verhuizen persoonlijke update klussen
verhuizen

Verhuizen update #1

De laatste weken zijn druk geweest. Toen ik mijn aankondiging deed dat we een huis hadden gekocht waren we al vol aan het klussen. En met succes want morgen is het al tijd voor de ‘Grote Verhuisdag’. Tijd dus voor een persoonlijke en tussentijdse update!

Veel meer tijd kwijt

In principe had ik een planning gemaakt die ervoor zorgde dat ik genoeg tijd zou hebben om lekker te bloggen. Maar daar werd flink roet in het eten gegooid. Telkens was er wel iets waardoor ik andere dingen moest doen. Van aansluiting van internet in het nieuwe huis tot bezichtiging van nieuwe bewoners in het oude huis. Het zijn allemaal kostbare uren. Enorm jammer want juist deze verhuizing heeft me veel inspiratie gegeven voor artikelen. Niet allemaal even passend in deze tijd. Maar ik hoef ze ook niet allemaal direct te plaatsen.

Wat is klussen toch duur!

Dit is de derde keer dat ik een eigen plekje op knap. De eerste keer was toen ik in mijn appartement ging wonen. De tweede keer toen deze werd verbouwd door de woningbouw. Toen ging veel nog met spul van de Action. Maar nu het huis echt van ons is willen we wel voor wat betere kwaliteit gaan. Hoewel we toch wel lekkere kortingen hebben gehad telt het toch flink op. Over besparen en geld-management tijdens het klussen zal ik nog wel vaker schrijven.

Groter wonen

We gaan natuurlijk ook wel naar een huisje met een beetje meer ruimte. Ik blijf trouwens steeds ‘huisje’ zeggen omdat het dat ook echt is. Het is niet per se klein, maar vooral wel echt een heel schattig. Als ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt loop moet ik ook door een stukje bos. Ik voel me steeds een beetje Roodkapje. En ja, ik beloof dat ik niet van het pad af zal gaan.

Groetjes van tussen de verhuisdozen

Zoals ik al zei; morgen is de grote verhuisdag. Dan gaan we echt met alle grote meubels over. Gelukkig kunnen we best veel meenemen. De eetkamertafel. Die, ondanks dat hij gewoon van Ikea is, ook nog eens emotionele waarde heeft. De buffetkast gaat mee. De prachtige rotan bank. En natuurlijk de koelkast en wasmachine. In het nieuwe huis zit geen gas, dus wij zijn heel blij dat de nieuwe bewoners van de flat mijn gasfornuis wilden overnemen. Ik was echt bang dat ik grote dingen niet kwijt zou raken en dus echt naar het grof vuil zou moeten brengen. Maar zij werden heel blij van deze meubels en spullen die allemaal nog prima een ronde mee kunnen, maar geen plek meer hebben in ons nieuwe huis.

Ik ga heel hard mijn best doen om de komende dagen, weken weer tijd te maken om voor jullie te schrijven. Tijdens het schrijven van dit artikel zijn mijn hersenen al zo hard aan het werk gegaan om leuke onderwerpen te verzinnen. Als het goed is kan ik vanaf dinsdag echt aan het werk in mijn nieuwe kantoor, dus dat zou wel moeten lukken toch?

4 gedachten over “Verhuizen update #1”

  1. Toen mijn huis verkocht werd had ik al 8 maanden een ander en daar verschillende dingen nieuw of tweedehands gekocht.
    Mijn kopers waren erg blij met koelkast, fornuis, dressoir, bedden, grote kast en tafel. Ik blij dat ik dat niet hoefde af te voeren

  2. Ik mag hopen dat je verhuizing niet in de Corona-situatie verzandt. Het is niet de goedkoopste aanrader maar ik zo zeggen: uitbesteden die hap. Dan heb je nergens omkijken naar. Ik ben vorig jaar verhuisd naar een eigen huis en ik kan je uit ervaring zeggen: voor goed opknapwerk kun je wel dag zeggen tegen besparingsmaatregelen. Nou ben ik erg onhandig en moet ik ook dat uitbesteden. Het resultaat is wel heel bevredigend.

  3. Gelukkig is alles goedgekomen en 95% van de spullen over. Nog een paar kleine dozen en een ritje stort en dan is het klaar.

Reacties zijn gesloten.