Moederdag ontbijt cadeau budgetproof 2019 Gierige Gerda DIY aanbieding
Actualiteiten

Moederdag 2019 budgetproof cadeautjes

Soms is het heel makkelijk om een artikel te schrijven dat aansluit bij een actuele gebeurtenis, zoals een feestdag. Andere keren is het veel moeilijker om een insteek te verzinnen wat bij mij past, maar mijn lezers ook aanspreekt. Zo ook vandaag met dit artikel over Moederdag, ik ben namelijk geen fan van de commerciële kant van deze feestdag. Ik vind het vooral een dag voor geknutselde werkjes, voor ontbijtjes met met koffie doordrenkte boterhammen en lieve gedichtjes. Een feestdag voor jonge moeders met kleine kinderen. Dat neemt niet weg dat ik zelf toch ook altijd wel aandacht besteed aan ‘ons mam’ op deze dag en meestal zorg ik dan toch voor een creatief cadeau. Nu is niet iedereen zo’n creabea als ik, dus heb ik naast een volledig creatief cadeau ook een makkelijker DIY-idee, en voor degene die echt twee linkerhanden hebben de leukste Moederdag aanbiedingen van 2019!

Een zelfgemaakt thee-boeket

Ik heb dit cadeau zelf al een aantal jaar geleden cadeau gedaan met moederdag. Ik was geïnspireerd door de snoepboeketten die je bijvoorbeeld van Look-o-look kunt kopen, maar wilde een volwassen versie maken. Ik koos voor thee en in tegenstelling tot de theeboeketten die ik op google vond, maakte ik wel echt bloemen van de thee.

Voor een bloem heb je 6 theezakjes, een satéprikker en plakband (1) nodig. Begin met het omvouwen van de punten aan de bovenkant (2) van het zakje en vouw het geheel daarna (voor zover dat gaat, want er zit natuurlijk thee in) dubbel (3). Neem 2 gevouwen theezakjes en schuif deze in elkaar met een sateprikker in het midden (4) en plak de onderkant vast met plakband. De volgende 2 zakjes plaats je een kwartslag gedraaid (5), zorg hierbij dat de punten van de zakjes gelijk zitten met de onderkant van de eerste laag. De laatste rij zit weer ongeveer gelijk met de eerste 2 zakjes (6). Modelleer de bloem een beetje zodat hij mooi rond is (7) en steek er een paar bij elkaar in een vaasje of zoals ik deed in een theekopje (8).

Verschillende theesoorten maakt dit zelfgemaakte boeket fleuriger, maar wellicht maak je je (schoon)moeder maar met 1 soort thee blij. Voor de thee ben je tussen de €4,00 en de €6,00 kwijt, een mok of vaasje is al bij de Action te koop vanaf €1,00, heel budgetproof dus.

Een ontbijtpakket

Zo gauw je niet meer thuis woont is het met het traditionele Moederdagontbijt wel gedaan, misschien zelfs wel al stukken eerder. Om dan toch met een soort van speciaal ontbijt aan te komen is een ontbijtpakket een leuke optie. Je kunt het pakket vullen met verse producten als je weet dat je moeder al de volgende dag tijd heeft voor een uitgebreid ontbijt. Weet je dit niet zeker? Ga dan voor veilige, houdbaardere favorieten van je moeder. Stop er naast de gewone verwachtte ontbijtproducten ook iets lekkers bij zoals chocolade, een pak servetten en bijvoorbeeld wat (kunst)bloemen. Het mandje waarin ik het pakketje heb opgemaakt is er een van een plantje dat ik zelf eens cadeau heb gekregen; zoiets kun je in mijn ogen prima recyclen als het schoon en heel is.

De items in dit pakketje hebben een waarde van €6,71, maar ik heb er ook thee in zitten uit een cashback en jam uit de Happy Box van laatst, dus dit is niet wat ik er uiteindelijk voor betaald heb. Natuurlijk pak je het mooi in met folie en veel linten. Dat maakt zo’n pakket een prima budgetproof cadeautje voor Moederdag.

De leukste Moederdag cadeautjes in de winkel

Ik heb ook de folders van de komende week doorgespit op zoek naar leuke Moederdag aanbiedingen, net als vorig jaar. Het viel me alleen een beetje tegen met echt leuke originele cadeautjes, maar ik heb er wel een aantal weten te vinden die ook nog eens leuk geprijsd zijn!

Albert Heijn – Slurp! Rose voor Moederdag 25% korting nu €3,89
Kruidvat – Nivea Limited Edition Moederdag douchemousse 1+1 gratis
Etos – Therme alle varianten, combineren mogelijk. 2 stuks €10,- en gratis 2e saunakaartje!
Jumbo – Liefmans en Hands off my chocolate cadeauset (prijs onbekend)
Hema – Make & Bake pot met (bijna) alles wat je nodig hebt voor zelfgemaakte koekjes. Normaal €4,75 nu €3,80 en met klantenpas nog eens 20% extra korting.

En het is geen cadeautje, maar ik moest deze aanbieding toch even noemen, want super cute: Bij Plus – Hartjes poffertjes van €2,59 voor €1,99 alleen op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 mei.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we laten zien hoeveel we van onze (schoon, bonus, tweede, adoptie etc.)moeder houden en dat we ontzettend blij zijn met haar. Het is belangrijk dat het van de juiste plek komt en dat is niet de portemonnee maar je hart.