marley spoon
Boodschappen Review

Anti-griep recepten van Marley Spoon, gezond de winter door

Als er íets onhandig is in de herfst en winter is het ziek zijn, ook al is het misschien wel bijna onvermijdelijk. Gezonde maaltijden, vol met groenten zouden je erbij kunnen helpen om een betere weerstand op te bouwen. Super goed idee, natuurlijk, maar we willen ook lekker eten. Daarom komt maaltijdbox Marley Spoon deze winter met ‘anti-griep’ recepten, boordevol verse groenten, weerstand boosters en griep bestrijders! En ik kan je zeggen dat de 2 maaltijden die ik probeerde super lekker waren!

Hoe werkt Marley Spoon

Net als haar zusje Hello Fresh is Marley Spoon een maaltijdbox waarmee je elke week de boodschappen voor een aantal verse gerechten thuisbezorgd krijgt. Zonder korting betaal je ongeveer €6,65 per persoon, per gerecht. Als je de korting gebruikt bij je eerste bestelling is dat maar €2,48. De box zit vol met alles wat je nodig hebt voor je gekozen maaltijden en je kunt de box ook eenvoudig stopzetten of pauzeren.

Mijn anti-griep maaltijden

Ik kreeg 2 heerlijke maaltijden voorgeschoteld, waarin ik weer kennis mocht maken met ingrediënten die ik anders nooit (op deze manier) had gebruikt. Het eerste gerecht was een malse curry met kippendijen en hoewel ik het op een zaterdag maakte was het echt een gerecht voor een weekdag. Zo kinderlijk eenvoudig (alles op een bakplaat, beetje kruiden en olie en in de oven ermee) en zo Goddelijk lekker! Volgende keer zou ik er wellicht voor kiezen om de kip weg te laten, maar verder echt een dikke 10.

Ook de zoete aardappel-gember soep was heerlijk. Ik ben normaal niet zo’n enorme soepfan. Deze soep vulde mijn maagje echter heel goed en ik had echt het gevoel dat het gezond was voor me. Ik denk er aan om beide gerechten vaker te maken. Wat ik zelf minder vind aan de receptenkaarten is dat er geen hoeveelheden op staan, zelf opnieuw maken is dus een beetje meer tricky dan bij de andere maaltijdbox, al laat ik me daardoor niet tegenhouden het te proberen.

Is Marley Spoon een aanrader?

Net als Hello Fresh denk ik dat Marley Spoon een enorm handige hulp kan zijn als je een druk leven hebt, ook al betaal je best wel wat extra voor het gemak van de thuisbezorgde maaltijden. Ik vind het ook een goede optie voor mensen die van uitgebreid koken houden maar bij wie veel (overgebleven) etenswaren de vuilnisbak in verdwijnen. Dat is niet alleen geld, maar ook voedselverspilling en dat gaat Marley Spoon wel nóg beter tegen dan Hello Fresh. Ik denk zeker dat ik hier nog eens een bestelling zal doen, want nieuwe recepten en ingrediënten ontdekken daar heb ik zelf best best wel wat voor over.

Dit artikel bevat een gekregen product/dienst.