Geen categorie

Recept: Vegetarische filet americain voor nog geen halve euro!

Er komen steeds meer vleesvervangers op de markt. Of eigenlijk is het meer vlees imitaties. En ze zijn kneiterduur! Voor de filet Americain van de Vegetarische slager betaal je bijna €2,40 voor 120 gram. Niet heel budgetproof. Dat terwijl je voor nog geen €0,50 (bijna) dezelfde hoeveelheid Vega Americain zelf kunt maken en dat in een klein kwartiertje! Het is lekker voor op een broodje tijdens de lunch, maar natuurlijk ook heel lekker op de plantaardige borrelplank!

Ingrediënten:

  • 100 gram (droge) rode linzen
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 1 el paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Stap 1- Kook de linzen volgens de verpakking, maar zonder toevoeging van zout of (andere) kruiden en specerijen.

Stap 2- Giet de linzen na het koken af en zorg dat ze goed uitgelekt zijn voor je verder gaat.

Stap 3- Gebruik een keukenmachine of staafmixer om de filet te pureren. Een blender krijgt het waarschijnlijk niet gepureerd. Je doet alle ingrediënten in 1 keer bij elkaar, zout en peper kun je naar smaak aanpassen.De substantie is ongeveer zoals van hummus. Iets dunner dan een echte filet americain, maar het mag zeker niet vloeibaar zijn.

Stap 4- Laat de puree afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar vervolgens (afgedekt) in de koelkast.

Het is een simpel recept én een oudje, want deze kwam in het begin van mijn blog al online. Het is echter ook een echt succesrecept uit mijn eigen keuken en daarom wilde ik hem graag nogmaals delen. Zeker nu we weer allemaal thuis borrelen kan dit een lekkere en portemonnee-vriendelijke manier zijn om wat lekkers op tafel te toveren! Je kunt dit recept met de juiste ingrediënten trouwens ook veganistisch maken, dan is het misschien een tikkeltje duurder maar duurder dan die uit de winkel wordt het sowieso niet.

3 gedachten over “Recept: Vegetarische filet americain voor nog geen halve euro!”

  1. Bedankt voor je recept! Om de een of andere reden heb ik er nooit aan gedacht om veggie filet americain zelf te maken. Meestal koop ik de (veel te dure) variant van de vegetarische slager. Ik ga er eens mee aan de slag :-).

Reacties zijn gesloten.