Polenta frietjes
Recept Tot €1 Vega

Recept: Polenta frietjes

Met mooi weer is niks lekkerder dan daar met een hapje en een drankje van genieten. Nu is dit thuis doen in plaats van op een terras al heel erg budgetproof maar borrelhapjes kunnen (als je eens een keer wat anders wil dan nootjes of bitterballen) nog wel eens flink wat kosten en/of heel veel moeite. Maar dit recept is super goedkoop en ook nog eens knetter eenvoudig!

SNACK – 20 MINUTEN – 16 STUKS

Ingrediënten:

  • 200 gram maisgriesmeel €0,25
  • 1 el Knoflookpoeder €0,08
  • 200 ml water
  • Olijfolie
  • Zout

Totale kosten van dit recept: €0,33

Stap 1– Breng 200 ml water, met de knoflookpoeder en zout, aan de kook en als het kookt voeg je al roerend de maisgriesmeel toe.

Stap 2– Laat de maisgriesmeel koken voor de tijd die op de verpakking staat, ik had kort kokende maisgriesmeel dus kijk daar even goed naar!

Stap 3– Als het een dikke, lobbige substantie is giet (of beter gezegd ‘kwak’) je het in een (met bakpapier beklede) ovenschaal (ongeveer 1,5 cm dik) en zet voor 20 tot 30 minuten in de koelkast.

Stap 4– Haal de plak polenta uit de ovenschaal en snijdt hem over het langste stuk in 8 repen en de 8 repen vervolgens door de helft, zodat je dus frieten krijgt van ongeveer 1,5 cm dik!

Stap 5– Leg alle frieten op een bakpapier op een ovenrek, sprenkel er wat olijfolie overheen en schuif het ovenrek in de (op 200 graden voorverwarmde) oven voor 30 minuten of tot de frieten een beetje verkleuren.

Eet de frieten terwijl ze warm zijn, dan zijn ze het allerlekkerst. Je kunt ze zo eten, maar ook lekker met een beetje (citroen) mayonaise!

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.
polenta fries