aanbiedingen

 Van deze producten is het A-merk (in de aanbieding) goedkoper dan het huismerk

Huismerk wordt altijd aangeprezen als de eerste keuze als je wil besparen. Maar in veel situaties is het A-merk (mits het in de aanbieding is) niet per se heel veel duurder dan het huismerk en in sommige situaties zelfs goedkoper. In veel gevallen hangt het van de actie en de lopende prijs van het huismerk af, maar dit zijn de producten waarbij het al langere tijd goedkoper is om een A-merk in de aanbieding te kopen dan het huismerk. 

Vloeibaar wasmiddel

Mijn bodemprijs voor wasmiddel is 10 cent per wasbeurt, maar het liefst betaal ik eigenlijk minder. Maar ja, wie niet? Mijn favoriete wasmiddel deal is die van Reus, waarbij je voor 100 wasbeurten 12 euro betaalt, máár dan wel bij Kruidvat met Extra Goedkoopavond korting van 30 procent. Waardoor je ongeveer 8,4 cent per wasbeurt betaald. De beste prijs voor huismerk vloeibaar wasmiddel is al 10,7 cent per wasbeurt, dus dat is stukken meer dan de beste prijs! 

Groenten in blik en pot

Dit ligt iets lastiger dan het wasmiddel, want voor groenten in blik en pot kan het soms nog wel een beetje verschillen wat het goedkoopst is. Maar ik vind het de rekensom wel altijd even waard én ik vind het het waard om de veranderingen in de gaten te houden. Het ligt er dan aan welke groente er in het blik zit, want daartussen verschillen de prijzen enorm. Soms is dus het A-merk in de aanbieding goedkoper en de andere keer is het toch het huismerk. En het meest opvallende; soms kan het na verloop van tijd ook veranderen. Rekenen dus!

Houdbare melk

Als ik voorbeelden moet geven over welke A-merken goedkoper zijn in de aanbieding dan het huismerk is houdbare melk eigenlijk mijn favoriete voorbeeld. Want met een normale prijs van 1,19 euro per liter bespaart zelfs de ‘slechte’ aanbieding van 1 euro per liter je flink. Maar als je echt wil besparen ga je voor een één-plus-één gratis actie, dan bespaar je al vlug een paar eurodubbeltjes extra. 

Thee 

Kijk, ik heb het niet over de goedkoopste earl grey of breakfast thee, want dan is het huismerk of zelfs het budgetmerk wel echt het goedkoopst. Maar zo gauw er een smaakje bij komt kijken kun je beter een A-merk (en dan bedoel ik Pickwick) in de aanbieding kopen dan het huismerk. Deze aanbieding is in de meeste gevallen 20 zakjes voor 1 euro en dat is al vlug 20 tot 40 cent goedkoper dan het huismerk. Maar goed, ik ben zelf een luxe paardje en ik kies zelf graag voor nog luxere thee, bijvoorbeeld van Clipper en dan betaal ik met een één-plus-één gratis actie ongeveer 50 cent méér dan voor het huismerk. Duurder dus, maar in dit geval vind ik het de meerprijs wel waard. 

Omdat het altijd kan veranderen wat nou eigenlijk de goedkoopste optie is is het altijd slim om de prijs per liter, kilo of portie telkens met elkaar te vergelijken. Wat je ook wil kopen, het is altijd goed om te weten dat je de beste prijs betaalt. En ongeacht wat het goedkoopste is; gaat het natuurlijk ook vooral om de beste prijs voor dat wat je het lekkerst/ fijnst vindt. En eerlijk gezegd; van sommige producten vind ik het huismerk ook gewoon het lekkerst!