spaarkaart perla douwe egberts pickwick schaar
spaarkaarten

Zegels knippen voor korting of cadeautjes. Zijn er anno 2019 nog producten met spaarzegels?

Ik kan me nog herinneren dat ik als kind helemaal dol was op het rek bij de supermarkt waarin alle spaarkaarten stonden. Schijnbaar waren dat er toen genoeg om een heel rek mee te vullen. Vooral de spaarfolder van Zeeuws Meisje vond ik erg mooi, want daarin zat een envelop van doorzichtig papier, magisch was dat. Eigenlijk was ik wel benieuwd of er tegenwoordig nog zoiets is als punten sparen op producten en waar je dan nog voor spaart. Het gaat in dit geval vooral om permanente, dan wel langlopende acties.

Verschillende spaaracties

In mijn onderzoek ben ik best wel wat leuke spaaracties tegengekomen en heel eerlijk gezegd ook heel onverwachte spaaracties! Hoewel tegenwoordig eigenlijk alles online gebeurd moet je voor de meeste spaaracties nog steeds punten van de verpakking knippen. De meest bekende spaaractie die wel met digitale punten werkt is Eurosparen, waarvoor je codes op de verpakkingen van FrieslandCampina producten in moet voeren in een app. Voor elke code krijg je 5 eurosparen Euro’s. Deze kun je dan inleveren voor kortingen. Zowel op producten als bijvoorbeeld dagjes uit. Soms hebben zij een heel leuke aanbieding zoals vorig jaar in samenwerking met Stockon (een boodschappenservice die helaas eerder dit jaar is gestaakt) waarmee je €45 korting kreeg op €75 aan boodschappen. Wat het sparen best de moeite waard maakt, zeker omdat er heel wat merken vallen onder FrieslandCampina.

Koffie en thee spaarpunten

Volgens mij zijn de meest bekende spaarpunten toch wel die van Douwe Egberts, die je vindt op de koffie van dat merk en natuurlijk de thee van Pickwick. De punten worden al generaties lang gespaard en vooral ‘het’ koffiezetapparaat is altijd een populair spaardoel geweest. Het verschilt per verpakking hoeveel punten je krijgt; op een verpakking met 20 cups voor een Nespresso zitten 20 punten en op een pakje thee met 10 zakjes zitten 2 punten. Elke 200 punten zijn goed voor €1 korting op een aankoop van een Douwe Egberts product bij Blokker. Ook op de koffieproducten van Perla van Albert Heijn zitten spaarpunten, minstens 10 maar op sommige verpakkingen staan ook 2 keer of 4 keer 10 punten. Als je 250 punten bij elkaar hebt gespaard kun je de spaarkaart weer inleveren bij Albert Heijn en dan krijg je daarvoor €2 contant.

Sparen met gezonde producten

Om gezonder eten te promoten is het leuk om te weten dat ook met fruit gespaard kan worden. Bewaar de stickertjes van Zespri kiwi’s en spaar voor nuttige cadeau’s. De kiwi lepeltjes, waarvoor je 14 kiwi’s moet eten, worden hier in huis bijvoorbeeld veel gebruikt. Sterker nog; ik vind het moeilijk om een kiwi te eten met een gewone lepel maar goed dat zal wel gewoonte zijn. Anyway, ook van Jazz appels kun je de stickers sparen voor leuke cadeaus, op de stickers van PinkLady appels staat dan weer een code, die je weer wel kunt gebruiken om digitaal te sparen. De cadeau’s bij Jazz zijn wat nuttiger (o.a. een appelsnijder) dan bij PinkLady, waarbij de meest ‘goedkope’ cadeaus bestaan uit printables. Om kinderen aan het fruit te krijgen zijn er bij Smulfruit ook steeds leuke spaaracties. Op dit moment spaar je voor Disney badlakens, maar eerder kon je bijvoorbeeld voor Disney knuffeltjes (Tsum Tsums) sparen.

Overige spaarprogramma’s

Het leuke van dit soort artikelen is dat je een beetje in een wormgat beland en terwijl ik op zoek was naar spaaracties kwam ik er steeds meer tegen. Zo wist ik voor ik ging zoeken niks van de spaaracties op de Jazz en PinkLady appels, zonde want die eet ik graag! Maar ook aan mijn volgers heb ik gevraagd welke spaaracties zij kennen, daar kwamen ook al 2 producten uit die ik zelf niet gebruik. Zo kun je met Slimpie sparen voor verschillende leuke cadeaus, de ene nuttiger dan de ander maar het spaarprogramma is dan ook op kinderen gericht. Het laatste spaarprogramma wat me ook via volgers ter oren is gekomen is het spaarprogramma van Felix*, waarbij je met de spaarpunten kunt sparen voor cadeautjes voor je kat. Of voor jezelf.

*Update: Helaas heb ik te lang gedaan over het schrijven van dit artikel want ik heb te horen gekregen dat de Felix actie per 30 april is gestopt. Deze informatie heb ik per ongeluk geheel over het hoofd gezien.

Ik was best wel verrast door de hoeveelheid (langlopende) spaaracties die ik kon vinden! Ik ben zelf niet zo’n heel fervente spaarder. Sinds ik weet dat Perla punten gewoon geld opleveren ben ik er strenger op dat de zegels geknipt moeten worden en als ik een FrieslandCampina product koop (en ik denk er aan) dan voer ik ook echt wel de code in. Op de appel stickers ga ik vanaf nu wel beter letten, want ik zag toch wel leuke dingen in de shop! Ik zal trouwens ook wel wat spaaracties hebben gemist, dus als je nog toevoeging hebt; laat het zeker weten!

3 gedachten over “Zegels knippen voor korting of cadeautjes. Zijn er anno 2019 nog producten met spaarzegels?”

  1. Wij konden onze spaarkaarten van Perla niet inleveren bij de servicebalie van AH in Rotterdam. We hadden lang gespaard en wilden 30 kaarten verzilveren om iets leuks in de vakantie te doen.
    Maar er werd gezegd dat er alleen boodschappen mee gedaan konden worden. De actie zou zijn veranderd . Klantenservice met wie ik heb gechat was slecht geïnformeerd die zeiden dat het wel kon.
    En later weer niet. Dat de winkel dat zelf mag bepalen.
    Leuk die spaaracties maar ze gaan er wel raar mee om. En veranderen de regels naar eigen inzichten.
    Ik ben best wel teleurgesteld.

Reacties zijn gesloten.