Haal meer uit je geld met de beste rentetarieven
sparen

Haal meer uit je geld met de beste rentetarieven

Ik had me eigenlijk nog nooit zo verdiept in rente. Het was lange tijd gewoon een gegeven dat als ik geld op mijn spaarrekening liet staan, ik daar na een jaar een beloning voor kreeg. Dat rente kan stijgen en dalen was me wel bekend. Maar dat het zo ver zou komen dat spaarrente zelfs negatief dreigde worden? Of dat de hypotheek rente zo ver kon zakken? Dat had ik nooit verwacht! Juist nu is het verstandig om eens te gaan shoppen voor een betere rente. Zowel voor je spaarrekeningen, hypotheken als andere leningen.

Geld lenen kost geld

Ik heb altijd een beetje spanning gehad rond geld lenen. Soms kan het echter écht niet anders. Bijvoorbeeld voor het kopen van een huis, waarvoor de meeste mensen toch wel een hypotheek nodig hebben. Maar er zijn natuurlijk ook andere redenen waarom je niet eerst kan sparen voor je een uitgave doet. We worden altijd gewaarschuwd dat geld lenen geld kost. Maar hoeveel geld dit kost hangt dus af van de rente en daar wil je natuurlijk altijd zo min mogelijk aan betalen!

Hoeveel rente moet je betalen

Als de rente laag is, is het zeker aantrekkelijk om een hypotheek af te sluiten. Of, als je al een hypotheek hebt, deze over te sluiten voor een lagere rente. Toch is er niet zomaar een cijfertje te noemen hoe hoog de rente op dit moment is. Wil je je rente voor langer vast zetten? Dan is hij waarschijnlijk iets hoger. Ga je liever voor een korte periode? Dan is hij weer iets lager. Daarnaast wordt de rente ook beïnvloed door elke persoonlijke situatie en voorkeuren. Daarom is het handig dat je op Rente.nl zelf de rentetarieven en voorwaarden van verschillende verstrekkers kan vergelijken. Zo worden de aanbiedingen die het beste bij jou passen uit wel 45 verschillende leningen gefilterd. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een offerte aan te vragen.

Spaarrente

Geen interesse in een hypotheek of andere lening? Dan kun je bij Rente.nl ook terecht om je spaarrente te vergelijken. Wil je een hogere rente op je eigen spaarrekening? Of ga je vast een ‘appeltje-voor-de-dorst’ wegzetten voor als je zoon of dochter straks gaat studeren? Deze vergelijkt niet alleen banken in Nederland maar ook daarbuiten om je de beste rente te geven op je geld. De hoogste rente krijg je als je een depositorekening opent. Hierbij staat je spaargeld wel voor langere tijd vast.

Het is verstandig om goed na te denken waarvoor je spaart als je een (nieuwe) spaarrekening opent. Zodat je een goede afweging kan maken welke vorm het best past.

Mijn eigen spaargeld staat gewoon bij dezelfde oranje bank waar ik al sinds mijn pennierekening klant ben. Naast spaarrente zijn er genoeg andere redenen waarom ik daar weg zou moeten gaan, ook voor mijn betaalrekeningen. Toch is er iets wat me tegenhoudt. Maar als ik zo zie wat de rente bij andere banken kan zijn ga ik daar zeker aandacht aan geven. In ieder geval voor het spaargeld dat ik niet direct aan hoef te kunnen. Al vind ik overstappen nog steeds wel spannend.

Heb jij al rondgekeken voor een betere hypotheek- of spaarrente?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Rente.nl via Blog Brains.

1 gedachte over “Haal meer uit je geld met de beste rentetarieven”

  1. Mijn spaargeld staat bij Knab. Dat heb ik al een aantal jaar zo. Geeft een betere rente dan de ABN. En heb er een gratis betaalrekening bij.

Reacties zijn gesloten.