Recept Tot €1

Recept: Spaghetti met rode saus

Ik vind het heerlijk om altijd een voorraadje met kant-en-klaar maaltijden in de vriezer te hebben. Er zijn namelijk altijd dagen die niet zo lopen als verwacht, avonden dat je echt geen zin hebt om te koken en kook experimenten die helemaal mislukken. Op die dagen grijp ik vaak naar deze heerlijke spaghettisaus want, ondanks dat ik geen magnetron heb, staat dit gerecht dan binnen 15 minuten op tafel en de voorbereidingen kosten ook niet heel veel langer.

HOOFDGERECHT – 20 MINUTEN – 5 porties

Ingrediënten:

  • 500 gram half-om-half gehakt €2,59
  • 250 gram champignons €0,87
  • 140 gram tomatenpuree €0,36
  • Spaghetti €0,55

In de voorraadkast:

  • Bouillonblokjes
  • Knoflookpoeder
  • Italiaanse kruiden naar smaak

Kosten van dit recept per portie: €0,87

Stap 1 – Snijdt de champignons in schijfjes. (Als je de spaghetti meteen gaat eten zet je ook water op, met een bouillonblokje.)

Stap 2 – Bak het gehakt rul en kruimel er een bouillonblokje over heen en kruid het met een beetje knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.

Stap 3 – Voeg de tomatensaus en 100 ml water toe aan de pan en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen op een laag vuur. (De spaghetti kun je ook koken, deze heeft ongeveer even lang nodig als de saus.)

Je kunt de saus dus in 5 porties verdelen en direct opeten of (nadat het is afgekoeld) invriezen. Als je dan later één of meerdere porties wil eten kun je het de avond vantevoren in de koelkast leggen om zo te ontdooien. Maar heb je haast? Leg de bevroren saus dan in een pan met ongeveer 100 ml water en laat het op een laag vuur langzaam, maar binnen 15 minuten, ontdooien.

Maak het gerecht af met een beetje strooikaas (€2,69 voor 200 gram, tussen de 5 en 10 porties.)

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.