voor elk onderzoek waaraan je deelneemt, krijg je een financiële vergoeding. Zodra je een bepaalde drempel hebt bereikt, kun je de vergoedingen op je bankrekening laten storten of laten overmaken naar een goed doel. Je krijgt steeds € 1,00 per enquete. Dus dat loopt lekker op. Ik kan iemand wel opgeven, maar dan heb ik jullie email adres nodig, dus heb je interesse, stuur dan je naam en emailadres en dan kan ik je een uitnodiging sturen om je aan te melden. Ik heb geen “aandelen” daar, maar het is een prima site om wat geld bij te verdienen.

  Ik heb toevallig dit weekend 6 uitnodigingen gehad via hen, en kon 5 enquetes invullen, dus weer € 5,00 erbij.

 5. Och ja, de consumerscan. Mijn moeder doet dat al heel haar leven, alle boodschappen worden gescand, niet normaal. Nu heeft ze een nieuwe apparaat, maar vroeger moest je met een soort pen alle barcodes scannen. Duurde eindeloos. En vleeswaren hadden bijvoorbeeld geen barcode (toen) dus dan moest je in een boek opzoeken wat voor vleeswaren het waren, hoeveel gram, hoeveel het kostte per 100gram, weet ik veel. Echt bizar veel werk… Maar vroeger vond ik dat leuk, om te mogen scannen 😉

Reacties zijn gesloten.