veneta besparen vaste lasten
samenwerking

Tips om te besparen op je vaste lasten

Niets is natuurlijk fijner dan te besparen op kosten die je eigenlijk niet had hoeven maken. Vaste lasten nemen vaak een groot deel van je maandelijkse budget in, het besparen hierop is natuurlijk een uitdaging en daarom geven we je een aantal tips!

Het woord ‘vaste’

De woorden ‘vaste lasten’ spreken voor zich, je bent maandelijks een vast bedrag kwijt om je lasten te betalen. Voor veel mensen is dit een standaardbedrag. Blader al je vaste lasten eens door! Waar de energieleverancier, toen je je contract een paar jaar geleden afsloot, de goedkoopste was, kunnen er nu veel goedkopere spelers op de markt zijn.

Telefoonabonnementen zijn hier het schoolvoorbeeld van. 3 jaar geleden betaalde je al snel €15,- voor 1GB data en 100 belminuten. Bij bijvoorbeeld Simpel betaal je nu nog maar €10,- voor 4GB en onbeperkt minuten!

Heb je het wel echt nodig?

Het afsluiten van abonnementen wordt door ieder bedrijf gemakkelijk en interessant gemaakt. Want ja, iedere abonnee is geld! Voor je het weet zit je verstrengeld in allerlei abonnementen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zet al je abonnementen/vaste lasten op een rijtje en streep weg wat jij eigenlijk helemaal niet echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een account op Netflix of Videoland maar gebruik je dit amper? Zeg hem op! Deze ‘goedkope’ abonnementen lijken maar een verwaarloosbaar deel van je vaste lasten in te nemen maar het zal opstapelen en valt het op jaarbasis vies tegen!

Isoleren

Een goede isolatie wordt door veel mensen onderschat. Wanneer je je huis optimaal isoleert, kun je de energierekening sterk doen dalen! Maar hoe isoleer je je huis optimaal? Begin allereerst alle kieren in je huis te vinden en te isoleren. Plaats tochtstrippen onder deuren en zorg dat je garage (als je die hebt) hermetisch afgesloten is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat koude lucht naar binnen glipt. Check daarnaast de kozijnen op scheurtjes en plaats driedubbel glas.

Houd gordijnen zoveel  mogelijk gesloten en zorg dat je goedkope gordijnen op maat de warmte van je radiatoren niet blokkeert! Plissé gordijnen zijn een must have voor het isoleren van je huis. Door de unieke honingraat van een plissé gordijnen hebben ze een isolerend vermogen. Zo houd je de warmte lekker binnen en zal deze niet ontsnappen door je ramen!

Dit gastartikel is tot stand gekomen in samenwerking met Veneta bv.