Review

Review: Dirt devil M607 Spider

Met kerst kwam een grote wens van mij uit: ik kreeg een robotstofzuiger! Ik vroeg op mijn Instagram of er behoefte was aan een review en die was er, maar ik kon mijn draai niet vinden om hem te schrijven op dat platform. Nu ik een blog heb lijkt het mij wel een leuk om alsnog een (wat verlate) review te schrijven, maar dat betekent alleen maar dat ik nog langere ervaring met het beestje heb en dus een nog betere review kan geven!

Ja, ik zeg beestje want sinds ik mijn Dirt Devil Spider heb heb ik echt het gevoel dat ik een huisdier heb. Als ik hem aan zet zeg ik ook altijd ‘ik laat Hans even lopen!’ Het is ook echt een ondeugend ding, ik moet echt de deuren dichtdoen van de plekken waar hij niet mag komen anders zit hij bijvoorbeeld ineens in de slaapkamer, daar ligt tapijt en volgens de gebruiksaanwijzing zou je hem daar niet mogen laten lopen, maar daar kom ik later op terug. Noem mij maar raar maar ik vind een robotstofzuiger eigenlijk gewoon iets gezelligs hebben.

Geluid

Ik heb zo lang als ik me kan herinneren een extreme afkeer tegen het geluid van de stofzuiger. Het schijnt zelfs dat ik de stofzuiger uit drukte als ik erbij kon vanuit de box. Maar het geluid dat de robotstofzuiger maakt vind ik helemaal niet vervelend, het is gezoem maar als je je muziek of tv programma iets harder zet is het makkelijk te overstemmen, niet zoals een gewone stofzuiger die alles overstemd. Je kan hem prima aanzetten terwijl je met iets anders bezig bent.

Zuigkracht

Ik denk dat voor de meeste huishoudens de robotstofzuiger de gewone stofzuiger niet helemaal vervangt. Stof, kleine kruimels, mensenharen en ander licht vuil zuigt hij makkelijk op, hij komt voor mijn gevoel ook echt wel in alle hoeken, al zorg ik wel dat mijn meubels wel goed ‘vrij’ staan en dat hij overal goed tussendoor past. Ik laat hem het liefst om de dag even door het huis lopen en dweil elke week of om de 2 weken, als ik het niet zo nodig vind. Dat vind ik in de woonkamer genoeg, maar de keuken moet gewoon met ‘zwaarder geschut’ aangepakt worden.

Tapijt

In de gebruiksaanwijzing staat dat hoogpolig tapijt niet geschikt is voor de robotstofzuiger, maar ondanks dat ik mijn vloerbedekking in de slaapkamer redelijk ‘fluffy’ vind heb ik het toch geprobeerd en het bevalt me enorm goed, gewoon een half uurtje en het is schoon. Het enige waar ik daar extra voor oppas is dat er geen haren vast gaan zitten in de borsteltjes

Tijd en batterij

Mijn woonkamer van 9 bij 4 meter heeft ‘Hans’ in ongeveer 30 minuten helemaal gestofzuigd, af en toe til ik hem tussen door op zodat hij een stuk gaat stofzuigen waar het nodig is. Omdat er geen sensoren op de stofzuiger zitten weet hij niet waar hij al is geweest en ik merk dat hij soms een beetje aan één kant van de kamer blijft hangen, maar meestal is het vlug opgelost door hem dus even te verplaatsen, dit hoeft maximaal 2/3 keer per keer.

Schoonmaken

Het schoonmaken van het stofbakje is echt heel makkelijk, je klikt de deksel open en dan zit er een bakje in waar het vuil in komt. Deze kun je afspoelen onder de kraan en ook de filter is makkelijk onder de kraan schoon te maken. Even laten drogen en de stofzuiger kan er weer tegenaan! In de borsteltjes gaan vaak haren zitten, maar deze kun je ook eenvoudig lostrekken en dan alle haren er tussenuit halen. Op zich gaat het eenvoudiger (en schoner) dan mijn gewone stofzuiger die ook van Dirt Devil is.

Prijs

Met zijn prijs van onder de 100 euro is dit wel echt een heel goedkope robotstofzuiger, er zit dan ook echt geen enkele luxe aan. Als je dat niet erg vindt is het echt een prima aankoop, in dit geval is goedkoop zeker geen duurkoop.

Dirt Devil M607 Spider – Robotstofzuiger €99,- bij bol.com

Zou jij een robotstofzuiger willen?
Dit artikel bevat geen betaalde samenwerking.
De link naar het product in dit artikel is een affiliate link, klik hier voor meer informatie over affiliate links.

2 gedachten over “Review: Dirt devil M607 Spider”

  1. Hallo Minke. Leuke blog over “Hans”
    Wij hebben al 4 jaar een robot stofzuiger. “Poeki” ? Het is een Irobot en ik zou er nooit meer zonder kunnen. Deze is wel iets duurder, maar als je marktplaats of zo in de gaten houd kun je ook een mooie, goedwerkende, goedkope Irobot scoren ? Deze doet wel de vloerbedekking (heeeel goed trouwens) en heeft sensoren. (Zodat hij niet van de trap kan vallen) Hij weet waar die is geweest en nog moet gaan. Gaat zelf naar het laadstation .. enz enz. Het is zooo handig!! Ik vertrek naar m’n werk en poeki doet thuis dan het werk ? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! ?

  2. Dankjewel! Poeki is ook een leuke naam, grappig dat ik niet de enige ben die een naam gegeven heeft.. Ik kan nu ook al niet meer zonder, er zijn inderdaad zeker voordelen aan sensoren, maar van de trap vallen zal deze ook niet doen want daarvoor heeft hij wel sensoren! Alleen geen geheugen en laadstation. Nu mis ik dat nog niet omdat ik dit dus gewend ben, maar in de toekomst weet ik nu wel dat dat zijn geld waard is!

Reacties zijn gesloten.