tomaten kaas taart
Recept

Recept: Kaastaart met tomaat en rucola

Zoek je nog een recept om te maken voor bij een brunch of misschien wel een buffet tijdens de paasdagen? Deze kaastaart is machtig, niet de meest gezonde keuze maar wel heel lekker! Een heel goede toevoeging dus aan een feestbuffet. Het kost niet veel tijd om klaar te maken, je hebt dus alle tijd om uit te slapen en gezellig te ontbijten voor je doorgaat naar je afspraken met familie of vrienden!

Ingrediënten:

  • 5 plakjes bladerdeeg €0,33
  • 3/4 tomaten €0,59
  • 200 gram kaas €1,49
  • Halve zak rucola €0,50
  • 3 eetlepels honing of agave-siroop* €0,40
  • oregano

Kosten van dit recept: €3,31

Vet een taartvorm in voordat je deze bekleed met 5 plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en zet het in de oven, voorverwarmd volgens de instructies, voor 10 minuten. Ondertussen snijdt je de tomaten in plakjes. Als de taartvorm uit de oven komt kun je meteen beginnen met beleggen. Je stapelt de ingrediënten simpelweg op de bodem. Eerst een laagje kaas, dan een laagje tomaat, daarover honing en oregano en dan weer beginnen bij de kaas, tot je ingrediënten op zijn. Zet de taart weer in de oven voor ongeveer 10/15 minuten. De taart is het lekkerste als hij nog warm is, serveer de rucola eroverheen. Lekker als onderdeel van een brunch, bij de soep of gewoon een makkelijke (maar misschien niet super gezonde) avondmaaltijd.

*Van origine ken ik dit recept met honing, maar als je er voor kiest om geen honing te gebruiken is agave-siroop een goede vervanging.