Recept Tot €2

Recept: Italiaanse platbroodpizza

Mijn Hello Fresh abonnement heeft mij al een aantal succesrecepten opgeleverd, de allereerste was Italiaanse platbroodpizza. Dat was ook meteen mijn allereerste kennismaking met het concept op de Libelle zomerweek 2017 en daarna heb ik deze ook nog een aantal keer in mijn box gehad. Maar het is ook een heel goed betaalbaar, heel eenvoudig recept om gewoon zelf thuis te maken en met een enkele aanpassing ook heel budget-proof. Hieronder dus mijn budgetversie van de Hello Fresh Italiaanse platbroodpizza. Wij eten meestal 2 van deze pizza’s per persoon maar om rekening te houden met grotere en kleinere eters heb ik de kosten dus per stuk berekend.

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 STUKS

Ingrediënten:

  • 1 courgette €0,85
  • 1 gele paprika €0,53
  •  4 tortilla wraps* €0,62
  • 1 bol mozarella €0,55
  • 165 ml tomaten passata €0,15
  • 60 gram geraspte kaas €0,40

In je keukenkastje:

  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout

*Op de foto zijn kleine wraps gebruikt, het recept is gebaseerd op ‘gewone’ grote tortilla wraps.

Kosten van dit recept per stuk: €0,78

Stap 1 – Snijd de courgette in dunne plakken, de paprika in kleine blokjes en scheur je mozzarella in kleine stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2 – Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan (of beter nog een grillpan!) En bak de courgette een beetje aan beide kanten tot ze een beetje verkleuren. Als je de courgette net in de pan hebt gelegd strooi je een beetje knoflookpoeder en een snufje zout eroverheen.

Stap 3 – Meng de tomaten passata met 1tl paprikapoeder en 1 tl knoflookpoeder en een beetje peper en zout naar smaak.

Stap 4 – Bestrijk de tortilla’s met de tomatenpassata en beleg ze met een kwart van de courgette en paprika, 15 gram geraspte kaas en 1/4 deel van de mozarella. Leg ze daarna voor 7 tot 8 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten.

Bestrijk/ beleg de pizza’s pas net voor je ze in de oven legt, om zo te voorkomen dat de bodem vochtig wordt. Daar wordt de pizza niet echt lekkerder van namelijk!

 

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Platbrood pizza

2 gedachten over “Recept: Italiaanse platbroodpizza”

Reacties zijn gesloten.