vers diepvries
Boodschappen

Vers vs diepvries; welke groenten hebben mijn voorkeur deel 2

Groenten zijn een enorm belangrijk onderdeel van mijn maaltijden. Vlees en aardappelen zijn altijd maar dat, maar met groenten kun je toveren en echt verschillende leuke dingen doen. Ik vind het ook altijd jammer dat ze in veel huishoudens nog steeds simpelweg gekookt worden, want dat smaakt eigenlijk toch helemaal nergens naar. Vorige keer deelde ik al uit welk deel van de supermarkt ik bepaalde groenten het liefst haalde en vandaag noem ik er nog 5.

Rode kool > vers.

Rode kool ken ik van vroeger uit vooral uit een potje. Met appel en een beetje kaneel voor een extra winterse smaak. Lekker met een gehaktbal en natuurlijk gekookte aardappels, want dat aten we vroeger bijna elke dag. Ik moet er nu niet meer aan denken om ‘gewoon’ zo’n zoete massa naar binnen te werken. Maar rode kool als salade, wrap vulling of in een lekker wok gerecht gaat nog steeds prima. Helaas kan ik dan nooit kiezen voor een voorverpakte variant. Ik ben namelijk nog nooit naturel rode kool tegengekomen, altijd een gezoete versie. Gelukkig kun je ook rode kool lekker zelf invriezen.

Sperzieboontjes > diepvries.

Boontjes vind ik heerlijk. Ik koop ze meestal uit de diepvries want prijs versus kwaliteit is op die manier gewoon het allerbeste. Ik kan hier lang over doorgaan maar eigenlijk is het heel simpel. Het scheelt meer dan 1/3 van de prijs en je hebt ook geen gedoe met schoonmaken van de boontjes. Natuurlijk heb je ook nog sperziebonen in blik en pot. Nog een stapje goedkoper maar daarvan vind ik de smaak en de textuur niet meer lekker. Daarbij kun je bij bonen in blik niet maar een deel nemen en zijn diepvriesbonen prima in porties te verdelen.

Gegrilde groenten > vers.

Het leek me zo’n goed idee; de gegrilde groenten van Bonduelle uit de diepvries. Maar nee, laat mij mijn courgette en aubergine maar lekker zelf grillen. Ik heb trouwens nog nooit geprobeerd of ik ze daarna in kan vriezen, zodat ik op een later moment ook voorzien ben van gegrilde groenten. Dat zal ik dus nog eens uit moeten vinden. De variant van Bonduelle zag er vooral ook niet heel appetijtelijk uit en het was ook meer het gemak dan de prijs (ik denk dat met een goede aanbieding de prijs ongeveer gelijk ligt) die mij deze optie deden proberen, maar het is zijn prijs gewoon niet waard.

Avocado > diepvries.

Toen avocado’s een beetje in de mode kwamen heb ik deze meteen geprobeerd. Maar eerlijk gezegd; avocado’s en ik zijn geen vrienden. Als ik al een goede, eet rijpe variant koop is het vervolgens een gevecht om het vruchtvlees er fatsoenlijk uit te krijgen. Daarnaast zijn die krengen niet echt goedkoop. Nou, dan komt de diepvries avocado goed van pas. Voorgesneden, prachtige groene blokjes hemel. En als je dan ook nog weet dat je uit een verse avocado, waar je meestal ongeveer 1 euro voor betaald, ongeveer 80 gram vruchtvlees haalt en je voor dit doosje van 250 gram (ruim 3 avocado’s dus) maar 1 euro 89 betaald is de keuze voor mij vlug gemaakt!

Paprika > helaas vers.

Gewoon gesneden en ingevroren paprika is eigenlijk heel moeilijk te vinden en daar baal ik best wel van. Als paprika in de aanbieding is dan zorg ik altijd dat ik er genoeg koop en mijn vriezer vul met voorgesneden paprika in alle kleuren. Dit gaat er vervolgens best wel rap doorheen omdat ik het liefste overal paprika in zou doen. Albert Heijn heeft een zak met 1 kilo paprika reepjes (alle kleuren) voor 2 euro 70, maar ik ben deze nog nooit tegengekomen. Maar de eerste keer dat ik hem zie gaat hij met mij mee. Misschien kan ik er dan een volgende keer een oordeel over vellen.

Ik vind het echt geweldig dat er zoveel keus is in het diepvries schap en zelfs bij de kleine supermarkten is er al best een bredere keuze dan alleen spinazie en pizza en zo wordt het steeds makkelijker om ook met een beperkt budget gezond te eten!

Wat is jouw favoriete groente?
Photo by ja ma on Unsplash

3 gedachten over “Vers vs diepvries; welke groenten hebben mijn voorkeur deel 2”

  1. Interessant artikel, bedankt!
    Is avocado dan ook nog lekker op brood, uit de vriezer? Ga ik ook eens proberen :).

    De zak paprika van de Albert Heijn hebben wij ook vaak in de vriezer; ideaal!! Ze hebben hem inderdaad vooral bij de grotere AH’s.

  2. Bij de Makro hebben ze grote zakken met allerlei soorten groenten bij de diepvriesafdeling. Ook daar wel op de prijs letten, vooral de aanbiedingen zijn leuk, de rest is vaak duur(der)

Reacties zijn gesloten.