vega kapsalon
Recept Vega

Recept: Vegetarische kapsalon (zonder vleesvervanger!)

Dit recept werd helaas een stuk minder budgetproof dan ik gehoopt had, maar toch wilde ik het je niet onthouden. Ik had namelijk al heel lang op mijn eet-verlanglijstje staan dat ik shoarma van champignons wilde maken. Nu was het eindelijk zo ver en maakte ik er zelfs kapsalon van, dit recept is natuurlijk niet moeilijk en al vaak voorbij gekomen. Maar iets wat mij altijd tegen staat is dat er vaak kant-en-klare vega shoarma wordt gebruikt en dat vind ik dus gewoon veel te duur, haha. Ondanks dat dit recept alsnog wel dik 2 euro kost voor 1 portie, is dit wel een redelijk goedkope versie van dit recept. Daarbij is zelf maken wel stukken goedkoper dan het bestellen van een kapsalon.

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 1 PERSOON

Ingrediënten:

  • 200 gram champignons €0,65
  • 300 gram Toscaanse aardappelpartjes €0,54
  • 100 gram ijsbergsla mix €0,50
  • 50 gram kaas €0,37
  • Shoarmakruiden €0,17

Kosten van dit recept per persoon: €2,20

Stap 1- Snijdt de champignons in plakjes, kruid ze met de shoarmakruiden en bak ze even aan in een droge pan. Champignons zitten vol water en als je ze niet eerst even zou bakken zou al dat vocht in de aardappeltjes gaan zitten en ze zompig maken. Ieuw.

Stap 2- Bak ook vast de aardappelpartjes in een pan, met een beetje olie. Zodat de aardappeltjes lekker knapperig zijn. Houd je meer van slappe aardappels? Bak ze dan iets minder lang, maar het is wel fijn als ze al gaar zijn voor het in de oven gaat.

Stap 3- Mik de aardappeltjes in een ovenschaal en daarbovenop de champignons en natuurlijk lekker een laagje kaas. Als je veganistisch bent kun je eventueel kiezen voor vegan kaas, maar dat is uiteraard wel iets duurder. Zet alles in de over tot de kaas gesmolten is.

Stap 4- Met een beetje (niet teveel, want we willen het niet te gezond maken) en misschien wat saus naar keuze is het gerecht af. Ik heb de saus in de prijs niet meegerekend omdat saus een nogal persoonlijke smaak is.

Natuurlijk kun je ook kiezen om dit gerecht te maken met gewone frietjes, maar met deze aardappelpartjes is het wel echt mijn persoonlijke favoriet.